Huittisten Vuoden Yrittäjä on Mahlamäen tila

Ari, Päivi ja Kalle Mahlamäki ovat Huittisten Vuoden Yrittäjät.

Huittisten Yrittäjät on valinnut vuoden 2017 yrittäjäksi yrittäjäperhe Ari, Päivi ja Kalle Mahlamäen.

Ari ja Päivi Mahlamäki ostivat Arin kotitilan sukupolvenvaihdoksessa vuonna 1994 ja ovat siitä lähtien kehittäneet tilan toimintaa määrätietoisesti. Broilerituotantoa on harjoitettu tilalla vuodesta 1990 alkaen ja tällä hetkellä kasvattamoissa on samanaikaisesti noin 140 000 broileria. Peltoa on viljelyksessä runsaat 300 hehtaaria ja tilan liikevaihto noin 2,3 M€. Vuonna 2005 koko maatila on yhtiöitetty ja toimintaa on harjoitettu Ari Mahlamäki Oy:nä. Nykyään tilan isäntänä ja yrityksen toimitusjohtajana toimii Päivin ja Arin poika Kalle.

Huittisten Yrittäien valintaan vaikutti erityisesti Mahlamäkien maatalouselinkeinon monipuolinen kehittäminen. Yrityksen toimintafilosofiaan kuuluu jokaiseen tuotannon osa-alueeseen panostaminen ja Mahlamäet ovat olleet vahvasti mukana huittislaisen rehutehdas Satarehun perustamisessa.

Mahlamäen tila työllistää yrittäjien lisäksi yhden vakituisen työntekijän. Toiminnan luonteesta johtuen työvoimaa tarvitaan kuitenkin säännöllisin välein enemmän. Lisäksi yritys työllistää välillisesti yhteistyökumppaneita muun muassa kuljetuksissa, lastauksissa, teurastuksissa ja pesuissa. Ari Mahlamäki arvioi yrityksen työllistävän normaalitoiminnassa välillisesti noin 70 henkeä yhteensä 260 työpäivänä vuodessa.Kalle Mahlamäen mukaan yrityksen tulevaisuus rakennetaan ammattitaidon ja verkostoitumisen ympärille. Ruuan tuotannossa ei ole varaa virheisiin ja kaiken toiminnan pitää olla vastuullista.

 

2 vastausta artikkeliin “Huittisten Vuoden Yrittäjä on Mahlamäen tila”

  1. Nimetön

    Paljon onnea,vaikken tunnekaan teitä ja yritystänne.

  2. Nimetön

    Siinä on esimerkkiä muillekin maajusseille, eivät käy valittamassa yrittäjäriskiään televisiossa vaan tekevät töitä, onnittelut!