Nuoret kysyivät, ehdokkaat vastasivat

Äetsän koululla kuultiin, että työ on lääke moneen vaivaan. Vientiveturin ohessa velkaantuminen taitetaan  keskustan ja kokoomuksen ohjelmassa indeksien jäädyttämisellä, menokurilla ja luomalla työpaikkoja mm. laskemalla työstä työnantajille aiheutuvia kustannuksia. Työ ja mielekäs tekeminen ehkäisee myös nuorten syrjäytymistä.
Äetsän koululla kuultiin, että työ on lääke moneen vaivaan. Vientiveturin ohessa velkaantuminen taitetaan keskustan ja kokoomuksen ohjelmassa indeksien jäädyttämisellä, menokurilla ja luomalla työpaikkoja mm. laskemalla työstä työnantajille aiheutuvia kustannuksia. Työ ja mielekäs tekeminen ehkäisee myös nuorten syrjäytymistä.

Koulutus, valtiontalouden leikkaukset, pakkoruotsi, nuorten syrjäytyminen, johtajien palkka-ale, kuntaliitokset ja turvallisuusuhat, siinä aihepiirejä, joita ruodittiin, kun kansanedustajiksi mielivät olivat nuorten tentattavina Sastamalassa torstaina.

Äetsässä eniten puheenvuoroja kirvoitti sukupuolineutraali avioliittolaki, liekö syy sitten siinä, että kristillisdemokraatit olivat edustettuina kaksi kappalein.

Viikonloppuna julkaistu kansalaisaloite lain kumoamiseksi sai puolueen Repe Mäensivulta ja Pirjo Rauniolta kannatusta.

”Tässä on kyse lasten oikeuksista. Jokaisella lapsella on lähtökohtaisesti oikeus isään ja äitiin.”

”Pitäisikö yksinhuoltajiltakin ottaa lapset pois?” yleisöstä kysyttiin.

Ilmari Nurminen (sd) ja Lotta Asikainen (IPU) korostivat kaikkien ihmisten olevan lain edessä tasavertaisia.

”Laki takaa kaikille kansalaisille yhtäläiset perintöoikeudet ja on tärkeä huoltajuusasioiden kannalta. Jos jotkut haluavat elää avioliitossa, niin siitä vaan, sekin oikeus kuuluu kaikille”, Asikainen sanoi.

Pertti Hakanen (kesk) ja Arto Satonen (kok) eivät ole lukeutuneet lain kannattajiin, mutta demokratia on puhunut, joten napinat pois.

Ehdokkaat saivat tehtäväkseen myös listata hallituksen syntejä.

Satonen myönsi hallituksen menneen kuntien pakkoliitoksissa liian pitkälle. Raunio totesi oman puolueensa olleen vastuunkantaja, vasemmistoliiton ja vihreiden lähtö rampautti hallituksen työskentelyä. Nurminen piti yhteisöveron laskemista neljällä prosentilla virheenä, sillä ratkaisu ei ole avittanut toivotulla tavalla uusien työpaikkojen syntymistä.

Mäensivu korosti tärkeimpien päätösten kaatuneen kokoomuksen ja demarien näkemyseroihin. Hakanen julisti hallituspuolueiden välisten erimielisyyksien murentaneen kansan luottamuksen politiikkaan.

”Kaikki ajoivat vain oman puolueensa etua, ja siinä unohtui pieni ihminen kokonaan”, kiteytti Asikainen.

Sanottua:

Arto Satonen: ”Yhteiskunnan taso mitataan sillä, kuinka hyvin se huolehtii vanhuksistaan.”

Repe Mäensivu: ”Kuntaliitosten jälkeinen viiden vuoden irtisanomissuoja on älyttömän pitkä.”

Pirjo Raunio: ”Johtajien palkka-ale on hyvä ajatus. Miksi joidenkin pitäisi tienata niin kohtuuttoman paljon enemmän kuin toisten?”

Pertti Hakanen: ”Nato-jäsenyys tulisi huomattavan paljon kalliimmaksi kuin Suomen puolustusmäärärahojen nostaminen.”

Ilmari Nurminen: ”Suomen kilpailukykyä ei voi parantaa työntekijöiden etuja heikentämällä.”

