Ilmari Nurminen kaipaa oikeudenmukaisuutta: “Suomi ei ole kaikille niin hyvä kuin voisi olla”

Keikyän riippusilta on kohde, joka Ilmari Nurmisen mielestä on saatava kuntoon, samoin uimahallihanke.

Keikyän riippusiltakävely viime lauantaina oli yksi tapahtuma, johon toiselle kaudelle eduskuntaan pyrkivä sastamalalainen Ilmari Nurminen (sd) osallistui. Kävelyn järjesti Sastamalan Sosiaalidemokraatit. Siltaan tutustui lähes sata ihmistä.

”Silta on tärkeä niin keikyäläisille kuin koko Sastamalallekin. Korjaukseen on löydettävä rahat. Jos valtiolta ei tule apuja, niin kaupungin on pistettävä silta kuntoon. Se on kulttuuriteko hienoon maisemaan”, miettii Nurminen sillalla.

Valtakunnan politiikassa neljä vuotta viihtynyt Nurminen pitää Suomen tärkeimpänä asiana tulevalla vaalikaudella saattaa maa jälleen oikeudenmukaiseksi.

”Nyt on kaikkialta leikattu ja korotettu erilaisia taksoja. Niin ei voi jatkua. Esimerkiksi työttömien kyykyttäminen on lopetettava. Kyykyttäminen ei tuota tuloksia. Rahat oikeudenmukaisuuteen löytyvät ainakin osittain omaisuuden verottamista kiristämällä. Suomi on hyvä maa, mutta ei kaikille niin hyvä kuin voisi olla.”

Maan talouden kuntoon laittamiseksi Nurminen tähdentää työllisyyden parantamisen merkitystä ja kilpailukykyä.

”Se ei kuitenkaan saa tarkoittaa työntekijöiden etujen ja palkkojen leikkaamista. On totta, että tällä hallituskaudella on syntynyt uusia työpaikkoja, mutta sitä ei kokonaan voi laittaa Kiky-sopimuksen ansioksi. Suurin tekijä on ollut maailmantalouden parantuminen.”

Nurminen tarjoaa Suomen talouden ja työllisyyden parantamiseksi muun muassa koulutukseen panostamista.

”Toisen asteen koulutus on retuperällä. Meidän koulutettava enemmän, jotta kaikkiin ammatteihin löytyy osaavia ihmisiä.”

Taloudellisesta ajattelusta Nurminen ottaa esimerkiksi Hornet-kaupat.

”Yleisestä turvallisuudesta on ilman muuta huolehdittava. Eduskunnassa tapellaan muutamista miljoonista ja nyt ollaan pistämässä hävittäjin miljardeja. Pitää varmaan seuraavalla vaalikaudella vielä miettiä, paljonko hävittäjiä oikeasti tarvitaan.”

Jääkö uimahalli ikuisuuskysymykseksi?

Sastamalan murheeksi ja ehdottomaksi parannuskohteeksi Nurminen nimeää asukasluvun vähentymisen.

”Siihen on saatava korjausta. Mitään nopeata ratkaisua ei ole. Yksi keino on pitää peruspalvelut hyvässä kunnossa. Terveysasemia tai kouluja ei enää pidä karsia. Lähipalvelut ovat tärkeitä laajassa kaupungissa, jossa on useita keskuksia.”

Vaikka kuolleisuus ja syntyvyyden lasku ovat isoja tekijöitä asukasluvun laskuun, niin veto- ja pitovoimatekijöistä on huolehdittava. Yksi asia on uimahallin rakentaminen.

”Se on ollut ikuisuuskysymys ja siksi jääkin, jos valtuusto ei kesäkuussa tee rakentamispäätöstä. Tämän kokoinen kaupunki tarvitsee hallin. Se on esimerkiksi vanhemman väestön osalta ennaltaehkäisevä paikka lihaskunnon ylläpitämiseksi. Vastaavan kokoisia investointeja meillä on ollut useita. Minusta ylläpitokustannuksia varten voidaan tuloveroprosenttia hieman nostaa, jos se oikeasti korvamerkitään siihen tarkoitukseen.”

Lue koko juttu 27.2. Alueviestistä.

