Kirkkoherra kertoo kuulumisia Vammalan torilta: ”Lähetystorilla on tärkeä paikka kaupunkilaisten sydämissä”

Uudistetun torin esiintymislavalle oli jälleen käyttöä. Lähetystorilla yleisöä viihdytti muun muassa Safarikuoro.

Sastamalan seurakunnan kirkkoherran  Vesa Aurénin näkövinkkelistä tämänvuotinen lähetystori oli verrattoman onnistunut. Näin hän kertoo:

”En nyt muista sellaista kertaa, jolloin viikolla kaikki säätiedotukset lupailevat kaatosadetta paikkakunnalle lauantaiksi ja ihmeellisellä tavalla aamukuudesta puoli kahteen iltapäivällä saadaan tehdä valmistelut ja toteuttaa ulkoilmatapahtuma pilvipoutaisessa säässä.

Nokialla ja Tampereella tietojemme mukaan kyllä satoi kaatamalla – Sastamalassa ei. Lukuisa joukko torikävijöistä hämmästeli ihmettä ja totesi, että nyt on rukoukset kuultu. Syntyi vaikutelma, että lähetystyö on Isä Jumalallekin sydämen asia.

Kaatosateessa lähetystorin toteuttaminen olisi ollut – teltoista huolimatta – vaarassa kohdata yleisökadon. Nyt torilla oli satoja kävijöitä aamuyhdeksästä alkaen ja päivän mittaan torilla kävijöiden määrä nousi järjestysmiehen arviona reilusti toiselle tuhannelle.

Taisi olla jo toisen kerran, kun tapahtuma oli perjantain sijaan lauantaina ja nytkin torille saatiin varsin paljon päiväkodissa tai koulussa arkipäivinä olevia lapsia työssäkäyvine vanhempineen. Tehty rohkea muutos on osoittautunut onnistuneeksi. Lähetystyöstä ja- torista vastaava pappi Aija Aurén on isot kiitokset ansainnut.

Sastamalassa lähetystorilla on oma, vahva ja tärkeä paikkansa kaupunkilaisten sydämessä. Kymmenet talkoolaiset olivat nytkin valmistaneet tuotteita myytäväksi lähetystyön hyväksi ja talkoovoimin pystytettiin ja purettiin teltat sekä hoidettiin myymistä. Ja sadat ihmiset saapuivat torille – lämpimästi pukeutuneina – nauttimaan kuuluisaa hernekeittoa, grillimakkaraa, lettusia, munkkikahveja tai ohraryynipuuroa. Ja tekemään ostoksia.

Tällä kertaa musiikkivieraana oli Suomen Lähetysseuran kuuluisa Safarikuoro ja uudelta esiintymislavalta kajahtivat todella taidokkaat ja mukaansatempaavat laulut.

Joku malttoi istua pidempäänkin upeaa musiikkia kuunnellen. Joku toinen halusi ennen muuta tavata tuttuja torilla ja vaihtaa kuulumisia kahvikupin äärellä. Torivalvojan mieli oli hyvä, kun koko uusittu torialue oli täpötäynnä myyjiä ja ostajia. Perheen mukana torille tulleen pienen tytön vierailun kohokohta taisi olla, kun hän ensin vähän arkailtuaan pääsi halaamaan pehmoista ja sydämellistä Nata-nallea isolla karhunhalauksella.

Hieno päivä – hieno lähetystoritapahtuma. Ja jos ei päässyt mukaan, niin ensi syksynä sitten.”

Lämmin halaus Nata-nallelta sai monen tapahtumavieraan suupielet hymyyn.

Jätä kommentti