Mielipide: ”Vesijumpparyhmä lakkautettiin viranhaltijoiden toimesta ja se kaventaa demokratiaa”

Vesijumppaa. Kuvituskuva: Pixabay.

Uimahallia on toivottu Sastamalan Vammalaan kauan. Nyt sen toteutuminen on lähellä – mutta kuitenkin kaukana, sillä odottavan aika on pitkä. Nopeimmillaankin hallin toteuttamiseen kuluu muutama vuosi.

Moni ikäihminen toivoo pysyvänsä kunnossa siihen saakka, kunnes pääsee vuosien tauon jälkeen nauttimaan vesiliikunnasta oman kotikunnan uimahallissa. Mutta missä harrastaa kuntouttavaa ja kuntoa ylläpitävää vesijumppaa siihen saakka? Iäkkäämpiä kuntalaisia on viime aikoina kuohuttanut Sastamalan liikuntapalveluiden Huittisten uimahallissa järjestämän vesijumpparyhmän lakkauttaminen.

Joillakin tahoilla on vahva halu vähentää kaupungin henkilöstöä. Henkilöstön vähentäminen ei kaupungilla onnistu ilman, että se vaikuttaisi väistämättä kuntalaisten palveluihin. Viime vuoteen verrattuna liikuntapalveluissa työskentelee nyt yksi työntekijä vähemmän.

Liikuntapalveluiden sisällä päätökset leikkausten kohdennuksista tekivät viranhaltijat, luottamushenkilöiden tai kuntalaisten näkemystä asiaan ei kysytty.

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä on painottanut toistuvasti puheenvuoroissaan sitä, että ensin on määriteltävä palvelut, joista ollaan valmiita leikkaamaan. Vasta tämän jälkeen henkilöstön määrää on mahdollista tarkastella. Luottamushenkilöillä pitää olla mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten kuntataloutta käytännössä sopeutetaan, eli mistä palveluista leikataan ja mistä ei.

Sastamalan Vanhusneuvosto yhteistyökumppaneineen järjesti elokuun puolivälissä hienon toritapahtuman, jossa oltiin hyvinvoinnin edistämisen asialla. Tilaisuudessa puhunut kaupunginjohtaja totesi, että neuvostolla on tärkeä tehtävä kuntalaisten näkemysten välittäjänä. Palveluiden käyttäjien näkemys näyttäisi kuitenkin painavan vain juhlapuheissa. Kysyttiinkö Vanhusneuvoston mielipidettä ikäihmisten kuntoa ylläpitävän liikuntaryhmän kohtalosta? Ei kysytty.

Vaadimme jatkossa enemmän läpinäkyvyyttä talouden sopeuttamistoimiin ja luottamushenkilöille nykyistä parempia mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, mistä ja miten säästetään.

Sastamalan sosialidemokraattinen valtuustoryhmä

  • Margit

    Toivottavasti valtuusto tekee pikaisen ratkaisun vesijumppavuorojen ostamisesta Huittisista, jotta päästäisiin edes kevät ryhmiin. Meitä on todella paljon joille vesijumppa on ainoa mahdollisuus harrastaa liikuntaa ilman kipua. Tällä menolla meistä tulee nopeammin kuin haluaisimme entistä sairaampia ja se vasta maksaa. Äly hoi älä jätä päättäjiämme.
    Nimim. Mumpselli

Jätä kommentti