Jouluviestissä virittäydytään joulunajan tunnelmaan

Alueviestin mukana jaetussa Jouluviestissä virittäydytään joulunajan tunnelmaan.

Lue lehdestä miten palkitut juustot valmistetaan, kuinka vakava sairaus vaikuttaa joulun viettoon ja missä tällä hetkellä on tohinaa kuin Korvatunturilla. Lehdestä selviävät myös Alueviestin lukijoiden toiveet pukinpussiin. Kanapeet-blogia pitävä Eija Setänen on suunnitellut Alueviestille oman pikkujoulumenun. Esimakua saat tästä herkullisesta jälkiruokaohjeesta.

Daim-valkosuklaakakku
200 g diggestivekeksejä
100 g voita tai margariinia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
1 prk mascarponejuustoa
1 prk Flora vispiä
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
1 (56 g) Daim-patukka
5 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinituoremehua
Päälle:
1 (56 g) daimpatukka
Pingota n. 26 cm irtopohjavuoan ja reunan väliin leivinpaperi.
Sulata rasva ja murustele keksit. Sekoita sitten pohjan ainekset ja taputtele vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota Flora vispi ja murustele Daim-patukka pieneksi terävällä veitsellä. Sekoita mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää täytteeseen sulatettu valkosuklaa ja daimrouhe.
Kiehauta appelsiinituoremehu ja sulata siihen liivatteet, joista vesi on puristeltu pois. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Levitä täyte pohjan päälle ja laita kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Murustele toinen Daim-patukka terävällä veitsellä juuri ennen tarjoulua ja ripottele rouhe kakun päälle.
Daim-valkosuklaakakku kruunaa joulunajan kahvipöydän.