Peter Dörig on Vuoden juustomestari

Juustomestari Peter Dörig muutti Suomeen 90-luvun puolivälissä ja toi tullessaan suvun juustonvalmistuksen perinteet Mouhijärvelle. Kuva: Pauliina Vilenius.
Juustomestari Peter Dörig muutti Suomeen 90-luvun puolivälissä ja toi tullessaan suvun juustonvalmistuksen perinteet Mouhijärvelle. Kuva: Pauliina Vilenius.

Sastamalan Mouhijärvellä toimivan Herkkujuustolan juustomestari Peter Dörig on valittu Vuoden juustomestariksi.

Tunnustus julkistettiin Juustonäyttelyssä Jyväskylässä.

Suomeen 90-luvun puolivälissä Sveitsistä muuttaneen Peter Dörigin useasti palkitut juustot kypsyvät Selkeen kartanossa. Herkkujuustolassa kunnioitetaan perinteisiä valmistusmenetelmiä.

  • Tiedonhaluinen

    Onnittelut. Koskas se halli nousee? Olen odotellut kun käyn usein paikkakunnalla.

  • Vanha Kalevi

    Missähän niitä juustoja mahtais saada maistaa?
    Pitääkö käydä Mouhijärveltä asti hakemassa?

  • Tilda

    mm. K- ja S-ketjun kaupoista ( Vilho, Hilma, Metsuri, Punaheidi ym), kauppahallien juustomyymälöistä ainakin löydät kysymällä

  • Jenni

    Juustoja saa Sastamalassa melkein joka kaupasta. Kotisivuilta näkee jälleenmyyjät. Ja uuden juustolan rakentamisessa on monta asiaa ratkaistavana ennen kuin alkaa tontilla tapahtua. Toivotaan että pian alkaisi tapahtua myös konkreettisesti.

  • Nimetön

    Tänä viikonloppuna nautiskelu Vilhoa, Hilmaa ja Heidiä. Erinomaisia ovat. Pääkaupunkiseudulta ainakin isommista ruokakaupoista löytyy ja jos ei ole valikoimissa, niin kannattaa suositella juustotiskillä. Kokemuksena on, ettei kestänyt kuukautta kun ilmestyi pyynnöstämme valikoimiin.

  • Mansesta

    Peterin juustoja saa ainakin Tampereella jokaisesta kunnon marketista. Lisäksi Hämeenkadun tavaratalojen herkkuosastot.

  • nimetön

    On ne kyllä hyviä!!! Vähä pittää pihistää kyllä, ennen kuin Vilhon raskii ostaa, mutta sitte se pittää jakaa neljään osaan, että kaikki saa varmasti osansa!:D

Kommentointi ei ole käytössä.