Suomen kirjapääkaupunki metsästää jälleen uusia kirjapäitä – Sastamalan Sanataituri hakusessa jo yhdeksännen kerran

Sastamalan Sanataituri
Arkistokuvassa kirjoituskilpailun vuoden 2019 finalistit Venla Viinikka, Theresa Peltoniemi, Venla Haapanen, Lotta Siukonen, Kami Lindqvist, Emma Hiltunen ja Veikka Vieras tuomariston kanssa.

Sastamalan Sanataituri -kirjoituskilpailu saapuu jälleen keskelle koululaisten syksyä. Se houkuttelee lapsia ja nuoria tuomaan omaa verbaalista osaamistaan kaikkien nähtäväksi ja kuultavaksi, oli lajina sitten rap, runo, proosa, kasku tai jokin muu.

Kilpailu järjestetään nyt jo yhdeksännen kerran.

Kilpailuun voivat osallistua kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat kirjoittajat asuinpaikkakunnasta riippumatta. Sastamalan Sanataituri -kilpailusta onkin hyvää vauhtia tulossa valtakunnallinen tapahtuma. Monesti kilpailun voittajat ovat olleet Sastamalan ulkopuolelta.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: alakoulu ja yläkoulu. Tänä vuonna kilpailun aiheena on ”Minä osaan”. Kilpailutekstin tulee olla suomea ja osallistujan itsensä kirjoittama. Tekstin maksimipituus on 2000 merkkiä välimerkkeineen. Kilpailuun osallistuminen alkaa 1.9. ja päättyy 10.10.2024. Pääpalkintona on 200 euroa / sarja.

Kilpailun finaali on perinteisesti järjestetty Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtumassa (Lankku), joka tänä vuonna pidetään Sylvään koululla lauantaina 16. marraskuuta. Tapahtumassa on finaalin lisäksi lukuisia työpajoja, tunnettuja esiintyjiä ja muuta ohjelmaa.

Jätä kommentti