Kumurin naiset päättivät kauden voitokkaasti – kohokohtana Varilassa nähty syöksykoppi

Kumurin naiset loistivat loppukaudella, maakuntasarjan kausi päättyi kuuteen peräkkäiseen voittoon.

Kumurin naisten maakuntasarjajoukkue päätti kauden voittoputkeen. Viimeisessä pelissä Ruskolla kotijoukkue Ruskon Pallo kaatui supervuoron myötä 2-1 (11-6, 6-8, 5-0).

Peli aaltoili Ruskolla kuin lounaasta puhaltanut myrskyinen tuulikin. Kumuri avasi pelin vahvasti neljällä juoksulla. Kahdessa seuraavassa vuorossa puhalsi Ruskon tuulet. Kumuri joutui jakson lopussa kirimään peräti viiden juoksun vuorolla voittaakseen avausjakson.

Toisella jaksolla Kumurin sisäpeli oli tukkoista koko ajan ja se joutui takaa-ajajaksi. Loppukiri ei riittänyt. Jaksotappio sisuunnutti Kumurin naiset ja supervuoro oli Kumurilta nimensä mukainen, sillä viisi juoksua alkuun ja pitävä ulkopeli veivät kotijoukkueelta kaikki mahdollisuudet voittoon.

Koko Kumurin naisjoukkue pelasi vahvasti. Kärkikaksikko Kertu Koiv ja Pihla Joensuu olivat täysin pitelemättömiä ja toivat yhteensä 12 juoksua Kumurille. Neljä kertaa pelikaverin kotiuttivat Marjo Iivari ja Milla Ylijoki. Virpi Lehto ja Melina Jalonen olivat iskussa lyöden ja tuoden kolme juoksua molemmat.

Kumurin loppukausi maakuntasarjassa oli vahva, sillä se voitti kuusi viimeistä peliään ja viimeinen tappio löytyy heinäkuun alusta sarjan voittaneelle Ylöjärven Pallolle. Kaikkiaan joukkue voitti 11 peliä 15 ottelusta ja sijoittui toiseksi. Vahva esitys, sillä joukkue pelasi vasta toisen kauden tällä sarjatasolla.

Aluesarjassakin kausi päättyi voittoon

Kumurin naisten aluesarjajoukkuekin voitti kauden viimeisen pelinsä. Se tapahtui Varilan kentällä, kun voitto kirjattiin lopulta Pesäkarhujen joukkueesta supervuoron jälkeen 2-1 (5-6, 2-1, 2-0).

Kumuri lepsuili avausjakson. Pesäkarhut löi taitavasti, kärkkyi terävämmin ja vei niukan voiton juoksuin 6-5 kumurilaisten huolimattomuuksien avittamana. Toisella jaksolla molemmat joukkueet nostivat ulkopelinsä tasoa. Porilaisten lyönnit nousivat usein kopeiksi, jotka Kumuri poimi pois.

Mari Helisevä oli jälleen kerran ulkokentän lukko ja löi tärkeissä paikoissa joukkueelle molemmilla jaksoilla juoksun. Tämä huomioitiin palkinnolla. Yksittäinen kohokohta pelissä oli avausjaksolla syöksykoppi, jonka haki koppari Frida Nykvist. Lienee ensimmäinen kerta, kun katsomo sai kokea sellaisen Varilan kentällä naisten pelissä.

Kumurin naisten aluesarjajoukkue päätyi viiden joukkueen sarjassa neljänneksi. Voittoja joukkue kasasi neljä, pelejä oli 12. Kerran kaatui Hämeenkyrön Räpsä ja Pesäkarhut Porista, kahdesti Ylöjärven Pallo. Sarjan voittaja Ulvilan Pesä-Veikot voitti kaikki pelit sarjassa.