Kuninkaisten päiväkotia kunnostetaan pitkän tähtäimen suunnitelman mukaan

Kuninkaisten päiväkodin julkisivun ja pihan remontointi alkoi toukokuun alkupuolella ja jatkuu koko kesän ajan.

Huittislaisella Kuninkaisten päiväkodilla käynnistyi toukokuun alkupuolella rakennuksen huoltokorjaukset.

Kesän aikana päiväkodin vesikatto ja julkisivut huoltomaalataan sekä vaihdetaan vaurioituneita ulkopuolisia puuosia.

”Lisäksi laajennetaan aidattua toimintapihaa sekä uusitaan pihapiirin aita vastaamaan nykyisiä määräyksiä”, Huittisten kaupungin rakennuspäällikkö Arto Suuniitty kertoo.

Vuonna 1988 valmistunut Kuninkaisten päiväkodille tehtiin kuntoarvio vuonna 2019 ja sen pohjalta rakennukseen päädyttiin tekemään huolto- ja uusintatoimenpiteitä, joista ensimmäisenä käsitellään rakennuksen julkisivua.

”Kuntoarvioon liittyy kohteen PTS eli niin sanottu pitkän tähtäimen suunnitelma, jonka mukaan päiväkodille tehdään vuosittaisia huolto- ja kunnostustöitä. Nyt aloitetaan ulkopuolelta, mutta tulevina vuosina suunnitelmassa on myös sisäpuolen remontointia”, Suuniitty sanoo.

Toistaiseksi selvitty pienillä huoltotöillä

Rakennuspäällikön mukaan Kuninkaisten päiväkoti on selvinnyt tähän asti varsin vähäisillä kunnostustoimenpiteillä.

”Rakennukseen on tehty vuosien aikana ilmanvaihdon puhdistuksia ja säätöjä, mutta pääosin olemme selvinneet erilaisilla ylläpidollisilla huolloilla”, Suuniitty kertoo.

Nyt tehtävät työt valmistuu syksyyn mennessä.

Rakennuksen investoinneille on varattu tämän vuoden työohjelmassa 250 000 euroa.

”Nyt tehtävät työt näyttelevät siitä noin 100 000 euroa. Työt teetetään laskutyöperusteisesti kaupungin puitesopimuskumppaneilla, jotka ovat antaneet töistä kustannusarviot, loppusumma tarkentuu sitten kun kaikki on valmista”, Suuniitty sanoo.