 • avatar Nimetön

  Saahan Nurminen (sd) päättää, kunhan pyytää ammattiliittojen säätiöltä rahat ja paikallinen rakennusliitto sponsoriksi ja jäsenet rakentajiksi.

  • avatar Nimetön

   Ilmari,
   kun viskaat yhteiskunnan rahoja mielelläsi ties mihin hankkeisiin, kerropa joskus minulle talousasioita tarkalle, mistä täsmälleen ottaen kaivat rahat riippuviin siltoihin?

   Minä en halua antaa veroeurojani asioihin, joita sinä esität. On helppo heittää kuvaannollisesti seteleitä ilmaan, mutta niiden hankkiminen onkin toinen juttu.

   Vaikka olet demari, koeta jo vähitellen ymmärtää taloudesta ja miten se toimii. Veronkorotusten tie ei ole autuas aina, opinsauna sitä vastoin on.

   Rupea lautturiksi riippusillan kupeeseen, jos putoat eduskunnasta. Näkisit vähän paremmin, miten työlästä euroja on koota, jos sen joutuu itse tekemään ilman tovereiden avitusta.

   • avatar Nimetön

    En ole Ilmari mutta vastaan. Etkö tiedä, että Suomessa on verotus jolla hyvinvointi on rakennettu. Sieltä veroista turvataan yrityksiä antamalla yritystukia ja maataloustukia. Samaten maksetaan asumistukea, joka lopulta valuu asuntosijoittajien taskuun. Lisäksi kokoomus ottaa valtionvelkaa, turvatakseen suuromistajien osakekeinottelun.

   • avatar Nimetön

    Yhtään siltaa ei Sastamalaan tästä lähtien korjata. Torilta, Varilasta ja Stormista voi tästä lähtien kiertää Nokian kautta Karkun kirkolle ja Lousajaan , Myllymaahan ja Vaununperälle.

 • avatar Nimetön

  Ihmisten hyvinvoinnin suurempana esteenä on nykyhallitus. Oikeudenmukaisuus näille ministereille tarkoittaa sitä, että niillä joilla ennestäänkin on riittävästi euroja, heille annetaan lisää. Ja niitä ryövätään, joilla muutenkin on vaikeeta elämässä. Keski- ja pienituloiset maksavat eliitin elostelun. Ja eläkeläisiä murjotaan, mennen tullen. Tule äänestyskoppi ja armahda meidät!

 • avatar Nimetön

  Jos demarit pääsee vallankahvaan ja Ilmari sen mukana,katsotaan että lupaukset toteutuu.On meinaan sen verran paksut lupaukset.Huhuh!

  • avatar Nimetön

   SDP toisi ehdottomasti inhimillisempää meininkiä. Politiikka on valtapeliä ja julmempaa kuin koskaan aikaisemmin ollutkaan ja joka puolue lupaa 9 hyvää 10 kaunista mutta Ilmari on aito toki vielä aikas nuori muttei ole ryvetetty kieroudella. Meirän Ilmari!

  • avatar Nimetön

   Kysehän on rahoituksen kohdentamisesta, suurituloisten verohelpotukset/pääomatulojen verottaminen versus pienten ihmisten kiusaaminen.

   • avatar Nimetön

    10% Suomen verovelvollisista maksaa 90% veroista. Että se siitä rikkailta ottamisesta. Niiltä on otettu, mutta pitäisikö ammattiliittojenkin maksaa veronsa kovista kähmintäkaupoistaan?

   • avatar Nimetön

    18:17 Tuossa väitteessä ei ole järjenhiventäkän. Sentään suurin osa palkansaajista ja eläkeläisistäkin maksavat veroa. Se ei pidä paikkaansa edes valtionverosta. Koska valtionverosta suurin on arvonlisävero ja sitä maksavat kaikki.

  • avatar Nimetön

   Populisti-Illu lisää vauhtia näin vaalien alla. Verot alas ja palvelut ylös!!

   • avatar Nimetön

    Niin työntekijä maksaa palkastaan ay jäsenmaksu, jossa verovähennys ja sama verovähennys on myös yrityksillä, jotka maksavat esim. Suomen yrittäjille tai ek:lle jäsenmaksuja. Eli työntekijöiltä tämäkin oikeus pois ja työnantaja saisi vielä järjestäytyä ja vielä verovapaasti. Kyllä Ilmari on mies paikallaan.

