Kun omistaja karppaa, lemmikki barffaa

Sastamalalainen Mörkö on barffannut koko pienen ikänsä. Kolmevuotiaan sekarotuisen koiran omistaja Madeline Lehtoniemi uskoo, että barffauksen ansioista Mörkö ei ole tarvinnut lääkäriä pitkään aikaan. Sen turkki kiiltää ja virtaa riittää.

Barf (bones and raw food) tarkoittaa lemmikin luonnonmukaista ruokavaliota, joka ei sisällä lisäaineita tai ylimääräisiä hiilihydraatteja. Lemmikille syötetään teurastamossa pakastettuja lihoja ja luita, joiden lisänä koirille tarjoillaan myös vähän kasviksia. Siinä missä omistaja siis ryhtyy karppaamaan, voi lemmikin laittaa barffaamaan.

Mörön omistaja Madeline Lehtoniemi on niin vakuuttunut raakaravinnon hyödyistä, että on ryhtynyt myymään sitä myös muille. Luonnontassu-yritys avasi ovensa Sastamalassa viime viikonloppuna. Lehtoniemi ja hänen liikekumppaninsa Riina Toiviainen haluavat tarjota vaihtoehdon kuivanappuloille, jotka eivät heidän mukaansa sisällä kaikkia entsyymeitä ja ravintoaineita, joita koiran elimistö tarvitsee. ”Barffauksessa ei ole kyse mistään muotivillityksestä, vaan paluusta siihen ruokavalioon, jota lemmikkiemme esi-isät noudattivat”, yrittäjät sanovat.