Ehdokas Saarelan mitta tuli täyteen: “Kaikesta on leikattu”

Ossi Lammi ja Leena Saarela Vammalan torilla.

Vasemmistoliiton Leena Saarela pyrkii ensimmäistä kertaa eduskuntaan. Sastamalan kaupunginvaltuutetun mitta tuli täyteen, kun meno nykyisessä Suomessa kurittaa ihmisten mahdollisuuksia elämiseen.

”Ei ole varaa elää. Kaikesta on leikattu. Työttömiä kyykytetään, koulutuksesta on leikattu, eläkeläiset ovat ahdingossa ja lapsiperheitten etuja on kavennettu. Tähän on tultava loppu ja rahoja on palautettava. Jätetään vaikka muutama Hornet ostamatta”, jyrähtää Saarela.

Samaa mieltä on Ossi Lammi, joka lauantaina tuli pystyttämään Saarelan vaalikatosta Vammalan torille.

”Leena on ainoa, joka valtuustossakin pitänyt sairaiden puolta. Hän vastusti myös Kiikan vanhainkodin lopettamista. Hyvä ehdokas.”

Sote hiertää mieltä

Eduskuntavaaliehdokkaaksi Saarelaa on pyydetty aiemminkin.

”Silloin sain kieltäydyttyä. Enää en voinut katsoa sivusta tällaista menoa.”

Valtakunnallisesti sote- ja maakuntauudistushanke hiertää sairaanhoitajana Tampereella toimivan Saarelan mieltä.

”Henkilökohtaisesti vastustan hallituksen esityksen mukaista sote-uudistusta. Lisää voimaa olisi voitu hyvin rakentaa nykyisten sairaanhoitopiirien ympärille. Tehdään mitä vain, niin ihmisten lähipalvelut on turvattava ja se, että kaikki saavat tarvitsemaansa hoitoa ja hoivaa.”

Sastamala mielessäin

Valtakunnan asiat ovat tärkeitä, mutta jos Leena Saarela pääsee eduskuntaan, niin hän ei unohda koti-Sastamalaa.

”Meillä on paljon vahvuuksia, mutta niiden kehittämiseen pitää panostaa. Koulutus, lähipalvelut, liikenneyhteydet ja työllisyys ovat tärkeitä. Yrityspuisto Sykkeeltä odotan paljon lisää virettä yrityselämään, jossa nyt puhaltavat suotuisat tuulet.”

Saarela uskoo, että eduskunnasta käsin on mahdollisuus avittaa myös Sastamalaa.

”Yhteistyö Pirkanmaan kansanedustajien kesken on tärkeää. Se on vuosien aikana jo nähty. Sitä pitää jatkaa ja syventää.”

Sastamalasta on useita ehdokkaita hakemassa nelivuotispestiä Arkadianmäelle. Leena Saarela uskoo mahdollisuuksiinsa.

”Ei kai tähän hommaan olisi muuten voinut lähteä”

 • avatar Nimetön

  Ei ole kaikesta leikattu, miljardien yritystuet ovat tällä hallituskaudella vaan lisääntyneet. Kaikenlaiset “risteylylaivat” saavat satojen miljoonien tukiaisia. Niistä olisi varaa laittaa vaikka koulutukseen ja vanhustenhoitoon.

  • avatar Pertti Salo

   Näin on. Varoja jaetaan väärin myös vähävaraisten tappioksi.

   • avatar Nimetön

    Vihervassareiden politiikalla menee vähävaraisten kaikki rahat mamuihin.

 • avatar Suo, kuokka ja Jussi

  Telakkateollisuusko alas? Jos suomalaista työtä tuetaan, niin hyvä.
  Etuuksien aikakausi on loppumassa. Tarvitaan yhteisvastuuta!

 • avatar Nimetön

  Taitaa turkulaiset ja raumalaiset metallimiehet olla mielissään jos tämä Saarela ottaa vaaliteemakseen poistaa telakkatuet, mitä ne sitten ovatkaan . Niitä samoja tukia kun muut kilpailijamaat maksavat joten eikun metallimiehet hoivaamaan vanhuksia velkarahalla, jätetään laivat rakentamatta!

  • avatar Nimetön

   Mitä tukia Suomen telakkateollisuus saa? Telakoilla ei ole pulaa ammattitaitoisista hitsareista. Telakoilla on huutava pula ilmaistyövoimasta.

 • avatar Nimetön

  Leena!
  Mites ne ay-pomojen jättimäiset palkankorotukset?Ne vasta kunnon porvareita onkin.

  • avatar Nimetön

   Samalla voisi ottaa asiakseen liittojen hämäräbisnekset kiinteistöalalla. Niitähän jo Ylen MOT-ohjelma penkoi alkuun.
   Siinä yksi hyvä syy kuulua YTK:hon. Ei omia jäsenmaksuja käytetä mihinkään kähmintöihin ja maksutkin ovat ylipäätään murto-osa öykkäriliittojen perimistä.