 • avatar Nimetön

  Meillä Suomessa on maailman jäykinnät työehdot. Vertailussa on 137 maata ja me olemme se 137 maa siinä vertailussa. Ei tälle nyt pitäisi tehdä jotain. Tuo nyt on aika kulunut fraasi, että työllisyyttä pitää parantaa, mutta miten se tapahtuu?
  Olisiko nyt korkea aika jo kaikkien osallistua veronmaksutalkoisiin myös AY liikkeen, ei tässä maassa voi olla siivellä matkustajia

 • avatar Nimetön

  Olen olut yli 30 vuotta tuotantopäällikkönä metallialan firmassa, enkä sinä aikana ole kertaakaan kokenut, että työehtosopimukset olisivat jollakin tavalla jäykät, päin vastoin aina on ollut mahdollisuus käyttää sopimuksen mukaisia joustoja tilanteen mukaan ja yhdessä henkilökunnan kanssa olemme niistä aina sopineet.
  Edellinen kirjoittaja voisi tuoda vähän esimerkkejä sopimusten joustamattomuudesta, kun en itse ole niitä havainnut.

  • avatar Nimetön

   en ole edellinen kommentoija mutta miten olet hoitanut palkkajoustot, oletko voinut laskusuhdanteessa välttää irtisanomiset neuvotella palkoista?
   Et kyllä tunnista koko yrityskenttää jos väität meidän työmarkkinoita joustaviksi, katseletko punaisten lasien läpi tätä maailmaa?

   • avatar Nimetön

    Jos tarkoitat palkkajoustoilla palkkojen alentamista niin se ei liene kovin viisasta,
    koska silloin todennäköisesti menettäisit hyviä ammattimiehiä ja kun laskusuhdanne on ohitse tulisit niitä todella kaipaamaan.
    Ainakin metallin työehtosopimuksissa on monta, paljon parempaa joustomahdollisuutta, jos vain osaa niitä käyttää.
    Niistä laseista en nyt niin tiedä, mutta porvareita olen aina äänestänyt.

  • avatar Nimetön

   Valitettavasti minä en ole näitä keksynyt.
   Tutkimus on World Economic Forumin tekemä, siinä Sveitsi , USA ja Singapore olivat parhaat.
   Saksa oli sijalla 5 ja Ruotsi sijalla 7.
   Googleta

   • avatar Nimetön

    Olen tehnyt 30- vuotta epäsäännöllistä vuorotyötä. Päivän pituudet mitä sattuu ja juhlapyhät on usein vietetty töissä. Tarvittaessa tultu töihin vapaalta ja ylitöitäkin tehty. Vapaat on ollut jotenkin tiedossa, nekin on vaihtuneet. Lepo-ajat sääntöjen mukaan ja työhehtoja noudatettu. Mitä joustoja vielä tarvitaan, niin tietysti palkkojen alennukset eivät sovitusta ole vielä toteutuneet, ei kyllä ole palkoissa joustettu “ylöskään päin”. Turhaa höpinää tämä joustamattomuus.

   • avatar Nimetön

    Löysin World Economic Forumin kilpailukykyraportin. Siinä Suomi on 140 maasta viimeinen palkanmuodostuksen joustavuudessa. WEF rinnastaa palkanmuodostuksen jäykkyyden ja keskitetyn sopimisen. Mitä keskitetympää työehdoista sopiminen on, sitä jäykempää palkanmuodostus WEFin mielestä on. Tällä mittarilla Saksa näyttää olevan sijalla 132. ja Ruotsi sijalla 133. Klo 15:04 kirjoittaja lukee ilmeisesti vanhentunutta kokonaiskilpailukyvyn rankingia. Vuonna 2018: 1. USA, 2. Singapore, 3. Saksa, 4. Sveitsi, 8. Ruotsi ja 11. Suomi, 137. Angola ja 140. Tsad.
    OECD:n raportti osoittaa, että sekä kollektiivinen että yksilöllinen irtisanominen on Suomessa halvempaa ja helpompaa kuin Ruotsissa ja Saksassa, Tuotannollis-taloudellisin syin irtisanominen on vielä helpompaa, helpompaa kuin Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.
    Eurostatin tilastosta löytyy Suomen olevan koko Euroopan kärjessä joustavissa työaikajärjestelyissä. Suomessa on helpointa vaihdella työpäivän aloitus- ja lopettamisaikaa sekä pitää kertyneitä työtunteja vapaapäivinä.