Lotta Asikainen: ”Suomi irti EU:sta, ja valtiontalous omiin käsiin. Oma valuutta, oma keskuspankki.”

Repe Mäensivu: ”Työntekijöiden palkkaamiseen liittyvät kustannukset ovat liian korkeat pienyrittäjille.”

Mitä muuta tilaisuuksissa puhuttiin? Lue vaalipaneeleista lisää torstaina 9. huhtikuuta Alueviestissä.

Muut sanoivat ei Natolle, Satonen näytti sotilasliitolle vihreää. Mäensivu totesi, että asiasta voi päättää vasta perusteellisen selvityksen jälkeen.
Muut sanoivat ei Natolle, Satonen näytti sotilasliitolle vihreää. Mäensivu totesi, että asiasta voi päättää vasta perusteellisen selvityksen jälkeen.
Vammalan lukiolla mietittiin leikkauslistoja. Valtionvarainministeriön 6 miljardin sopeutustarpeen nielee kokoomus. Ilmari Nurmisen mukaan demarit nipistäisi 4 miljardilla, joista  suurin osa saataisiin kasaan rakenteita uudistamalla, verokarhukin syleilisi nykyistä tiukemmin, vaan ei pienituloisimpia.
Vammalan lukiolla mietittiin leikkauslistoja. Valtionvarainministeriön 6 miljardin sopeutustarpeen nielee kokoomus. Ilmari Nurmisen mukaan demarit nipistäisi 4 miljardilla, joista suurin osa saataisiin kasaan rakenteita uudistamalla, verokarhukin syleilisi nykyistä tiukemmin, vaan ei pienituloisimpia.
Vammalan lukiolla kaikki ehdokkaat korostivat, ettei kielten opiskelusta sovi tinkiä, mutta ruotsin opiskelun ei tarvitsisi olla pakollista. Siis ei pakkoruotsille.
Vammalan lukiolla kaikki ehdokkaat korostivat, ettei kielten opiskelusta sovi tinkiä, mutta ruotsin opiskelun ei tarvitsisi olla pakollista. Siis ei pakkoruotsille.

Päivitetty: Korjattu Alueviestin ilmestymispäivä.

  • Nimetön

    Tämä nyt ei ole hevosmiesten tietotoimiston tietoa vaan silkkaa faktaa nimittäin että Tyrvään seudulla vanhojen kokoomussukujenkin jälkeläiset hylkäävät sukunsa perinteet ja jättävät äänestämättä Satosta. Äänet saa maalaisliiton perilliseksi tunnustautunut Hakanen. Satosen lähimpäin kertoman mukaan Sastamala äänestää tätä joka tapauksessa muutenkin. Nyt on aika keskittää Tampereen ja pääkaupunkiseudun kehittämiseen ja siihen tarvitaan nyt myös Satosen Sastamalan äänet. Repikää siitä kokoomusporvarit!

    • Samean veden karppi

      Olisi mukavaa, jos demarileiri ei järjestäisi kyydityksiä äänestäjille. Jos nuori mies ei pääse eduskuntaan ilman ruusuja ja kyytejä, olkoon kotikonnuillaan sivistymässä.

      Inhottavaa kaiken ottaen. Poliitikoille vinkki: Tehkääpä jotain hyödyllistä myös Timot, Pirkot ja Ilmarit. Vaippoja voisi vaihtaa, mattoja tomuttaa ja vesimukia täyttää. Ette ole kuninkaallisia, joiden liihottelua pitää katsoa. Tuotte kuraa ja soraa käytäville.

      Ja jos teette jotain käsillänne, jättäkää se mainitsematta vaalilehdissänne. Leijonat ja rotarit eivät peffaansa nosta tuolista ellei paikallislehden toimittaja ole hyvää tekoa kuvaamassa ja selostamassa.

      Raamattu on tainnut jäädä ymmärtämättä.

      • Oikea Piikki

        Vielä yksi kysymys vanhainkodin ja muiden vastaavien johtajille:

        – Miksi päästätte uskonlahkojen edustajia yksinäisten ja sairaiden vanhusten vuoteen ääreen testamenttikaavake kädessä?