   • avatar Nimetön

    Olet vapaamatkustaja. Jos ammattiliittojen neuvottelemia työehtosopimuksia ei olisi, sairastuessasi et saisi palkallista sairauslomaa, et saisi yleiskorotuksia palkkaasi vaan saisit itse pyytää palkankorotusta vuosittain elinkustannusten noustessa. YT-neuvotteluissa sinulla ei olisi luottamushenkilöä edustajanasi, ja työnantajasi saisi tehdä työehdoillesi vapaasti mitä tahansa, vähentää työaikaa tai lisätä palkattomia tunteja, unohtaa palkanlisät ja säälliset työolosuhteet. Naisilla ei olisi palkallista äitiysvapaata eikä minkäänlaista turvaa irtisanomista vastaan, lasten sairastuessa et saisi hoitovapaata.
    Jokainen, joka on tutustunut työehtosopimuksissa sovittuihin asioihin, tajuaa, että työntekijät tarvitsevat vahvaa ammattiyhdistysliikettä ja sen neuvotteluvoimaa. YTK on vain parin sadan päivän ansiosidonnaisen päivärahan työttömyyskassa. Työura on kokonaan muuta kuin tuo lyhyt avustuskausi. Se on, toivon mukaan, kymmenien vuosien jakso ihmisen elämässä, ja siihen YTK ei tuo mitään turvaa tai parannusta. Ammattiliitot turvaavat työntekijöiden koko työuran.
    Tämä YTK:n asiamies, joka tämän tästä kirjoittelee ammattiyhdistyksiä vastaa, on todellisuudessa työnantajien edustaja, vieläpä niiden kaikkien huonoimpien ja vastuuttomimpien. Jos näiden piiskurityönantajien toive toteutuisi ja ammattiyhdistysliikkeeltä vietäisiin sopimusoikeus, ei hyviä työpaikkoja pian enää olisi.
    Kysypä siis YTK-uskovainen työttömyyskassaltasi, mitä työehtojasi koskevia sopimuksia se on valmis tekemään.
    Oletko tullut ajatelleeksi, että YTK ei ole ainoa työttömyyskassa, niitä on joka alalla, monet halvempiakin kuin YTK. Minkään kassan jäsenyys ei edellytä ammattiliittoon kuulumista, ne ovat itsenäisiä. Järkevä ihminen vaan yleensä liittyy myös ammattiliittoonsa kassan lisäksi.

 • avatar Nimetön

  Kyllä vasemmiston talous kuntoon tulee.
  Ripaskaa tanssivat vanhusten rahoilla Punkalaitumella.
  Vasemmiston luotsaaman Traderkan Med Gropin kaverina pyörii Esperi Care.

  • avatar Miä

   Nimetön 13.54
   Kepulaisia on kiittäminen Punkalaitumen tilanteesta, samoin Sinisiä ja osaa Kokoomuksen valtuutetuista. He halusivat väen vängällä ulkoistaa asumispalvelut.
   Ja Tradeka ei tällä hetkellä tee yhteistyötä Esperi Caren kanssa. Se siitä ripaskasta siis.

 • avatar Nimetön

  Matuilta ei ole leikattu. Eikä leikata jos vasurit pääsee valtaan.

  • avatar Vain suomalaisilta leikataan

   Vasemmistoa vuosikymmeniä äänestäneenä pakko tunnustaa: ei mene nyt ääneni heille, ja syy on selvä:

   “Pakolais” ja “turvapaikka”huijaus on lopetettava. Nyt. Olen saanut tarpeekseni, minua tarvitaan vain kutsumattomien vieraiden sosiaalitoimistona. Tällaiset ovat terveiseni Leenalle

   (Enkä ole ainoa vasureita sympannut joka on kurkkua myöten kypsä. Oikeat maahanmuuttajat tervetuloa. Matuilulle loppu.)

  • avatar Nimetön

   Vasemmisto ihan pihalla nykyään, auttaa röyhkeitä ja varakkaita, jotka ovat salakuljetuttaneet itsensä tänne maksamalla rikollisille.

   Vasemmisto ei osaa enää laskea: mitä enemmän elätettävien vapaamatkustajien määrä Suomessa kasvaa sitä nopeammin hyvinvointiyhteiskunta tuhoutuu.

   Tai on jo tuhoutunut.

   Tavallisten suomalaisten selkänahasta nyljetään kehitysmaalaisten ja heidän kasvavien sukulaisjoukkojensa elämä vailla toimeentulohuolia ja vastuuta.

   • avatar Mitta tuli täyteen minullakin

    Oikein kiteytit, kiitos.

    Rauhallisen keski-ikäisen mitta myös tullut täyteen, vihaksi pistää varsinkin noiden lasten ahdistelut, uutisissa taas tänään Oulu.

