Rinne Sastamalassa: ”Ministeriön virkamiehet eivät sanele politiikan suuntaa”

Alpo Jokisella oli Antti Rinteelle paljon asiaa.
Alpo Jokisella oli Antti Rinteelle paljon asiaa.

Hyväntuulinen valtiovarainministeri, sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne piipahti Sastamalassa, Vammalan torilla perjantaina iltapäivällä. Samaan aikaan torin toisella laidalla vaalikansaa jututti ministerin salkustaan luopunut Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

Vasemmistoliiton leiristä on esitetty näkemys, jonka mukaan valtiovarainministeriön virkamiehet sanelevat Suomen talouspolitiikan linjan, ja tämä linja on kokoomuksen linja. Puolueista kokoomus onkin ainoana täysin samaa mieltä ministeriön kuuden miljardin euron sopeutustarpeesta.

Antti Rinne kiistää näkemyksen todenperäisyyden.

”Virkamiehet tekevät työtä virkavaastuulla. Se, mikä erottaa tällä hetkellä minun näkemykseni heidän näkemyksistään on se, että uskon vahvempaan talouskasvuun kuin he ja Suomen Pankki. Valtiovarainministeriön virkamiehet ovat poliittisesti sitoutumattomia. He valmistelevat asioita, mutta eivät sanele politiikan suuntaa. Olen itsekin muutaman kerran päättänyt asioista heidän ehdotuksensa vastaisesti.”

Sdp sopeuttaisi neljällä miljardilla. Vasemmistoliitto ei leikkausten tielle lähtisi, vaan elvyttäisi taloutta muun muassa julkisten investointien avulla. Onko Sdp näinä talouskonsensuksen aikoina vielä vasemmistopuolue?

”Kyllä me olemme, lähdemme talouskasvusta liikkeelle. Silloin saamme verotuloja yhteiskunnan tarjoamien palveluiden pyörittämiseen. Olemme viimeiset 7 vuotta syöksyneet alaspäin ja tähän ei ole enää varaa. Nousu saattaa lykkääntyä vielä seuraavan vaalikauden puolelle, joten sopeutustoimet ovat välttämättömiä, mutta vasemmistolaisuus näkyy siinä, että sopeutamme oikeudenmukaisesti.”

Rinne vaihtaa liukkaasti valtiovarainministerin roolista demarijohtajaksi:

”Emme ota pienituloisilta, eläkeläisiltä, lapsiperheiltä. Pieni- ja keskituloisten on saatava riittävä toimeentulo säästökuurista huolimatta. Yrityksiäkin pitää ajatella, jotta vienti sadaan vetämään ja sitä kautta luotua työtä ja turvaa ihmisille. Omaishoitajienkin asiat laitetaan kuntoon. Demarit lähtevät siitä, että vaalikauden lopussa eriarvoistumiskehitys on pysäytetty.”

Vasemmistoliitto ei ole Suomen velkaantumisvauhdista vielä huolestunut. Arhinmäen mukaan Suomi ei Euroopan mittakaavassa ole edes kovin velkainen maa, sillä esimerkiksi Saksan velkasuhde bruttokansantuotteeseen on 80 prosenttia, kun se Suomella on noin 60.

”Olemme sitoutuneet finanssipolitiikan sääntöihin, jotka sanelevat sen, ettei Suomen velka suhteessa bruttokansatuotteeseen voi olla yli 60 prosenttia. Nytkin menemme jo vähän yli, joten asiaa ei sovi vähätellä”, Rinne toteaa.

Valtiovarainministeri muistuttaa, että vaikka Saksan velkamäärä on isompi kuin Suomella, ovat sen talouskasvun ja työllisyyden ennusteet tyystin eri luokkaa kuin Suomen.

”Emme mekään kovin innokkaasti näitä säästöjä ole tekemässä, mutta vaihtoehtoja ei ole, muuten muksuille jää valtava velkataakka maksettavaksi.”

Jos Kreikalle ryhdyttäisiin Troikan toimesta kaavailemaan kolmatta tukipakettia, on Rinteen kanta sama kuin Timo Soinin:

”Ehdottomasti ei.”