        Rahojen pitää mennä suvuille, ei lahkoille. Vanhoja dementikkoja on ennenkin höynäytetty, ja riitoja aiheutettu. Ei ole oikein kaunista mennä kuolinvuoteelle ihmisiä pelottelemaan helvetillä ja rahakaavake toisessa taskussa.

        Jotain rotia jo sinne vanhainkotien käytäville ja huoneisiin. Onko yhtään pyyteetöntä tapausta vielä nähty?

      • en äänestä

        Ihan kaikkea ei kannata tälle palstalle kirjoitella,lähettäjät pystytään jäljittämään.

      • Vihikoirat apuun

        Mene Pohjois-Koreaan asumaan. Siellä ilmiannetaan kaikki, jotka ajattelevat toisin. Lakaise kaikki kuona maton alle, sieltä se kuplii, hajottaa elävän ja tekee sielun sairaaksi.
        Tyrvään tyyliä: älä sano ääneen epäkohtia. Sinut voidaan jäljittää. Oikeaa pirulla pelottelua.

      • Nimetön

        Niin jos ehdokkaat ovat käyneet vanhainkodeilla,niin se ei tosiaankaan tarkoita että ovat käyneet kuolinvuoteilla.Vanhainkodeissa on ihan eläviä vanhuksia,ei siellä hoitajat päästä vierailijoita muutakuin ns.yleisiin tiloihin,ellei ole kysymyksessä lähiomainen.

      • Nimetön

        Eipä politiikassa raamattua tarvita, vai tarvitaanko?. Talouslama ja sekuntivelkaantuminen varmaan paraneekin raamattua lukemalla. Työllä ja järjellä sekä yhteisvoimin sovussa helpottuu jopa talouslama jonkin ajan kuluttua. Mikä ihme vaivaa meitä ihmisiä, kun emme tajua kuinka huono tilanne Suomessa on tällä hetkellä. Vaikka ihan uusi puolue jostain tulisi ja voittaisi vaalit, ei sen puolueen edustajat hetkessä pysty luomaan työpaikkoja, tukemaan yritysten syntyä, tekemään verohelpotuksia, kohentamaan ulkomaanvientiä jne. Nyt vaan ollaan tilanteessa, jossa kaikkien suomalaisten on tartuttava jollakin tavoin ns. säästötalkoisiin. Jotkut raelistiset ajatukset on otettava tosissaan, kuten työajan nosto 15 minuutilla, yritysten verohelpotukset, pääomaveron korotus, viisivuotissuojan purkaminen (ainakin ns, johtajista), pk-yritysten tukeminen, suurituloisten verottaminen enemmän jne. En tiedä minkä puolueen teesejä ovat , mutta jotakin on tehtävä. Jotenkin tuntuu, että politiikka ei nyt auta vaan konkreettinen tekeminen. Miten olisi, jos rehelliset virkamiehet tekisivät hyviä ehdotuksia ja siitä lähdettäisiin, koska rehellisiäkin virkamiehiä valtioltakin vielä löytyy. Valtion taloutta voi jotenkin verrata joihinkin kuntien talouksiin, joissa on saatu säästöillä talous tasapainoon, pitäisikö lähteä ns. alatasolta neuvomaan ylemmälle tasolle?

  • Nimetön

    jaska vaan -nimimerkki oli ihan oikeassa. Vaan yksi voi päästä läpi ja se on Satonen. Eikä olekaan mielestäni ollenkaan huono valinta,onhan se jo nähtykin. Täällä tuntuu olevan ilkeämielistä väkeä liikkeellä.

  • Nimetön

    sastamalaiset tekee huonon siirron jos lähtevät yrittämään populisti-nurmista eduskuntaan. Kauniita asioita kaunis poika lupailee,,missä vastuu puheista?? missä rahat joilla nurmisen lupaukset rahoitetaan., Vähän vastuullisuutta kiitos!!

    • Nimetön

      Mistähän kokoomuksen Kreikkaan, lääkärifirmoille, pääjohtajien bonuksiin, wahlrooseille ja fazereille kuppaama raha kaivetaan? Työläisten, eläkeläisten ja muiden veronmaksajien taskusta. Kumpi on parempi, edes yrittää parantaa tavallisten ihmisten asemaa vai kokoomuksen tyyli kasvattaa tuloeroja ja luoda superrikas yläluokka? Jos sinulla on miljoonaomaisuus etkä häpeä olla itsekäs, äänestä toki Satosta.

