Henkka Haapamäki: ”Revanssia vaan, ei parane luovuttaa ja lannistua!”

Henkka Haapamäestä tuli isä puoli vuotta sitten, kun Sebastian syntyi. Poika ja puoliso Niina Tommila ovat kulkeneet mukana kaikissa kauden kisoissa.

Tunteet olivat pinnassa, kun rallicrossin Suomen mestaruudet ratkesivat pari viikkoa sitten Kouvolassa. Henkka Haapamäen menestyksekäs kausi päättyi pettymykseen, kun mies joutui keskeyttämään leikin semifinaalissa.

”Tein uhkarohkean ohitusyrityksen, jonka jälkeen tuli vähän osumaa ja pieni kädettömyyskohtaus. Kisa päättyi spinnaukseen ja hammastangon katkeamiseen. Viime vuonna tuli voitettu hopea, nyt hävitty. Kyllä poru oli kurkussa, tilanne näytti jo niin hyvältä mestaruuden kannalta”, mies myöntää.

Haapamäki ja SRC-luokan voittanut Joni-Pekka Rajala nousivat kauden aikana vuorotellen korkeimmalle korokkeelle. Henkan oman laskukaavan mukaan Kouvolassa olisi ollut hänen vuoronsa. Haastatteluhetkellä miestä sapettaa edelleen, mutta pientä lientymistä on jo havaittavissa.

”Onhan se hopeakin mitali…”

Mielenkiintoiseksi asetelman kärkikaksikon suhteen tekee se, että Rajalan ja Haapamäen puolisot ovat siskokset.

”Jos samaan joulupöytään satutaan, niin osataan kyllä käyttäytyä. Molemmat tietävät, että touhut radalla on touhuja radalla, eikä niitä ole tarpeellista tuoda yksityiselämään. Muuten ollaan ihan hyvää pataa”, Haapamäki vakuuttaa.

Isoja asioita

Vaikka Suomen mestaruus lipesi käsistä, on vuosi tarjonnut Haapamäelle muita isoja asioita. Puolisen vuotta sitten hänestä tuli isä. Poika Sebastian ja puoliso Niina Tommila ovat kulkeneet mukana kaikissa kisoissa.

”Honkajoella kun oltiin testaamassa, Basti oli ensimmäisen kerran kilpa-auton kyydissä. Tallissa poika on maannut sujuvasti vaunuissa syntymästään saakka ja tottunut pulttipyssyn ääniin.”

”Poika ei edes hätkähdä kun auton käynnistää, mutta saattaa pelästyä, kun Henkka niistää”, Niina nauraa.

Sebastianin lempiharrastus on katsella vierestä, kun isä ajaa rallia simulaattorilla.

Mikäli nimi on enne, kasvamassa saattaa olla tuleva superlupaus.

Sebastienit Loeb ja Ogier ovat pitäneet sen verran hyvää vauhtia rallissa ja Sebastian Vettel formularadalla, että ehkä sieltä tuli ammennettua vähän vaikutteita nimeä keksiessä”, naurahtaa Henkka.

”Haluan olla hyvä jätkä”

Perheen lisäksi Henkan otteita radalla on seurannut kauden aikana parhaimmillan jopa satapäinen fanijoukko. Oranssit lippikset ja hupparit ovat keränneet ansaittua huomiota katsomossa ja varikolla. Miehen mukaan fanien määrä on kasvanut koko ajan tasaisesti.

”Rallicross on showlaji maailmalla, vaikka Suomessa ollaan vielä vähän lapsenkengissä. Autot ovat esimerkiksi rallivehkeisiin verrattuna tehokkaita ja näyttäviä, rajujakin.”

Haapamäki kuvaa ahkerasti videoita ja näkyy aktiivisesti somessa. Siitä tykkäävät niin fanit kuin sponsoritkin. Niina uumoilee miehensä suosion syyksi positiivisuutta.

”Henkka on myös sanavalmis ja suorapuheinen. Toisaalta suoruus ei välttämättä miellytä kaikkia”, hän pohtii.

”Haluan olla hyvä jätkä niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Pyrin juttelemaan ja poseeraamaan kuvissa kaikkien varikolle tulevien kanssa. Ilmeisesti jotain on tehty oikein, kun lapset tuovat minulle piirustuksia ja pyytävät nimmareita lippiksiin”, Henkka jatkaa.

Vaikka kausi on nyt paketissa, töitä riittää.

”Talli on siivottu kesän saasteista ja autoa alettu purkaa. Seuraavaksi ryhdytään keskustelemaan yhteistyökumppaneiden kanssa.”

Kaikesta päätellen ura jatkuu.

”Revanssia vaan. Ei parane luovuttaa ja lannistua. Tavoite on ehdottomasti ottaa kulta ensi vuonna, nyt se oli niin lähellä!”

Ehkä kolmas kerta sanoo toden.