Talouskysymyksissä on tärkeä ajatella tulevia sukupolvia, mutta millaiset ovat Antti Rinteen visiot tulevaisuuden Suomesta ylipäätään, millaisessa maassa elämme 100 vuoden kuluttua?

”Niin pitkälle tuskin kukaan pystyy ennustamaan. Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on 100 vuoden kuluttua, eihän meistä kumpikaan ole silloin enää elossa.”

 • Nimetön

  Just päätin mitä puoluetta en ainakaan äänestä!! Vai ei demareita kiinnosta mitä 100 vuoden päästä tapahtuu eli tulevaisuutta ei vai kannata ajatella!!!

 • Lukenut

  Timo Soini on sivistynyt mies, jolla riittää visioita. Samaa ei voi sanoa Rinteestä.

 • Nimetön

  tulevaisuus rakennetaan tässä ja nyt. unelmahötöt ja viherpiiperrykset on naurettavaa pelleilyä. Rinne puhuu ihan asiaa.

  • Nimetön

   Täysin eri mieltä, Rinne ei todellakaan ole tehtäviensä tasalla.

  • Nimetön

   Eli sillä ei ole mitään merkitystä mitä tälle maailmalle tapahtuu 100 vuoden päästä? Vitun idiootti, oletko ikinä kuullut sanaa kestävä kehitys? Onko se sitten oikein että ajatellaan nyt vaan tätä hetkeä ja annetaan tuleville sukupolville kuollut maapallo? Viherpiiperrykset? Voi jumalauta. Ainoa tapa pitää tämä paikka hengissä on ekologisemmaksi tuleminen yms eikä jotkut vitun leikkaukset mitkä ei kumminkaan auta yhtään mitään. Herää todellisuuteen.

 • Nimetön

  Haluammeko todella muutosta? Pienet puolueet eivät saa tukea mainostukseen. etsikää siis itse tietoa. Vaihtoehtoja on ja hyviä sellaisia.
  Ihmisyyden puolesta.fi

 • Nimetön

  Kesällä Sastamalaan muuttavan ehdokkaan Lotta Asikaisen ajatuksia
  politiikasta ja elämästä.
  Hitsarittaren-nälkä-ja-suomi.webnode.fi

 • Nimetön

  Lämmin perustuuli puhaltelee Varsinais- Suomesta. Perussuomalaiset kyselyn selkeä ykkönen. Muutos ei löydy demareista eikä kokoomuksesta.

 • Nimetön

  Kyllä mua ainakin kiinnostaa millaisessa maailmassa mun tulevat lapsenlapsenlapset elävät, häpeä Rinne!

  • Nimetön

   No tuo Antti Rinne nyt tuskin tarkoitti, etteikö tulevaisuudesta pitäisi olla huolissaan tms. Hän luultavasti ajatteli tämän hetken taloustilannetta ja luonnon tilannetta. Ihminen ajattelee eläessään tätä päivää ja miettii aina myös tulevaa sekä toimii sen mukaan. Jos me koko ajan ja joka päivä eläisimme 100 vuoden päässä, niin ei siitäkään mitään tulisi. Eiköhän ihmisen elämä ole tässä hetkessä ja tietyt arvovalinnat seuraavat aina mukana.

   • Nimetön

    Ei kannata puolustella. Rinne sanoi kuten sanoi ja osoitti täydellisen välinpitämättömyytensä ja tyhmyytensä.

   • Nimetön

    Ei, kyllä tämä kommenttiosio osoitti tyhmyynsä. Jos joku asia voidaan vaikka väkisin vääntäen tulkita tahallaan väärin, siitä pahoitetaan mieli.

   • Nimetön

    Jees tuskin Rinne sitä tarkoitti, mutta osoitti hän silti epämääräisellä heitollaan tyhmyytensä.

 • Nimetön

  Kyllä se on pohjimmiltaan niin, että kansanedustajuus houkuttaa vain hyvän palkan ja hyvän eläkkeen takia. Sanokaa mitä sanotte, mutta näin on.

 • Nimetön

  Antti Rinne on pääministeriehdokkaista selvästi paras. Hän hallitsee asiat ja on nopea perehtymään uusiin tehtäviin. Hänellä on vuosikymmenten neuvottelukokemus tiukoista väännöistä ja hän pystyy sopimaan asioista erilaisten ihmisten ja erilaisia intressejä edustavien kanssa. Kansan parissa Vammalan torilla hän oli hyväntuulinen ja rennon asiallinen ja helposti lähestyttävä.