 • avatar Nimetön

  nykyinen hallitus on luonut yli 100 000 uutta työpaikkaa nimenomaan joustoilla, työmarkkinoiden pitää olla joustavat tässä globaalissa maailmassa. Emme me voi verrata nykyistä tilannetta mihinkään demarihöttöön mitä he lupailevat vaan naapurimaiden työmarkkinoihin, Ruotsi asettaa meille askelmerkit.

  • avatar Nimetön

   Tällä hetkellä myös Saksa ja Puola asettavat niitä askelmerkkejä meille.

  • avatar Nimetön

   Kaikissa pohjoismaissa ja suuremmassa osassa muita EU-maita työntekijöillä on paremmat palakat ja irtisanomissuoja,

  • avatar Nimetön

   Se jousto tarkoittaa tässä tapauksessa, että 2h/vko työtä tekevät lasketaan uusiksi työpaikoiksi. Hallitus sai aikaan noususuhdanteen EU:ssa, ja sen seurauksena Suomen talouskin vähän elpyi.

 • avatar Nimetön

  Täällä Suomessa eletään omassa harhassamme kun kuvitellaan että joku demari voi luvata mitä tahansa, ei voi. Työmarkkinat toimii kilpailutilanteessa ja markkinat määräävät kysynnän, politiikot voivat edistää kysyntää hyvillä kilpailukykysopimuksilla, ainoastaan työ luo toimeentuloa.

 • avatar Nimetön

  Ilmari, ota voikkaasti kantaa tohon Hornetti hankintaan. Kyllä sinä tiedät siellä Arkadian mäellä hallitusvastuussa olevana edustajana sen että voidaan hankinnassa säästää ja paljon. Rahat sitten sinun nostamiin tärkeisiin asioihin. Ainoa edustaja olet seuraavalla kaudella tältä alueelta, siksi sinun mielipiteilläsi on alueen ihmisille merkitystä. Hyvä näkemys Horneteista! Montako Hornettia pidät riittävänä? 25 kappaletta?

  • avatar Nimetön

   Ei ole Ilmari hallitusvastuussa eikä puolueensakaan. Hakanen on Satonen myös ja vielä se Punkalaitumelta tuleva, jonka nimen olen unohtanut. Joku Mönkijä se oli tai ainakin sinne päin.

 • avatar Nimetön

  Se on sama kun vetäis itseään turpaan jos äänestää SDP:tä .

 • avatar Nimetön

  Voisiko nämä valiittajat jo lopettaa?
  Ei ne muutkaan puolueet sen parempia ole..
  Missä hyvä käytöksenne? Jokaisella on oikeus OMAAN yksityiselämänsä!
  Kumpa joku muistaisi Maanviljelijät kans!!
  Ja muut köyhät joita Suomessa on…

 • avatar Nimetön

  Kommenteista päätellen porvareilla on hirveä hätä, koska tietävät, että kansa on saanut kertakaikkiaan tarpeekseen tästä Sipilän oikeistohallituksen kyykytyksestä.
  Galluppien mukaan hallitusta kannattaa vain runsas 30% äänestäjistä se jo kertoo koko totuuden.

 • avatar Nimetön

  Onneksi meillä on myös perustuslaki joka suitsii berneröintiä. Ettei ihan kaikkea myydä ulkomaisille huijari koijareille. Perustuslain riippumattomat asiantuntijat ovat välttämätön turva, että säilyy kunnioitus perustuslakiin. Silloin voidaan tehdä politiikkaa, joka kestää yli vaalikauden. Porvarihallituksen sote kompastu juuri tähän. Ylimieliseen öykkäröintiin.

