Mikko Esko takaisin maajoukkueeseen

Mikko Esko.

Miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo julkisti keskiviikkona kolmenkymmenen pelaajan ryhmän, josta valitaan miehistöt MM-karsintoihin ja Maailmanliigaan.

Sastamalalaisittain mielenkiintoisinta on Mikko Eskon paluu maajoukkuepaitaan. Miehellä on plakkarissa peräti 272 maaottelua. Viimeksi hän pelasi maajoukkueessa Puolan MM-kisoissa vajaat kolme vuotta sitten.

”Mikko Eskon kanssa olemme sopineet MM-karsintaan osallistumisesta. Kun soitin miehelle, niin se into ja palo, mikä hänen äänestä kuului oli mahtava kuulla. Mikko on loistavassa kunnossa ja olemme käyneet Eemin (Tervaportti) ja Mikon kanssa tilanteen sekä passarien roolit läpi. Uskon, että molemmat auttavat toisiaan olemaan vielä parempia joka päivä”, Sammelvuo kertoo.

Muuten pelaajalistalta löytyvät kaikki viime kauden päättäneen EM-karsinnat pelaajat Anssi Hakala pois lukien. Nykyisistä pukkipaidoista maajoukkuepaitaan pukeutuvat yleispelaaja Peetu Mäkinen ja hakkuri Urpo Sivula. Muita sastamalalaisittain tuttuja nimiä ovat Sauli Sinkkonen, Sakari Mäkinen, Lelu Ojansivu sekä Elviss Krastins.

Kuortane, Saksa, Tshekki, Korea, Egypti, Helsinki, Australia

Leirityksen maajoukkue aloittaa 25. huhtikuuta tutusti Kuortaneen Urheiluopistolla, Olympic Training Centerissä. Kolmen viikon tiiviin leirityksen jälkeen joukkue matkaa kahteen maaotteluun Saksaa vastaan sen kotikentälle 16.-17. toukokuuta.

Tämän jälkeen maajoukkueella on edessä yksi kauden päätavoitteista, MM-karsintojen toisen kierroksen turnaus Tshekin Karlovy Varyssa. Siellä Suomi kohtaa Kyproksen, Pohjois-Irlannin, Ruotsin, Espanjan ja Tshekin. Lohkon voittaja selviytyy ensi vuoden MM-lopputurnaukseen ja lohkokakkonen heinäkuussa pelattavaan 3. kierroksen turnaukseen.

Heti MM-karsinnoista kotiuduttuaan joukkue matkustaa seuraavana päivänä Koreaan Maailmanliigan ensimmäiseen turnaukseen. Korean turnausta seuraavilla viikoilla ovat vuorossa Helsingin kotiturnaus ja Egyptin turnaus. Maailmanliigan kakkostason lopputurnaus pelataan 20.-25.6. Australiassa.

Poimintoja

  • Nimetön

    Hienoa!!! Kyllä saa Tyrvää olla ylpeä kasvateistaan!! Tsemppiä pojat… ja miehet.

  • hölkynkölkyn

    Jos Tervaportti loukkaantuu, niin Esko paikkaa komeasti. Kunhan ei heti alkuunsa loukkaannu.

Kommentointi ei ole käytössä.