Katso Suodenniemen Pirulanvuoren uudesta näkötornista avautuvaa maisemaa

Etualalla on Palojärvi, sen jälkeen tulevat Miekkajärvi ja Lavijärvi. Jälkimmäisen rannalta erottuu pikkiriikkisenä yksityiskohtana Suomelan koulu. Kuvassa vasemmalla taivaanrannassa siintää Karhijärvi saarineen.

Suodenniemen Lions Clubin kunnianhimoinen aikomus rakentaa näkötorni Pirulanvuorelle on toteutunut kevään ja kesän aikana. Valmistuneesta 15 metrin korkuisesta tornista avautuu upea näköala esimerkiksi Suodenniemen ja Lavian väliseen järviketjuun, johon kuuluvat Palojärvi, Miekkajärvi ja Lavijärvi. Kauempana siintää Karhijärvi saarineen.
Valokuvaaja Matti Poutvaara julkaisi vuonna 1949 Satakunta-teoksen, jossa kirjan tekijä jo huudahti: ”Lavian ja Suodenniemen välillä on järviketju, josta pitäisi muodostaa matkailukohde!”
Maisema on noussut myös Euroopan tai ainakin euroalueen tietoisuuteen, sillä kuvanveistäjä Pertti Mäkinen ikuisti suomalaiseen eurokolikkoon laulujoutsenten lisäksi Lavijärven ja Karhijärven.

Lue aiheesta enemmän keskiviikkona 3. lokakuuta ilmestyvästä Alueviestistä.

Näkötornin puuhamies Markku Tuori kertoo rakennustöiden alkaneen pylväiden pystytyksellä kiirastorstaina. Valmistumista juhliva vihkiäistilaisuus oli elokuussa.