  Alexander Stubb on keikaroiva, ylimielinen ja kärsimättömän tuntuinen snobbailija. Johtajaksi hänestä ei ole. Sen on osoittanut hänen pääministerikautensa, joka on päättymässä täydelliseen mahalaskuun.

  Juha Sipilältä ei ole oikein saatu mitään vastauksia mihinkään kysymyksiin. Hän on julkishallinnon johtajaksi varsin kokematon ja selvästi muiden vietävissä oleva teekkarinoloinen tekninen suorittaja.

  Timo Soinin tapaisia helppoheikkejä Vammalan torilla lienee nähty viimeksi 60-luvulla. Hän on venkoilun Suomen mestari. Mihinkään vastuulliseen tehtävään hänkään ei sovellu. Sen osoitti jo viime jytkyn jälkeinen paniikissa tapahtunut pakeneminen oppositioon.

  • Nimetön

   Ei ammattiyhdistys öykkäri Rinnettä eikä populisti Nurmista. Eihän siitä tule mitään. Lisää velkaa vaan miljardikaupalla. Kyllä velat tulee aina maksettavaksi.

   • Nimetön

    Nyt pitää jo osata laskea vaalimatematiikalla, ketkä ehdokkaat sinne Sibeliusakatemian tiloihin menevät täälläkin kertaa. Katsokaa ’ämän pvän Aamulehteä tai oliko se juttu Hesarissa. Ainoastaan keskusta-puolueesta näköjään mennee ns. uusia läpi, jos ns. vaalivoitto tulee. Ensi sunnuntaina se nähdään ja mitä tulee Antti Rinteeseen, niin ihan hyvä ellei jopa parempi pääministeri hänestä tulisi kuin eräistä muista. Toivottavasti kaikki voittajat uskaltavat ottaa hallitusvastuuta. Eipä tuo Stubb yksin hallituksessa ns. huonoja ratkaissuja tehnyt, eikä kukaan hallituksessa yksin toimi. En äänestä kokoomusta, mutta ei ole nykyinen pääministeri asiantuntijana kyllä mikään huono moneen muuhun verrattuna ja kenellähän muulla kuin esim. A. Stubbilla ja vaikkapa Erkki Tuomiojalla on niin laaja kielitaito.

   • Nimetön

    Entinen ay-johtaja Rinne on oikein sopiva pääministeriksi. Hänen johdollaan palkansaajien ja eläkkeensaajien asemaa saadaan kohennettua. Liikemiesten ja EK:n näkemykset ovat tähän asti painaneet liikaa ja kokoomus on päässyt lahjoittamaan hyvätuloisille ja pääomanomistajille hulppeita veronalennuksia, jotka on rahoitettu lainanotolla miljardikaupalla kuten edellinenkin kirjoittaja toteaa. Lainojen maksajiksi on tarjolla palkansaajat, lapsiperheet, eläkeläiset ja työttömät. Tämä ei kerta kaikkiaan käy. Siksikin valitaan täältä Nurminen.

  • Amanda Jaakontytär

   Timo Soini on suoraselkäinen mies. Ei mennyt edelliseen hallitukseen, koska tiesi ja sanoi silloin sanasta sanaan millainen Kerkan asema tulee tulevaisuudessa olemaan, nyt hänen linjoillaan ovat muutkin puolueet.
   Ajatelkaa vähän ennen kuin puhutte.

   PS Ja puhuu sellaista kieltä, jota tavallinen tallaajakin ymmärtää.

   • Nimetön

    Ei menny ei kun oppositiosta helpompi huudella… Sellaista kieltä mitä ei itse edes ymmärrä… Ei muutakun lisää pöhinää….

  • Nimetön

   Pari ääntä lisää jo saanut Ilmari. Kokoomus ajaa pelkästään rikkaitten asiaa,ei ne vähätuloisista välitä tuon taivaallista,nauraa päin naamaa kun ei ne ymmärrä millasta on sellainen elämä,että välillä joutuu laskeen jokaisen viis centtisenkin ja esim. mitä voit ostaa ja mitkä laskut jätät roikkuun seuraavaan tilipäivään. Eikä kaikki saa niitä isoja perintöjä millä porskuttaa.

