Keikyän risteyksessä voi olla muinaisjäännöksiä, kaupunki teettää arkeologisen tarkkuusinventoinnin

Maakauppa, Keikyä
Kaupunki osti maata Keikyästä Äetsäntien molemmin puolin valtatien 12 risteyksestä. Kuva: Sastamalan kaupungin päätöksentekoaineisto.

Sastamalan kaupunki teettää arkeologisen tarkkuusinventoinnin Keikyässä valtatien 12 ja Äetsäntien risteyksessä. Vastaavia tutkimuksia ei ole paikalla ennen tehty.

Pirkanmaan maakuntamuseon lausunnon mukaan alueelta ei tunneta muinaisjäännöksiä. Niiden löytyminen on kuitenkin mahdollista. Paikka tiedetään historiallisen ajan kiinteiden muinaisjäännösten esiintymisalueeksi. Siellä voi sijaita myös esihistoriallisia kohteita. Lausunnossa katsotaan, että koko kaava-alueella tulee tehdä arkeologinen tarkkuusinventointi.

Historiallista maankäyttöä selvitetään 1600-1900-lukujen kartta-aineistosta. Lisäksi tutkitaan kirjallisuutta, paikannimistöä, laserkeilausaineistoa ja arkistotietoja lähellä sijaitsevista muinaisjäännöksistä. Maastossa tehdään kairauksia ja kaivuita sekä etsintää metallinilmaisimella. Töistä toimitetaan raportti arvioitavaksi maakuntamuseolle.

Kaupunki osti Äetsäntien ja valtatien 12 risteyksestä noin 14,5 hehtaaria maata vuonna 2022. Sijaintinsa puolesta alue on todettu edulliseksi uudeksi yritysalueeksi kaupungin eteläosassa.

Arkeologisen tarkkuusinventoinnin suorittaa Maanala Oy. Työn kokonaishinta on runsas 6 500 euroa.

Jätä kommentti