  • avatar Nimetön

   Eteenpäin, eteenpäin, turha on syytellä niitä kiviä jotka on polulleen asetellut. Pitäisi Sdp.n ymmärtää mitä edellinen hallitus teki..tai tekikö mitään. Meni siinä ainakin posti ja sähkönjakelu sekasin

   • avatar Nimetön

    Muistini mukaan edellisissäkin hallituksissa on ollut vahva porvarienemmistö, niin kukahan sitten tekikään ja mitä.

   • avatar Nimetön

    Jep, demareiden hallituskausi päättyi 2003. Sitä ennen oli valtiovarainministerinä muuan Niinistö.

   • avatar Nimetön

    Demareitten valtiovarainministerit Urpilainen-Rinne olivat syöksemässä Suomea lamaan Kataisen-Stubbin surkeissa hallituksissa.
    SiniPuna on saanut maassa aina pelkkää pahaa aikaan. Mikäli nyt tuleva hallitus muodostuisi tuolle pohjalle, saa hyvinvoitivaltiolle ja kohoavalle työllisyydelle heittää hyvästit.

   • avatar Nimetön

    Sdp on monesti laittanut valtiontalouden loistavaan kuntoon, näitten kepu, kokoomus hemmojen jäljiltä. Oikeisto ei ymmärrä valtiontaloudesta oikein mitään. Mutta ryövää kyllä kansan kassan tyhjäksi.

   • avatar Nimetön

    Demarit on aina olleet käsi eläkeläisten kukkarolla.
    Lipponen keksi taitetun indeksin. Eläkeläisten rahoilla nyt pyöritetää mahtavaa vuokrabisnestä ja rahat valuvat vasemmistopomojen taskuihin-tietysti verottomina.

   • avatar Nimetön

    Kyllä se oli edeltävä Esko Ahon hallitus joka keksi eläkkeisiin taitetun indeksin. Pääministeri Lipponen ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö joutuivat ainoastaan laittaan asian käytäntöön. Ei ollut mahdollista enää perua. Aho on taitetun indeksin kätilö!

 • avatar Nimetön

  Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) ilmoitti totuuteen perustuvan laaja työttömyys, yli 370 000 työtöntä! Työttömyys aste on siis 10%! Jonkinverra eri lukuja mitä Sipilä hehkuttaa. Mutta saahan niitä tilastoja puliveivata kun hallitus määrää. Mutta totuus paljastuu lopulta. On siinä tulevallahallituksella siivottavaa.

 • avatar Nimetön

  Lähes 500 000 suomalaista tekee vuosittain ilmaista työtä. Se tarkoittaa noin 17 prosenttia koko Suomen työvoimasta.

 • avatar Nimetön

  Taitetun indeksin keksi Paavo Lipposen hallitus v. 1995 ja se toteutettiin v. 1996 lähtien ja tämä on totuus.

  • avatar Nimetön

   Ja hallituksen valtiovarainministeri oli kokoomuksen Sauli Niinistö! Nykyinen presidentti. Seuraavissa itsenäisyyspäivän vastaanotolla jokainen kättelijä voisi tervehtiä sanomalla, “taitettu indeksi “. Jospa se siitä poistuisi. Vaikka nykyinen porvarihallitus ei asialle edes korviaan lotkauttanut!

 • avatar Nimetön

  Ehdotan, että täksi kevääksi lehden nimi vaihdetaan Vaaliviestiksi.

 • avatar Nimetön

  Toivottavasti opposition totuus saa valtamediassa yhtä paljon tilaa mitä hallituksen valheet!

  • avatar Nimetön

   Opposition totuus jo tulikin selville RInteen kahden viikon nokosten ja kriittisen tilan osalta 🙂

 • avatar Nimetön

  Mikä oli totuus oppositiojohtaja Antti Rinteen sairaudessa. Uusimmissa tiedoissa nän oli pakkonukutettuna yli kaksi viikkoa. Unissaanko hän huusi lehmänkaupoista? vai käyttikö joku muu hänen viestimiään?

  • avatar Nimetön

   Eihän tuossa ole mitään erikoista. Juuri noin vihervasurit toimivat, kun halutaan siirtää äänestäjien huomio vähemmän kiusallisiin asioihin. Valhetta valheen perään ja luullaan, että se uppoaa kansaan. Valehtelijoita ovat siis ainakin tiedottaja, varapuheenjohtaja ja muita puolueen johtoryhmään kuuluvia.
   No, hyvähän se on virkistää äänestäjien muistia vasurien toimintatavoista näin ennen vaaleja.