  • pihalla

    Kokoomus politiikka jo vuosia täyttä diipadaabaa .Ei palvele yrittäjää eikä hienoo äänestää porvariakaan

  • Nimetön

    Kokoomuslaisia kiinnostaa Brysselin lihapadat. Kotimaan asiat Kataisen ja Stubin hallitukset jättää tulevan eduskunnan hoidettavaksi.

  • Nimetön

    Satonen on jo nähty. Kokeillaan siis Nurmista tai Hakasta. Kumpi vaan mutta parempi kuin nykyinen.

    • Pyh näitä pyrkyreitä

      Valitkaa äänestettävänne Tampereen valikosta. Siellä on jo kokemusta, koulutusta ja valmiit kanavat eri sidosryhmiin. Ei riitä, että tuntee maitolaiturin Hiljan tai Einarin. Pitää olla näpeissä isommat piirit kuin perityrvääläiset pukit ja kutut.

  • Vallaton hurmuri

    Ilmari kuulemma käy Hopun vanhainkodissa ruusujen kera. Ja vaaliesitteessä luvataan kyyti vaalipaikalle. Mitäs sanotte Hakaset ja muut? Menkää äkkiä orvokkien kanssa samoille apajille. Muuten käy hupsusti.

    Vinkki: dementikot voivat muistaa hankalan numeron väärin. Joku voi kurillaan tulla kyydillä, ja laittaa kilpailijan numeron vaalikopissa.

    Metkaa päivänjatkoa vaan piikittömälle ruusupuolueelle taustapiruja unohtamatta.

    • pitääkö paikkaansa?

      Onko todella noin? Jos tämä pitää paikkaansa, niin olen syvästi pettynyt ja ääni menee viime metreillä vaihtoon…

      • Nimetön

        50 vuotta sitten ehdokkaat kiertelivät maakunnissa eri laitoksissa ettei tämä mitään uutta ole.On kyllä niin komeita miehiä,että voisivat vierailla vaikka joka päivä oikein silmä lepää.Ai että meidän Sastamalasta löytyykin tuollaisia.

      • Siksak

        Sulta pitäisi ottaa äänioikeus pois ja antaa se älykkäämmälle äänestäjälle. Jos äänestät pelkän ulkonäön perusteella, menet metsään.

        Harmi kun Sastamalan alue on täynnä puumia ja muita törppöjä. Vähäinen koulutus koituu seudun vahingoksi. Muualle ei muuteta, koska taso siellä on liian korkea.

        Niinpä tänne jääkin ihmistyypit, jotka eivät ponnistele henkisesti, pärjäävät kantasukuja keskenään naimalla ja muita pikkureisietuja haalimalla. Näemme heitä jokainen päivä erilaisissa kissanristiäisissä ja muissa olemattomuuksissa.

        Tyhjien tynnyrien Tyrvää. Laittakaapa se ensi kerralla sloganiksi markkinalehtiinne.

      • Nimetön

        Mikähän koulutus on ”siksakilla”kielenkäytön perusteella peruskoulukin jäänyt puolitiehen.Ei kun äänioikeus pois,,kuten ehdotit.

  • Nimetön

    Alkaa näyttää siltä että täältä suuresta Sastamalasta ei mene läpi yksikään ehdokas, kun ei osata ajatella yhteistä hyvää ja olemassaolevia mahdollisuuksia. Voi järjen köyhyys!

    • Ei tule ääntä näille

      Parempi ehdokkaita ensi kierroksella, puolueet. Nuo eivät sytytä. Kokoomuslainen ajaa hyvätuloisten etuja, kepu maajussien ja metsänomistajien, sos.demit halaavat kaikki kuoliaaksi lupaamalla asioita, joita laskuopin mukaan ei voi toteuttaa.

      Mistä tuo kertoo? Äänestäjien panemisesta alta lipan.