 • Nimetön

  Hakanen Sastamalasta menee kirkkaasti läpi,mikäli Sastamalan ja Pirkanmaan väki haluaa muutosta harjoitettuun politiikkaan.
  Ei tätä maata niin rakenneta,että hallituspuoluiden johtajat ovat koko ajan tukkanuottasilla ja suuren naurunremakan saattelemina kumoavan eduskunnan viimeisellä viikolla neljän vuoden työnsä, tai miksi sitä voi kutsua.

 • Nimetön

  SDP:n vaalimateriaalikin painettiin Virossa. Näin ne työpaikat katoavat ”työväenpuolueen”
  toimesta.

 • Nimetön

  Ainoa kenellä minkäänlaista näyttöä asioiden hyvästä hoitamisesta on Satonen. Nurminen täydellinen haihattelija jolla ei ole mitään kokemusta muusta kuin katteettomien lupausten antamisesta ja velan lisäämisestä. Hakasella omatkin (raha)asiat niin pahasti sotkussa että ei kykene toisten asioita hoitamaan.

 • Nimetön

  Satonen ei kunnon töitä ole tehnyt päivääkään.
  Perinnöillä on rikastunut.

  • Nimetön

   Ei pidä paikkaansa. Naurettavaa kateellisuutta ja mustamaalamista.

  • Nimetön

   samaa mieltä..puhuu et hälle on tärkeetä nopeat sairaanhoito pääsyt ja sitten laitetaan nimi siihen et päivystys pois Vammalasta..vitut ne mitää töitä oo tehny toi porukka

 • Nimetön

  Rinne on näemmä päässyt kuvaan todellisen demari johtajan kanssa, mies Ilmarin ja Jennin takana.

 • Nimetön

  Valtionvelka ei itsessään ole mikään suuri mörkö. Se on ongelma vasta sitten, mikäli joku pöppeli ryhtyy maksaan sitä pois, liian innokkaasti. Valtionvelalla taataan tulevien sukupolvien elämä. Nämä siirtävät velan taas eteenpäin omille lapsille. Eli valtionvelka on ikuinen, sitä ainoastaan järjestellään uudestaan. Yksikään sivistysvaltio ei maksa velkaansa milloinkaan pois. Miksi maksaisi: kun kerran lähestytään porttia, missä euroja ei tunneta.

 • Ei kai taas?!

  Neljä vuotta kauhistuneena seurattiin, kuinka SDP ja kokoomus sekoitti maan asiat ja nyt ihan tosissaan joku on edelleen äänestämässä niitä? Ettekö te ikinä opi?! Miksi ne ei viime vaalikaudella nyt lupaamiaan asioita hoitaneet? Eivät yksinkertaisintakaan, ei pienintäkään. Ja nyt pitäisi päästä uudelleen. En taatusti äänestä edellisen neljän vuoden ainuttakaan hallituspuoluetta!

 • Nimetön

  Kokoomus ja demarit eivät saaneet mitään aikaan neljässä vuodessa! Sen nyt luulisi vielä kaikkien muistavan! Ääni Keskustalle on ääni vastuunkantajalle! Persuthan eivät koskaan ole suostuneet vastuuseen, eli he ovat poissa kuvioista…

  Keskusta on todennäköinen pääministeripuolue, silloin on erittäin tärkeää että meillä on Sastamalasta oma kansanedustaja joka pitää tämän oman alueemme puolia! Yli puoluerajojen, ääni Pertti Hakaselle -se on viisautta!

  • Nimetön

   Katsotaanpa nyt sitten , miten galluppien vaalivoittajat tämän maan talouden yksin ja nopeasti kohentavat. Nyt pitää käyttää järkeä ja ajatella kokonaistilannetta. Eipä tämä Suomi siitä vaan nousuun lähde, vaikka tulisi eduskunta täyteen ketä tahansa.

 • Nimetön

  Suomi yhdessä kuntoon, mainostaa Keskustan Sipilä. On myös puolue, jolle konsensus on kirosana.
  Valinnan aika on kansalle koittanut! Kumpi linja saa äänestäjien tuen.