   • avatar Nimetön

    Eiköhän hyväksytä se, että ihminen voi sairastua. Ja osa Rinteen sairaudesta huomattiin vasta Suomessa. Rinne on myös yksityishenkilö, jolloin itse päättää mitä ilmoittaa ja milloin. Pääministerin kohdalla tilanne on toinen. Ja eikös Sipilällä ollut muistaakseni veritulppa jalassa.

   • avatar Nimetön

    Kyse on siitä, että SDP tietoisesti pimitti ja johti mediaa harhaan Rinteen tilanteesta. No, niin kuin sanottu, niin SDP:n normaalia toimintaa . . .

   • avatar Nimetön

    Kommenttisi kaivavat maata oman aatemaailmasi jalkojen alta. Sinulla olisi loistava tulevaisuus Pietarin trollitehtaalla.

 • avatar Nimetön

  Pääministeriehdokas ei tosiaankaan ole yksityishenkilö, joka itse päättää mitä ilmoittaa ja milloin.
  Demarit ilmoittivat perättömiä Rinteen tilasta. Hänen vointinsa kerrottiin mm hyväksi silloin, kun hän nukutettuna siirrettiin lääkintäkoneella Suomeen.
  Huolestuttavia on myös hänen kommenttinsa nyt, kun hänen pitäisi olla terve.
  Toiveajattelua on, että hän pystyisi sanelemaa Kokoomukselle ja Keskustalle uudet puheenjohtajat, kute myö myös vaatia eduskunnan puhemiestä kaatamaan Sote-käsittely.

  • avatar Nimetön

   Missä siis viipyvät muitten puoluejohtajien lääkärintodistukset terveydestään? Rinne on ainut joka julkaisut. Edes pääministeri Sipilä ei sitä esittänyt. Ja kuinka tarkkaan Soini ilmoitti sairaudestaan? Sentään ulkoministeri. Arvailujen varassa oltiin!

  • avatar Nimetön

   Kyllä jokainen näkee Rinteen kävelystäkin, ettei tuosta miehestä ole Suomen pääministeriksi.
   Miksi demarit valehtelevat jatkuvasti hänen terveydentilastaan?

 • avatar Nimetön

  Olisiko tosiaan järkevää viimeistään nyt avata Alueviestiin jo ehdottamani Vaaliviesti-sivusto? Siellä voitaisiin kisailla muista aiheista vapaasti tyyliin “VERTA JA SUOLENPÄTKIÄ”, kunnes taisto taukoaa…?

 • avatar Nimetön

  Orpo esitti paremmalleväelle verohelpotuksia ja suurelle enemmistölle veronkiristystä. Koska haittaverojen korotus nostaa leipävartaan aina vaan ylemäksi vähäosaisilla. Keski- ja pienituloiset joutuvat maksajanpaikalle, eliitin rilluttelulle.

 • avatar Nimetön

  Ihmisten terveydenhoito ei kuulu markkinatalouden kynnysmatoksi. Ja vanhukset ovat arvokkaita, mutta euroruletissa heiltä vietiin arvostus. Työntekijät joutuvat kamppaileen omatuntonsa kanssa, kun herrojen vaatima valkopesu euroilla, määrää hoidon tason.

 • avatar Nimetön

  Täysin sama yksityinen tai julkinen, kunhan pääsee tarvittaessa lääkäriin kohtuullisella hinnalla.
  Tämän Krista Kiurun ja koko demariporukan touhuja ei voi kuin ihmetellä.
  Kiurun neliraajajarrutus Sote-asioissa vie lopunkin uskon kansanedustajien työsta ihmisten parhaaksi.

  • avatar Nimetön

   Kyllä koko paketti on jatkuvasti ollut hallituksen vastuulla. Onhan tässä ollut neljä vuotta aikaa tuoda sellainen esitys, että perustuslakivaliokunta sen voisi hyväksyä. Hallituksen touhukkuus ei kestä laillisuutta. Ja vanhusten hoito ainakin näytti karusti pelkkään markkinauskoon hurahtamisen, karun todellisuuden.

