Huittinen jättämässä Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän

Huittinen. Kuva: Alueviestin arkisto.

Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Novidasta eroaminen on esillä Huittisissa. Jäsenyydellä ei ole kaupungille erityistä omistajapoliittista intressiä.

Kaupunginhallitus ja poliittisten ryhmien puheenjohtajat ovat käyneet asiassa valmistavaa keskustelua. Kaupunginjohtaja on kokoustanut kuntayhtymän hallituksen puheenjohtajan, johtavan rehtorin ja talousjohtajan kanssa.

Oppilaitoksena Novidan koetaan palvelevan hyvin osaa huittislaisista nuorista. Viranhaltijavalmistelun mukaan kaupungin ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista jatkaa koulutuskuntayhtymän jäsenenä. Eroa esitetään valtuutettujen toimikauden päättyessä ensi kesäkuun alussa.

Kuntayhtymäjäsenyydellä tulee olla omistajaohjuksellista ja elinvoimapoliittista merkitystä, mikä korostuu työllisyysalueuudistuksen myötä. Toisen asteen oppilaitokset ovat myös uudessa roolissa osana työllisyysalueuudistusta. Aktiivisina aluekehitys- ja työllisyysaluekumppaneina Satakunnassa toimivat Sataedu ja Winnova sekä Huittisten ja Kokemäen osalta myös Sasky. Novida suuntautuu koulutus- ja aluekehitystehtävässään Varsinais-Suomeen ja Turun työllisyysalueelle.

Asia on kaupunginhallituksen käsiteltävänä. Eroamisesta päättää valtuusto.

Huittinen on jäsenenä myös Sataedussa ja Saskyssa.

Jätä kommentti