Kiikan hallitalon entisissä pankin tiloissa avataan perjantaina kahvila-ravintola Kiikan Konttori. Kyseessä on kuitenkin paljon suurempi kokonaisuus kuin perinteinen kahvila-ravintola.
Kahvilan ja ravintolan tilat sijaitsevat katutasossa, ja kellaritiloihin on remontoitu kokoustiloja ja klubityyppinen osasto, jossa onnistuu niin karaoke kuin elävä musiikkikin. Darts-nurkkauskin löytyy.
Lisää yllätyksiä paljastuu, kun yrittäjäpari Jonna ja Petri Saarela kierrättävät toimittajaa tilasta toiseen, ja saavumme entiseen uimahalliin.
”Tähän on suunnitteilla poreallas ja tuohon keskikokoiseen altaaseen vesijumppaan soveltuva terapia-allas. Isompi allaskin voidaan ottaa käyttöön, jos saisimme tukea vaikka Joutsentenreitiltä”, Petri Saarela suunnittelee.
Hän on jo aloittanut saunatilojen remontoinnin ja harmittelee, että uimahallin tilat aiemmin omistanut ja vastikkeet maksamatta jättänyt omistaja oli ehtinyt tehdä tiloissa paljon vahinkoa.
”Allaspumput on viety, samoin ruostumattomia teräsputkia on revitty irti ja todennäköisesti myyty. Myös lauteita oli jo irroitettu, mutta niitä ei ilmeisesti oltu ehditty vielä viedä pois paikalta.” Sauna- ja allasosasto eivät valmistu vielä avajaisiin, vaan niistä päästään nauttimaan syksyllä.
”Ennen syksyä saan kuitenkin valmiiksi kuntosalin. Se on erotettu allasosastosta lasiseinällä. Tyttäreni on arvostettu personal trainer, ja tarkoitus on kehitellä hänen kanssaan yhteistyötä tältä osin”, Petri Saarela paljastaa.
Kahvila-ravintolan viereiseen osaan Saarelat ovat remontoineet tilan, jonka he luovuttavat veloituksetta nuorison käyttöön.
”Tiedän, että sellaiselle on Kiikassa tarve. Lisäksi tähän jää vielä tilat pienelle ompelimolle, jonka kanssa minulla on jo sopimus valmiina”, mies kertoo.
Perjantaina avautuva Kiikan Konttori on avoinna viikolla aamukahdeksasta iltaviiteen, ja viikonloppuisin perjantaina ja lauantaina kello 1.30 saakka. Arkisin on tarjolla lounasta, ja muuna aikana pikaruokaa sekä kahvilatuotteita. Tuotteet ovat käsintehtyjä, sillä yrittäjä Jonna Saarela on koulutukseltaan leipomo-kondiittori.
Alusta loppuun paikan päällä tehdään myös lounasruoka, josta vastaa keittiömestari Petri Siitonen.
”Eineksiä emme käytä, ja suosimme kausiajattelua”, pitkän kokemuksen alalta omaava Siitonen luonnehtii. Erityisesti kalaruokia arvostava keittiömestari paljastaa, että vappulounaalta löytyy muun muassa kampela-lohikääryleitä, samoin erilaisia terriineitä, joihin Siitonen hurahti työskennellessään aikoinaan Haikon Kartanon keittiössä.
Jonna ja Petri Saarela odottavat innokkaasti avajaisia ja tietenkin asiakaspalautetta.
”Otamme myös mielellämme vastaan toiveita niin ruuan, kuin ohjelmankin tiimoilta”, he vinkkaavat.