Sastamalan kuskit hyvässä vauhdissa kartingin SJM-sarjassa – ”Tuntui melkein voitolta”

Niilo Pirttikoski vauhdissa etualalla vihreässä ajohaalarissa. Kuva: Jaakko Pirttikoski.

Kartingin Flying Finn SJM-sarjaa ajettiin viime viikonloppuna Jamsässä. Sarjassa kilpaileville sastamalalaiskuskeille Jämsän viikonloppu tarjosi haastetta, mutta myös menestystä. Konsta Sipilä sijoittui neljänneksi, Eetu Kulmala ajoi kahdeksanneksi ja Niilo Pirttikoski ylitti maaliviivan sijalla 11.

Jämsän kilpailun harjoituspäivät ajettiin vaihtelevassa säässä, mutta enimmäkseen sadekelissä. Varsinaisena kilpailupäivänä sunnuntaina elohopea nousi hellelukemiin ja muuttuneet olosuhteet haastoivat niin kuljettajia kuin mekaanikkoja.

Mouhijärveläiselle Konsta Sipilälle 4. sija oli kauden toiseksi paras, edellisessä osakilpailussa Töysässä hän nousi podiumille. Kilpailu oli äärimmäisen tiukkaa koko päivän ja maalissa ero seuraaviin mitattiin muutamassa sekunnin kymmenyksessä.

”Kilpailu meni ihan hyvin. Kärsin huonosta rengassarjasta, mutta sain taisteltua lopulta hyvän sijoituksen. Tamä tuntui melkein voitolta”, Konsta Sipilä summaa kilpailun tapahtumia.

Vammalalainen Niilo Pirttikoski on ajanut Raket-luokkaa useamman vuoden. Sadekelin spesialistina tunnettu Niilo onnistui aika-ajossa hienosti ja pystyi finaalissa nousemaan useamman sijan.

”Sijoitus oli tähän asti kauden paras ja ajo kulki myös kuivalla kelillä, hyvinhän se kisa meni. Myös tekniikka toimi moitteetta koko kisapäivän. Tekninen, mutkikas, mutta jouhevasti etenevä rata sopii hyvin minulle”, Niilo Pirttikoski miettii.

Konsta Sipilä numerolla 15 ja Eetu Kulmala numerolla 45. Kuva: Jaakko Pirttikoski.

Niinikään vammalalainen Eetu Kulmala onnistui tasaisen varmasti koko kisapäivän ja sijoitukset kehittyivät nousujohteisesti. Varmat lähdöt ja tarkka ajaminen siivittivät Eetun finaalissa onnistuneeseen kahden sijan nousuun.

Flying Finn -sarjan pääluokassa Raketissa kilpailee kolme sastamalalaista kuljettajaa Suomen juniormestaruudesta. Sarjaan kuuluu seitsemän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 13 osakilpailua. Jämsän osakilpailu oli sarjan yhdeksäs. Raket-luokassa on kilpaillut tällä kaudella peräti 33 kuljettajaa.

Niilo ja Eetu edustavat sastamalalaista Monako FK-seuraa, Konstan seura on Pirka, jonka kotirata on Kangasalla Lentolassa.

Raket-luokan mikroautot kiitävät parhaimmillaan lähes 100 kilometrin tuntinopeudella. Voimanlähteenä toimii 95-kuutioinen kaksitahtimoottori, joka tuottaa noin 10 hevosvoimaa. Kuljettajan ja auton yhteispaino on oltava vähintään 112 kiloa.

Seuraavat kisat ajetaan jo huomenna torstaina Sastamalassa Mullilahden Monakossa, Punkalaitumentien varressa. Silloin vuorossa on leppoisampi Hämeen Harrastajakiertueen osakilpailu.

Jaakko Pirttikoski: teksti ja kuvat.

Jätä kommentti