    Jää vain yksi ainoa tolkullinen äänestyspäätös.

   • avatar Nimetön

    Suomalaisia työttömiä on satoja tuhansia. Silti oikeistohallitus vaatii vapaata maahanmuuttoa palkkoja polkeville ulkomaalaisille. Turvapaikanhakijoita on tähän nähden vähän. Vasemmisto, joka ajaa työväestön asiaa, vastustaa suomalaisten syrjimistä vähiä työpaikkoja täytettäessä.. Perustele siis, miten olet päätynyt tosiasioihin perustumattomaan harhaluuloosi maahanmuuton edistäjistä. MV-lehden tai muun valemedian propagandajuttu ei kelpaa perusteluksi.
    Voit toki jatkaa satuiluasikin, vaikka normaalit lukijat kyllä tunnistavat mielipidevaikuttajien koukun nielleen horinat valeiksi. Kokeile vaikka väittää, että vasemmiston syytä on vesisade tammikuussa, myrskyn katkomat sähköt ja tyhjentynyt kaivo.

 • avatar Nimetön

  Samajuttu,ihmettelen miksi vasemmisto ajaa noita työtävieroksuvia tänne vaan! Sen takia ääni Perus-suomalaisille,ilman muuta.Halla-aho ainoo jarru,omat ensin!

  • avatar Äänestäjä

   Tervetuloa maahanmuuttajat!

   Tervemenoa laittomat siirtolaiset!

   Leenalle menestystä vaaleihin!

 • avatar Nimetön

  Leena on ainoa ehdokas,joka on aina puolustanut heikompiosaisia, puolustanut sairaalan ylläpitämistä, vanhusten oloja,kotipalveluun ehdottanut lisää työntekijöitä,terkkarimaksut pois,ym. järkevää paljonkin. Hän puolusti Kiikan vanhainkodin ylläpitämistä!! Kokkarit mukana, vaan nauroi ja ajoi Kiikan vanhainkodinkin alas ! Hän on hyvinkin hyvä ehdokas seudullemme.

 • avatar Nimetön

  Suomen valtio tukee matkustajamerenkulkua vuosittain noin 241–255 miljoonalla eurolla. Tämä ei ole telakkatukea, vaan risteilyaluksia tuetaan.

  • avatar Lossi

   Ovat autolauttoja.
   Rahtia ajetaan mennen tullen. Sattuu se Ahvenanmaa ja saaristokin vielä kuulua suomelle. Lopuksi Arja Havakka ja lokki

 • avatar Nimetön

  Joo varmaan näin on, ei ne lipun hinnat muuten olisikaan muutaman kympin.Muuten nämä vasemmiston vaaliteemat ei koskaan rakenna mitään uutta tai investoi vaan purkavat, ovat jotain vastaan tai lopettavat jotain olemassaolevaa. Miten tämmöset ihmiset voivat olla päättämässä meidän asioista?
  Eivät mitenkään!

 • avatar Asiantuntija

  Tarvii tehdä jotain eikä rääkyä torilla kun variksen poikanen .

 • avatar Kääk

  Ammattiliitot on nykyään yhtä kuin SDP. Kun liityt liittoon tuet ja kannatat yhtä puoluetta.
  Kun se puolue hieman järjesteli niin yksi ihminen sai palkkoja ja palkkiota noin 38 miljoonaa.
  Että sellanen tuki.

  • avatar Juuri näin

   Ammattiliitot ja SDP on työnantajien juoksupoikia ne saa sotkea suohon ja syvälle .

   • avatar Nimetön

    -Mutta ei sen jäsenliitoissa enää, poikkeuksena TEK, joka ottaa jäseniksi myös työnantajia (!), eli yrittäjiä. Akava on EK:n soluttama, hampaaton.

 • avatar pölhö

  vasemmistoliitto oli edellisessä hallituksessa mukana hyväksymässä määrärahojen leikkaukset.
  Eli näillä ehdokkailla on palanut päreet oman puolueen politiikan vuoksi !!!

  • avatar Nimetön

   Ei se mukana olo mitään ratkaise, hallitusohjelma on kompromissi. Suurin vaikutus on sillä, ketä ei ole mukana, kuten tällä hallituskaudella on nähty.

 • avatar Korea-Suomi

  Suomen touhu näyttää vähän siltä että se on liittynyt Pohjois-Koreaan .

 • avatar Nimetön

  Työnantajien ammattiliitot niitä kaikkein pahimmat ovat. Kuten EK, ja Suomen Yrittäjät suurimmat! Sielä niitä piisaa tuomareita ja juomareita. Ja seteleitä siirretään kauhakuormaajalla sinne missä autetaan “tovereita”. EK:n Häkämies jo hieroi nyrkkejään, että jos porvarihallitus jatkaa, niin sitten otetaan matsi työntekijöiden ammattiliittojen kanssa.

Kommentointi ei ole käytössä.