  • Nimetön

    Satonen katsoi päättäjien tietävän perheitä paremmin lastenhoidon järjestämisen, vaikka se tulisi yhteiskunnalle kalliimmaksi.
    Mistä hänelle tuokin pätevyys on syntynyt?

  • Nimetön

    7.4.2015 17:30: ”Alkaa näyttää siltä että täältä suuresta Sastamalasta ei mene läpi yksikään ehdokas, kun ei osata ajatella yhteistä hyvää ja olemassaolevia mahdollisuuksia. Voi järjen köyhyys!”

    Eduskunnassa ei istuta kunnittain eikä muutenkaan toimita kuntapuolueina, joten yllä olevat höpinät ovat aivan turhia. Eduskunnassa on ryhmitytty ja toimitaan puolueittain. Nykykäytännön mukaisesti suurin puolue saa ensin yrittää muodostaa hallitusta ja muutenkin päätöksenteossa ratkaisevat puolueiden voimasuhteet.

    Porvaripuolueet ovat viimeiset 45 vuotta olleet eduskunnassa enemmistönä ja jälki on sen mukaista. Yhteiskunnan voimavarat on rohmuttu liikemiehille ja muille raharikkaille. Vastaavasti suurinta osaa palkansaajista ahdistetaan jatkuvasti heikkeneviin oloihin. Palkkoja vaaditaan alennettavaksi ja eläkkeitä leikattavaksi ja työaikaa pidennettäväksi ilman vastaavaa palkanlisää. Työttömiä, sairaita ja muita vähäosaisia uhataan jatkuvasti etujen heikennyksillä.

    Joko alkaa riittää? Näytetään niille ja muutetaan suuntaa. Valitaan aluksi Ilmari eduskuntaan ja hänelle riittävästi samanmielisiä edustajia, niin mahdollisuudet muutokseen alkavat toteutua.

    • Nimetön

      Valitaan vaan niin yritykset loppuvat koko maasta. Tyhjän lupaajien aika on ohi.

  • Läpimenijät

    Satosen äänimäärä Sastamalassa romahtaa tuhannella, mutta mies pääsee kirkkaasti läpi Tampereen äänillä. Hakanen menee läpi, koska Kepuille povataan neljää paikkaa ennusteissa ja koska on nosteessa Ikaalisissa, Sastamalassa, Punkalaitumella, Hämeenkyrössä ja Urjalassa. Nurminen tarvii yli 6000 ääntä päästäkseen läpi, joka on valitettavasti liikaa nuorelle miehelle ja ensikertalaiselle. Tässä pari faktaa niin loppuu spekulointi.

  • Porvari

    Jaahas, kevätaurinko on näköjään herättänyt bolsevikit luomaan hämmennystä ja epäjärjestystä yhteiskuntaamme.
    Satosella on vankka äänestäjäkunta ja uskon hänen menevän läpi tälläkin kerralla. Hakanen on kysymysmerkki, mutta hänelläkin lienee konkreettiset mahdollisuudet. Kuten joku jo aiemmin mainitsikin, niin Keskustalla menee lujaa juuri nyt ja mikäs on mennessä, kun puolue edustaa perinteisiä ja oikeita arvoja yhteiskunnassamme. Mitä Nurmiseen tulee, niin onhan siinä aktiivinen nuori mies. Ikävä kyllä äärettömän naiivi vielä – ikä tuonee tullessaan vähän realismia hänenkin ajatusmaailmaansa.

  • Nimetön

    Kertokaa nyt ihan konkreettisia tuloksia , mitä yksittäinen edustaja , vaikkapa Satonen on yksin saanut läpi istuntokausillaan. Mitä esim. Sastamalaan tms.

    • Satu Hassi on nainen minun makuuni

      Kuoppaiset ja halkeilevat kylätiet. Äkäisiä asukkaita. Tyhjiä liiketiloja. Juna-asemalla ei pääse vielä aikaan -työmiehiä piileskelee vanhan asemarakennuksen sisällä, mitä tekevät, kuka valvoo, ei tietoa- ihmiset värjöttelevät kylmissään hitaita junia odotellessaan.
      Tässä pisteessä ollaan. Voiko pohjemmalle enää vajota? Johan teille jo Ayn Rand nauraisi.