 • Nimetön

  kuinka jonkun mielestä joku blondi hitsaava ns. Ihmisyyden puolustaja on kannatettava ehdokas? nahkahattuinen yrittäjä, joka luulee olevansa toiminimensä toimitusjohtaja. Omat asiat sotkussa, velat ulosotossa jne. Ongelmia vähän joka asiassa, äänestä vaan niin äänesi menee hukkaan. Jos on ihan perusfaktakin hukassa ja esim. Tosissaan väittää radion haastattelussa, että Suomessa on vaalivilppiä, niin kannattaa ehkä harkita vielä kerran mitä vaalilippuunsa numeroksi laittaa.

 • Nimetön

  Onko firman menestyminen Suomessa kiinni siitä, millainen hallitus maassa on? Mikäli näin annetaan ymmärtää, niin heikko on ymmärrys. Se oli ennen EU:ta kun vaikkapa verotuksella voitiin säädellä yrityksen investointeja kotimaahan. Kansalle itselleen on paljon isompi merkitys hallituksen kokoonpanolla. Mennäänkö letkeesti letkajenkkaa, vai heiluuko oikeiston viikate kiihtyvään polkantahtiin.

 • Nimetön

  Viimeisen kappaleen mielipide on älyvapaa. Demarit piut paut välittävät minkälainen tulevaisuus lapsille järjestetään! Nou tänks sdp!

  • Nimetön

   Luuletko, että muutkaan välittävät? Viime kädessä oma napa se on joka on läheisin.

  • Nimetön

   Ei asia nyt kyllä ihan noinkaan ole. Pitää ajatella, että ehdokkaat sanovat monesti (huomio tämän päivän eduskunnan päättäjäiset/puheenvuorot /kannanotot) lauseita , lausahduksia , joilla nyt juuri silloin eivät tarkoita mitään. Ihan varmasti keskustapuolueen ehdokaskin on sanonut jotakin ns. mitään sanomatonta tai joku muu. Itsekin tässä elämässä tulee sanottua jotakin sellaista, joka kuulostaa ettei sadan vuoden päästä lapsen lapsilleen ole ”tietä tehnyt” tms. Nyt taas malttia, sunnuntaina nähdään , kuka pelastaa Suomen talouden ihan tuosta vaan ja jopa yksin.

 • Nimetön

  Uskon vahvempaan talouskasvuun??? 😀 No se kertoo paljon… Tuo idioottimainen kommentti tulevaisuudesta vielä enemmän.

 • Pragmatiaa, kiitos!

  Tulevaisuuden ennustaminen 100 vuoden päähän jätettäköön maailmanlopun ennustajille tai astrologeille. Edellisten sadan vuoden aikana maailman teknologinen, yhteiskunnallinen ja poliittinen tilanne on muuttunut niin voimakkaasti, että tulevaisuusennusteiden sijaan poliitikkojen olisi syytä keskittyä lähitulevaisuutta koskeviin ongelmiin. Niissäkin on varmasti riittävästi työsarkaa.

  Pisteet rehellisestä vastauksesta Rinteelle, vaikka en puoluetta äänestänytkään.

 • Masa

  Ay-liike on pilannut Suomen. Tappanut nöyryyden ja kilpailukyvyn työmarkkinoilla. Onneksi sentään esim. peliteollisuus on pitänyt Suomea jotenkuten pystyssä. Silti näillekään ei löydy arvostusta vihervassareiden suunnasta. Outoa myöntää, mutta en olisi muutama vuosi sitten uskonut että joskus olisin tavallaan iloinen siitä että persut ovat edellä SDP:tä.

  • Nimetön

   Vielä on varmaan elossa työläisiä, jotka kertoisivat millainen ilo ja autuus vallitsi työpaikoilla sillon kun ei ollut ay-liikettä olemassa. Siihen aikaputkeen voidaan palata, mutta mahtaako yksikään tulla elävänä takaisin siitä putkesta. On hyvä että persut menee hallitukseen, mutta demokraattien (sdp) ei pidä mennä persujen politiikan takuumiehiksi. Katsotaan heiluuko persuilla muu kuin ainoastaan leuka.

