Huittisiin on avattu uusi perhekeskuksen kohtaamispaikka – Maksuttomaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki alueen lapset, nuoret ja perheet


Perhekeskuksen kohtaamispaikassa vietetään avajaisia vietetään lauantaina 14.9. klo: 10-12. Kohtaamispaikka sijaitsee osoitteessa Karpintie 16 – 18.

Avajaisissa on monenlaista ohjelmaa koko perheelle, esimerkiksi kirjaston pop-up piste, kasvomaalausta, askartelua, kohtaamispaikan nimikilpailu ja nallesairaala.

Perhekeskuksen kohtaamispaikka on avoin ja matalan kynnyksen paikka, jonne ovat tervetulleita kaikki lapset, nuoret ja perheet. Kohtaamispaikassa perheet voivat tavata toisiaan, saada vertaistukea tai ammatillista ohjausta. Toiminta vahvistaa vanhemmuutta, perheiden vuorovaikutusta sekä voimavaroja.

Kohtaamispaikassa toimintaa lapsiperheille järjestävät yhteistyössä Perhekeskus Suvituuli, Huittisten kaupunki, seurakunta ja paikalliset järjestöt ja yhdistykset.
Tavoitteena on edistää perheiden voimavaroja, vähentää yksinäisyyden tunteita, vahvistaa vanhemmuutta, osallistaa perheitä kohtaamispaikkatoiminnan suunnitellussa sekä vahvistaa yhteisöllisyyttä.

Kohtaamispaikka tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille:

▪ Maksuttoman ja avoimen paikan, jonka toimintaan ovat tervetulleita kaikki alueen lapset, nuoret ja perheet.

▪ Paikan, jossa tavata samassa elämäntilanteessä olevia lapsia, nuoria ja perheitä.

▪ Siellä voi osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin, avoimia ryhmiin sekä erilaisiin teemailtoihin ja tapahtumiin.

▪ Lapsille kohtaamispaikassa on leikkiseuraa ja lapsille suunnattuja ryhmiä.

▪ Kohtaamispaikassa osallistetaan perheitä toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Näin vahvistetaan asiakkaiden yhteisöllisyyden tunnetta.

▪ Perheet saavat kohtaamispaikassa ammatillista ohjausta, tietoa ja neuvontaa.

▪ 3. sektorin toimijoille kohtaamispaikka mahdollistaa toimintaympäristön.

Jätä kommentti