Saksitut: Mentiinkö läheltä muinaisjäännöstä Vohtiniementiellä?

Vesi on tärkeä aine ihmisille. Jätevesi ei ole, mutta sekin pitää kuljettaa asumuksilta pois ja puhdistaa. Illon vesihuolto-osuuskunta on Vammalan ja sittemmin Sastamalan alueella tehnyt hyvää vesihuoltotyötä kaupungin myötävaikutuksella.
Viimeksi putkia on upotettu maahan Kiuralan kulmilla, Vohtiniementiellä. Siellä joku on hieman ihmetellyt, että kuinkas tuollainen möyriminen on mahdollista Haukkavuoren alarinteellä? On puhuttu siitä, että mentiinkö läheltä muinaisjäännöstä, vai onko paikka peräti pilattu?
Enpä tiedä. Mutta tiedossa Haukkavuoren asiat ovat olleet. Viime vuonna valmistui Ellivuori-Kiuralan alueen muinaisjäännösinventointi (selvitys). Tilaajina olivat Sastamalan Vesi ja Illon vesihuolto-osuuskunta. Toivoa sopii, että selvitys on huomioitu töitä tehdessä. Jäljet ovat juuri nyt melko rankat, mutta ne varmasti maisemoidaan, ja aika hoitaa loput, jos muinaisjäännös on tallella.
Selvityksen mukaan Vohtiniemen kivikautinen asuinpaikka (luonnehdittiin mahdolliseksi) on Haukkavuoren Rautaveteen viettävällä lounaisrinteellä, noin 600 metriä Vatilansaaresta itään. Kohde tarkastettiin silmämääräisesti ja sen todettiin olevan aiempiin kuvauksiin nähden ennallaan.
Toivottavasti on vieläkin.
Ja vielä vanhusten hoivatyöhön. Viidestoista tätä kuuta kokoontuva kaupunginvaltuusto pohtii linjausta ainakin Kiikan vanhainkodin osalta. On kuulunut useilta tahoilta, että kaupungin pitää rakentaa tehostetun palveluasumisen yksikkö ja hoitaa myös hoivatyö. Toiset äänet puoltavat yksityistä rakentamista ja yksityistä hoivatyötä. Suuri näkemysero, josta pitää löytää joko kaikille sopiva, tai sitten tehdä enemmistöpäätös. Veikkaan äänestystä, jos niin pitkälle tässä kuussa vielä päästään.
Haukkavuoren rinnettä Vohtiniementiellä vesihuoltotöiden jälkeen.