  • JOKU

   Niin on, niin huonosti on palkka noussut vuosien kuluessa että ei ole päässyt porskuttamaan.

 • änkyrävihreä

  Surullista, todella surullista. Politiikkaa pitäisi nimenomaan tehdä siltä pohjalta, että lapsenlapsenlapsetkin voisi sadan vuoden päästä katsoa isoukki Rinnettä ylöspäin ja todeta, että olipa fiksu mies.

 • Jari N

  ”Talouskysymyksissä on tärkeä ajatella tulevia sukupolvia, mutta millaiset ovat Antti Rinteen visiot tulevaisuuden Suomesta ylipäätään, millaisessa maassa elämme 100 vuoden kuluttua?”
  Antti Rinne:
  ”Niin pitkälle tuskin kukaan pystyy ennustamaan. Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on 100 vuoden kuluttua, eihän meistä kumpikaan ole silloin enää elossa.”

  Tämä selittää Talvivaaraa, Fennovoimaa ja muita järjettömyyksiä. Suomi on ollut valtiona olemassa kohta 100-vuotta. Ilmeisesti hallintoon on tullut kvartaaliajattelu,että Rinteen demareille ja muille nykyisille valtiohoitelijoille homma menee liian vaikeaksi seuraavan 25 vuoden aikana ja eletäänpä kuin siat pellossa.

 • Pragmatiaa, kiitos!

  Poliitikko, joka väittää tekevänsä uskottavaa politiikkaa sadanvuoden päähän on yksinkertaistettuna valehtelija, ja sieltä aivan populistisimmasta päästä. Miettikääpä huviksenne millaisessa maassa Suomalaiset elivät vuonna 1915. Tuskin kellään on ollut on voinut olla käsitystäkään siitä, miten nopeasti yhteiskunta, teknologia ja maailma ympärillämme on muuttunut siinä ajassa.

  Erityisesti vihreiden keskuudessa tuntuu elävän sitkeänä se omahyväinen ajatus, että vain meitä äänestämällä maailma pelastuu ja lapsenlapsesi saavat elämisenarvoisen maailman. Tällaista ”syövänkaltaista” retoriikkaa vastaa on vaikea argumentoida, ellei osaa katsoa retoorisen sumuverhon läpi. Tämän päivän verotus- ja energiaratkaisujen perustelu sillä, minkälainen sää sadan vuoden päästä erittäin puutteellisten tietokonesimulaatioiden mukaan vallitsee on itsessään täydellistä hölynpölyä, jolle nauretaan vuonna 2100. Todennäköisesti ihmitellään sitä, miten ihmiset jälleen kerran täydellisesti saatiin höynäytettyä joukkoideologiaan mukaan.

 • jal

  Kannattaisi ehkä vähän miettiä, mitä sanoo ettei vahingossa sanoisi mitä ajattelee.

 • Nokialand

  Japanissa kvartaali tarkoittaa 25 vuotta, eli sadan vuoden päähän on vain neljä kvartaalia.

  Hyvin viisasta ajattelua verrattuna Rinteen ja kumppaneiden ulosmittauspolitiikkaan, jossa vain tämän hetken tarpeilla on merkitystä.

  Hirvittää kyllä, kun ruorissa on Sipilä, Stubb, Soini ja Rinne. Kenellä on viisautta ohjata Suomi oikeille urille? Pahoin pelkään ettei heistä kenelläkään, vaan paluu on jonnekin 1990-luvulle tai vielä taaksepäin.

 • Nimetön

  Ammattiyhdistysliike yhdessä poliittisen työväenliikkeen kanssa on hankkinut työtätekeville ja koko kansalle sen elintason, joka meillä nyt on. Valitettavasti porvarit, joihin persutkin kuuluvat, ovat romuttamassa hyvinvointivaltiota ja vaatimassa heikennettäväksi tai jopa purettavaksi työväenliikkeen raskain uhrauksin saavuttamia hyvän elämän edellytyksiä.

  Vuosisata sitten työväenliike painosti meille yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden, kahdeksan tunnin työpäivän, vapautti torpparit jne. Talvi- ja jatkosodassa työmiehet yhdessä maanviljelijöiden kanssa pelastivat Suomen itsenäisyyden. Talvisodan aikana työnantajat ensimmäisen kerran ”tammikuun kihlauksessa” hyväksyivät työntekijät tasavertaisiksi neuvottelukumppaneiksi työehtoneuvotteluissa.

