Hinausautot tekivät vaikutuksen Mikuun – Jokilevon Jyräyksessä Huittisissa vieraili lauantaina tuhansia kävijöitä

Miku (edessä) ja Mindi Alhon suosikiksi nousivat Hinaus Ojalan pihalla esillä olleet hinausautot ja Huittisten VPK:n pikkupaloauto. Sisarusten mukaan palomiesleikkiin pääsi myös Elias Parma.

”Nää Ojalan hinausautot on aivan parhaita”, huittislainen Miku Alho toteaa painokkaasti Jokilevo Jyrää -tapahtumassa. Ekaluokkalaisen silmin Jokilevon jyräys on aivan huippujuttu.

”Täällä on tosi paljon mielenkiintoisia koneita: mettäkoneet, nosturi ja paloautot. Vanhoja traktoreita, takseja ja linja-autoja”, poika pohtii.

Huittisten VPK:n lapsille tarkoitettu pikkupaloauto kiinnostaa 3-vuotiasta pikkusisko Mindiä niin paljon, ettei hän ennätä kysymyksiin vastata.

”Täällä riittää nähtävää koko perheelle. Lasten takia tapahtumaan tultiin, mutta onhan täällä paljon kaikenlaista kiinnostavaa myös itselle”, perheen äiti Elisa Alho sanoo.

Mikulle paloautot ovat VPK-harrastuksen myötä entuudestaan tuttu juttu. Niin tuntuvat olevan myös vapaapalokuntalaiset.

”Mää tunnen nää kaikki”, hän virnistää.

Rekoista ja työkoneista kiinnostuneelle pojalle Jokilevon tarjonta on täysi kymppi. Parannusehdotuksia ei ole äidilläkään.

”Tämä on aivan erinomaisesti järjestetty tapahtuma. En osaa sanoa mitään, mitä kaipaisin lisää tai mitä lähtisin parantamaan”, hän pohtii.

Esakonin yrittäjä Esa Lähteenmäki iloitsi, että lauantaina täydeltä terältä paistanut kevätaurinko suosi tapahtumaa parhaalla mahdollisella tavalla. ”Keli oli meidän puolellamme. Hyvä sää on tällaisissa ulkoilmatapahtumissa iso osa onnistumista.”

Esakonin yrittäjä Esa Lähteenmäen mukaan positiivista palautetta on päivän mittaan sadellut muiltakin kävijöiltä.

Kävijöitä tapahtumassa on ainakin saman verran kuin aiemmilla kerroilla. Lähteenmäen mukaan mahdollisesti jopa vähän enemmän.

”Tarkkaa kävijämäärää on täysin mahdotonta arvioida, mutta esimerkiksi Hievaselta meni tuhat makkaraa, meiltä 300 annosta possua ja Mäkitalolta noin 1500 donitsia”, hän kertoo.

Aiempina kertoina Jokilevon Jyräyksessä on arvioitu käyneen kahdesta kolmeen tuhanteen kävijää.

”Mielestäni tällä kerralla vilinä oli hyvin samanlainen kuin aiemmilla kerroilla, mutta jatkui ehkä pidempään. Ihmisiä riitti aivan aamupäivän alusta pitkälle iltapäivään.”

Lähteenmäen mukaan kolmatta kertaa lauantaina järjestetystä Jokilevo Jyräästä on muodostunut koko kylän tapahtuma.

”Tällä kerralla mukana oli entistäkin enemmän myös sellaisia toimijoita, jotka eivät varsinaisesti pidä toimipistettään Jokilevolla. Olen todella tyytyväinen, että saimme paikalle myös useita seuroja. Heille tämä oli hyvä mahdollisuus varainhankintaan ja meidän sekä kävijöiden kannalta toi tapahtumaan mukavaa lisäsäpinää.”

Tapahtuman järjestäminen on alueen yrittäjille iso ponnistus. Lähteenmäki kertoo kaikkien näkevän siinä kuitenkin pelkästään positiivisia puolia.

”Tämä on meille hieno mahdollisuus tuoda aluetta ja toimijoita esille. Samalla tulee laitettua omat nurkatkin edes parin vuoden välein kuntoon”, hän naurahtaa.

Lähteenmäki paljastaa, että todennäköisesti Jokilevo Jyrää jälleen kahden vuoden kuluttua.
”Kun järjestäjät ja kävijät ovat tyytyväisiä, niin innostusta jatkaa perinnettä varmasti riittää.”

Jokilevon alueella koko päivän ihmisiä kyydinneet Huittisten Vanhojen Konneitten traktorit toivat tapahtumaan hauskaa markkinatunnelmaa.