      • Taloyhtiöihin pesiytynyt lahkoklikkejä

        Muistakaa myös taloyhtiöt, joissa on uskonnollisten yhdyskuntien edustajia, eri sukulaisuusliittymin. Tekee pahaa, miten paljon tuollaiset puuttuvat normaalien ihmisten elämään, ilmiantavat, panettelevat, kyyläävät ja kaikin tavoin tuomitsevat piirinsä ulkopuolella olevia kunnon kansalaisia.

        Ihmisoikeusjuristeille riittäisi töitä perättömiä ilmiantoja ja näyttämättömiä panettelujuttuja peratessaan.

        Selvittäkää hyvät ihmiset etukäteen, mihin hihhuliluolan majaan asetutte. Terrori on voinut jatkua vuosia, useat vain nostavat kytkintä ja jättävät muut kärsimään arkipäivän terroria monin maustein.

        Kauheasti älistään Jehovista ja lestadiolaisten oikeuskäytännöistä. Pitäisikö laajentaa vähän muuallekin selvittelytyö? Valitettavasti siellä, missä ei ole vapaata yhteisöä/koulutettuja ihmisiä, löytyy käsittämätöntä matalaotsaisuutta lähimmäisiä kohtaan.

        Vähin eväin varustetut uskonsoturit ovat ruminta jälkeä tekeviä. Oikeusvaltio ei toimi maaseutupaikkakunnilla.

  • Nimetön

    Onko ensinkään luvallista tehdä vaalityötä laitoksissa, missä on asiakkaiden oikeudet.
    Käsittääkseni ulkopuolisilla ei ole lupa tietää keitä laitoksissa asuu, eikä heilua siellä.
    Asiakkaan oikeusturvaa on loukattu jos kirjoitukset vaalityön tekemisestä pitää paikkanssa.
    Virkamiehillä on vastuu huolehtia siittä että asiakkaan tiedot pysyvät salassa.
    Selvitys asiasta olisi paikallaan!

  • Jos vaihtoehdot ovat Mölsät tai Hakaset

    tässä äänestetään myös eduskunta avustajasta….todennäköisesti persut ja kepu muodostavat hallituksen sdp:n kanssa….mutta äänestäjäthän tuon ratkaisevat

  • Nimetön

    Toisella keskustelupalstalla kirjoitetaan että eräällä Sastamalalaisella ehdokkaalla olisi 50000e verovelkoja valtiolle, pitääkö paikkansa ja jos pitää miksi lehdistö ei ole kertonut äänestäjille?

      • Ratta

        Totuuden kertominen äänestäjille ei ole roskalehden merkki. Verovelka on aina vippi valtiolta.

  • Nimetön

    Ajelin torikeskuksen ohi tänään iltapäivällä ja katselin, että mitä ihmettä siellä tapahtuu. Hakasen satakunta kannattajaa siellä lauloi onnittelulaulua miehelle torikeskuksen katolla. En muista, että oman elämäni aikana olisin tällaiseen nosteeseen törmännyt sitten Nestori Kaasalaisen.

    • Nimetön

      Jep, meillä oli siellä kivaa! Ei yhtään haitannut että kävi kova tuuli, porukka ja hyvä meininki lämmittivät! Pertti oli ihan häkeltynyt yllätyksestä -ja kun näki väkimäärän oli entistä liikuttuneempi, tippa linssissä!

  • Nimetön

    Satuin asioimaan torikeskuksessa. Oli tosi mahtava meininki Hakasen ympärillä.
    Synttärilaulua sieltä katolta lauloivat.

  • oikeesti outoa ettei

    Perussuomalaisilla ja vasemmistoliitolla ole ehdokasta Sastamalasta. Ja vihreätkin luottaa Hassiin….kdllä jopa kaksi…valitettavasti ihan pienimmät eivät saahelposti edustajaa läpi…poikkeuksena veltto Virtanen…

  • Nimetön

    Itsenäisyyspuolueella on sanottavaa tähän tilanteeseen ja hyviä ehdokkaita, jotka eivät mene eduskuntaan hissuttelemaan, vaan toimivat asioiden eteen kansan edustajina.

Kommentointi ei ole käytössä.