  70-luvulla demarit ajoivat läpi nykyisin maailman parhaana pidettävän peruskoulun ja kansanterveyslain. 1969 Sdp hyväksyi Suomen puolueista ensimmäisenä ympäristöpoliittisen ohjelman, vihreistä ei silloin ollut tietoakaan. 80-luvulla Sdp onnistui tiukan kamppailun jälkeen saamaan hyväksytyksi ympäristöministeriön ja ensimmäiseksi ympäristöministeriksi Matti Ahteen (sd).

  Todella surullista, jos persut ja ”änkyrävihreät”, jotka ovat vasta aivan viime vuosina tulleet työväenliikkeen valmiiksi kattamaan pöytään, kehtaavat iloita Sdp:n/työväenliikkeen vastoinkäymisistä. Heidän asemassaan tarjoaisin yhteistyön kättä työväenliikkeelle (ml. ay-liike) taistelussa heikennyksiä ja leikkauksia vastaan.

 • Viewer

  No niin, nyt tämä kauhea ”uutinen” näkyy myös msn:ssä. Rinne on välinpitämätön, voi kauheaa? lmfao.

  Pitääkö ihan kaikesta luoda näitä idiooteille suunnattuja juttuja? Rinne vastasi täysin oikein, varsin tyhmään kysymykseen. Koko tämä keskusteluaihe on täyttä huuhaata. Sopii oikein hyvin tähän maahan, on oiken suomen maan tapaista.

  ”Minä lähdin mukaan poliittiseen toimintaan siksi, että maailma olisi PAREMPI 100 vuoden kuluttua” [kunnallispoliitikko Marianne Isola (vihr.)]

  Vai niin, ai sen vuoksi lähdit mukaan? Sinusta en ole ikinä kuullut, enkä tule kuulemaan enää koskaan, mutta tuolla täysin tyhjällä lausunnollasi vedit ainakin minun silmissäni itsesi alas vessanpöntöstä. Goodbye, ei tule ikävää.

 • En ole Rinteen kannattaja

  .. , mutta jos luitte kysymyksen ja annetun vastauksen, ei tämmöstä keskustelua syntyis, jos ymmärtäis kirjotettua teksiä. Alma-median panetteua.

 • En ole Rinteen kannattaja

  .. , mutta jos luitte kysymyksen ja annetun vastauksen, ei tämmöstä keskustelua syntyis, jos ymmärtäis kirjotettua teksiä. Paikallislehden panetteua.

 • Nimetön

  Eihän tuollaisen ay-änkyrän vastuulle voi Suomea ja suomalaisia jättää joka ei välitä heidän tulevaisuudestaan. Oma ja vähän ehkä kaverin etu näyttää olevan mielessä, kokonaisuuden ja tulevaisuuden miettiminen tuntuu sen sijaan olevan ”hölmöä”. Voi ziizus tuota möläytystä.

 • Nimetön

  Kyllä ihmettelen taas tätä riehumista ,eikö nyt pitäisi keskittyä tulevaan hallituskauteen eikä 100v päähän heeeeheeeeheeehehhe sääliksi käy MILLAISIA PÖLKKYPÄITÄ IHMISET ON vai 100v päästä hahahaaaahaahhaaa

 • Myllyrinnekin paras sanoja...

  Pahimpia nämä vihreät hihhulit, jotka huutelevat kaupungista käsin ohjeita maalla-asujille!!! Maalla ei mene tänäkään päivänä yhtään lirausta käsittelemättömiä jätevesiä vesistöön, kun taas kaupungeissa se, että käsittelemättömiä jätevesiä ohijuoksutetaan mereen, on ihan arkipäiväistä.
  Jotain tolkkua teille arvon sadanvuodenpäästä eläjillekin ajatusmaailmaanne!!! Tulkaa sitten neuvomaan, jahka itse asutte ekologisesti, ettekä pakkautuneena turmelemaan ympäristöä siellä kaupunkien (Helsingin!!!) keskustoissa.

Kommentointi ei ole käytössä.