LähiTapiolalta lahjoituksia lasten ja nuorten harrastustoimintaan – jaossa on 30 000 euroa, haku on nyt auki

 

LähiTapiola Pirkanmaan LähiLahjoitus-rahastosta lahjoitetaan syksyisin varoja lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Tänä syksynä jaossa on 30 000 euroa, joka jaetaan 30 harrasteryhmälle, kullekin 1 000 euroa.

Lahjoitusta voivat hakea voittoa tavoittelemattomat, yleishyödylliset rekisteröidyt yhdistykset, esimerkiksi urheilu- ja liikuntaseurat, musiikki-, taide- ja kulttuuriryhmät sekä vaikkapa kädentaitoja ja erätaitoja harrastavat yhdistykset, joiden toiminta on jatkuvaa.

Yhdistysten tulee tarjota alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja sijaita LähiTapiola Pirkanmaan toimialueella, johon kuuluu Hämeenkyrö, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Virrat, Ylöjärvi.

Lahjoitusmalli on kolmivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa yhdistykset voivat ilmoittautua LähiLahjoituksen hakijoiksi. Toisessa vaiheessa järjestetään yleinen äänestys verkossa. Annettujen äänien perusteella valitaan kaksikymmentä lahjoituksen saajaa, joista kymmenen tulee sijaita Tampereella ja kymmenen muualla LähiTapiola Pirkanmaan toimialueella. Kolmannessa vaiheessa loput kymmenen lahjoituksen saajaa valitsee LähiTapiola Pirkanmaan henkilöstöstä koottu valintaraati.

Lahjoitushakemuksia tulee vuosittain monenlaisilta yhdistyksiltä ja harrastustoimijoilta. Urheiluseurat ovat tyypillisiä tuen hakijoita, mutta mukaan mahtuu myös esimerkiksi partioita, kulttuuritoiminnan parissa toimivia yhdistyksiä tai vaikkapa nuorten vapaapalokuntia.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan mahdollistaminen tulee olla pääosassa, tukea ei voi hakea esim. aikuisten liiga- tai edustustason kilpaurheilutoimintaan. Lahjoitus on vastikkeetonta hyvän tekemistä, eli ei siis sponsorointia.

Lahjoituksen turvin on toteutettu esimerkiksi edullisempia harrastamisen kustannuksia tai maksutonta matalan kynnyksen toimintaa, välinehankintoja, leiri- tai kilpailumatkoja, koulutuksia, valmennuksia tai palkattu lisää ohjaajia.

Jätä kommentti