Maanmittauslaitoksen toimipiste säilyy Huittisissa

Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen on päättänyt säilyttää Maanmittauslaitoksen toimipisteiden määrän nykyisellään. Uhattuna oli muun muassa Huittisten palvelupisteen olemassaolo.

Muutoksia Maanmittauslaitokseen palveluverkkoon on kuitenkin luvassa, sillä asiakaspalvelun aukioloaikoja tarkistetaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakaspalvelu Huittisten yksikössä loppuu.

Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa pitää lopputulemaa torjuntavoittona.

Ministeri Tiilikaisen hyväksymässä mallissa kaikkien toimipisteiden asiakaspalvelun aukioloaikoja tarkistetaan, muita palvelukanavia vahvistetaan ja sähköinen asiointi otetaan paremmin käyttöön heti, kun se on mahdollista.

Asiakaspalvelu loppuu kokonaan niissä palvelupisteissä, joissa on vuoden 2015 tilaston mukaan ollut alle 9 asiakaskäyntiä aukiolopäivinä.

Huittisten lisäksi tällaisia palvelupisteitä ovat Alajärvi, Ikaalinen, Kemijärvi, Nurmes, Närpiö, Saarijärvi, Salo ja Ylivieska. Tarvittaessa näissä palvelupisteissä voisi asioida ajanvarausperiaatteella. Asiakas saisi henkilökohtaista palvelua etukäteen sovittuna ajankohtana.