 • avatar Nimetön

  Hallitus on vastuunsa kantanut, mutta Kiuru siipikavereineen tekee pelkkää pilkkaa tärkeässä asiassa.
  Markkinavoimat ovat jo vallanneet vanhustenhoidosta yli puolet ja nyt valuu terveydenhoitokin yllikansallisille yhtiöille. Edellisen hallituksen Sote kaatui laittomana perustuslakivaliokuntaan.
  Nyt asia on kaatumassa kiurulaisten politkointiin ja köyhempi kansanosa jää vaille tarvitsemiaan palveluita.

  • avatar Nimetön

   Asiantuntijat tyrmäsivät viimeksi hallituksen tekeleen. Puhemies Risikko (kok) toimi lainmukaisesti. Mistä kansalle turva jos perustuslaista tehdään vessapaperia? Siksi kansa heittää rosvot pihalle hallituksesta.

 • avatar Nimetön

  Asiantuntijat olivat väärässa perustuslakivalikunnan mukaan ja tiedustelulait etenevät.
  Näistä Kiurun vasemman siiven “asiantuntijoista” parhaan ovat laskuttaneet valtiota yli 120 000 eurolla.
  Näitä puoluekavereita on ollut kuultavana yli tuhat, joukossa todellisia taistolaisia, joten kalliiksi tulee Kiurun liverrys.

  • avatar Nimetön

   Ei niitä asiantuntijoita sentään tuhatta ole ollut, mutta tuhat eri lausuntoa voi olla. Kertoo hallituksen kyvyttömyydestä tehdä politiikkaa, jolla säästettäisiin veronmaksajien euroja. Jos paperilla on pari orpoo sanaa, ja siitä pitäisi tehdä laki. Hallitus on istunut itsensä maitohapoille ja sähläys sen mukaista. Ja taistolaisi ei löydy kuin eläkkeeltä. Siksi laitan tähän, että IKL häärää hallituksen kuiskaajana.

 • avatar Nimetön

  Eipä näitä tuhatta “asiantuntijaa” ole ollut, vaan samoja asiantuntijoita kuullaan kerta toisensa jälkeen. Välillä he twiittaavat kritiikkiä somessa kertomatta mikä jälleen on väärin,
  Kutsuhan siitä seuraa ja pahimmillaan kulemisen lasku on 1340 kerralta. Tämän toiminnan on mahdollistanut Kiurun sdp. siivekkäät. Onneksi pelin vihelsi poikki vpj. Hannakaisa Heikkinen sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.
  Turhaan pistit siihen IKL;n. Oikea osoite on Talouselämä lehti, joka on lähdetietona näiden asiantuntijoiden palkkioista ja tästä kohtuuttomasta rahastamisesta.
  Tämän laskun Kiuru syöttää veronmaksajien maksettavaksi, eväten samalla kansalaisilta, erityisesti köyhiltä mahdollisuuden sairastuessaan päästä hoitoon.

  • avatar Nimetön

   Ihan yleisenä tietona on, että näin heikkoa lainvalmistelua ei ole ollut, mitä Sipilän ja Orpon porvarihallitus on koittanut väsätä. Surkeeta! Ja jos et ymmärrä, niin se perustuslakivaliokunta koostuu monen puolueen jäsenistä. Jopa hallituspuolueista. Jos sdp:n Krista Kiuru yksin kaataa Soten, niin melkoinen supersankari. Mutta hallitus ei uskalla testiin, jossa heidän Sote testattaisiin roboteilla. Pelkäävät robottien raivostumista ja vallankumousta!

 • avatar Nimetön

  Hyvä Ilmari, hyvä SDP, erinomaista! Juuri tällaisia suoraselkäisiä Miehiä Suomi tarvitsee!

 • avatar Nimetön

  Kyllä on Sdp n selät skolioosin vaivaamat jos on muillakin ranka vikaa. Onneksi omaiset ja vanhusväestö voi vielä päättää kuinka ja missä elomme loppuaika vietetään. Vaalien alla todetaan että mitä sitä nauhoja solmimaan, ostetaan vekselillä ulkolaiset tarralenkkarit. Opposition rähinäremmi tuhoaa demokratian ja yhteistuumaisuuden päätöksentekoa, lisäämällä ohjausta ulkovaltojen kiiltokuva kuvastoista. Nyt kaivataan yhtenäistä Suomea, eikä mitään auringonsiltaa Leningradiin

 • avatar Nimetön

  Mitäs tuo Ilmari on tehnyt? tämä siltajuttukin on pelkkää populismia. Olisi käynyt edes armeijan, sekä suorittanut opinnot loppuun. Monet hänen koulukavereistaan on valmistunut maistereiksi, jopa tohtoreiksi. Ilmari on pelkkä poliittinen broileri.

 • avatar Nimetön

  Eduskunnan puhemies Risikko (kok) antoi tuimat moitteet valiokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkiselle (kepu). Heikkinen lopetti asiantuntijakuulemiset sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Siinä totuutta näille vaahtopäille, jotka syyttä hyökkäävät Krista Kiurun kimppuun. Suomi on sentään vielä oikeusvaltio, vaikka se nykyhallitusta korpee.

 • avatar Nimetön

  Risikko ei tietenkään halua Soten etenevän. Markkinavoimat pääsevät nyt sekavassa tilassa kaappaamaan sosiaali- ja terveydenhuollon lähes kokonaan.
  Krista Kiurusta on hänelle tullut todella tärkeä apulainen. Tajuaako hän tätä tosiasiaa on toinen juttu.

  • avatar Nimetön

   Missä ihmeen sevassa tilanteessa? Terveyskeskuset ja sairaalat on julkista terveydenhoitoa. Eikä yksityisellä olisi minkäänlaisia lihaksia edes tuottaa.erikoissairaanhoitoa teho-oasatoineen. Ihan pöppeliä horinaa.

 • avatar Nimetön

  Sote ei Suomea pelasta sen tekee Venäjä niin kuin aina ennenkin .

 • avatar Nimetön

  Hannakaisa Heikkisen ylimielinen ilmeily eduskunnassa on oksettavaa. Tähänkin asiattomaan käyttäytymiseen voisi puuttua.

 • avatar Nimetön

  Suomi pitää palauttaa takaisin kansanvaltaan, eli demokratiaan. Öykkäröintiin perustuva sanelupolitiikka on kohdannut voittajansa. Hallitus saa itse lusikoida homeiset käärmekeitot. Karsinoitten käyttö on taittu kieltää jo navetoissakin. Miksi sitten ihmisiä pitää karsinoida.

 • avatar Nimetön

  Kaikista eniten ihmetyttää perussuomalaisten käytös eduskunnassa. Puolue joka syyttää EU:ta kaikesta mahdollisesta, vaati jokaiseen käsiteltävään asiaan EU:n hyväksyntää.
  Edes sosiaali- ja teveydenhoitoa ei Suomessa saisi kehittää ilman Unjonin lupaa.
  Persujen mukaan on vaara, että Suomessa ei anneta ylikansallisten markkinavoimien toimia ja tuetaan liikaa julkista palvelua. Tämä on täysin käsittämätöntä toimintaa persuilta, jotka toisaalta puhuvat Suomi ensin asian puolesta. Lähestyvät vaalitko pään on täysin sekoittanut? Saisikohan tuota siltaa korjata ilman EU:n lupaa?

 • avatar Nimetön

  Erikoista, että lähes 70% kunnista on taloudellisesti ahtaalla. Vaikka hallitus hehkuttaa yli 100 000 uudesta työpaikasta. Pitäisi siinä kuntaveroja kertyä sitten enemmän. Vai onko niin, että ihmiset joilla on jo työpaikka, vaihtavat toiseen työpaikkaan. Ja nykyhallitus laskee ne uusiksi työpaikoiksi! Osa työttömistä on siivottu pois tilastoista, joihinkin 9 euron päiväpalkkoihin. Niistä ei kyllä kuntiin lisäeuroja tipu. Kepu on pääministeripuolue, mutta kuntatalous korisee henkitoreissaan! Ja nyt olisi viimeisiä hetkiä pelastaa Suomen todelliset maanviljelijät. Eikä joitain “Wahlrooseja”.

 • avatar Nimetön

  Erikoista olisi ellei 70% kunnista olisi ahtaalla. Näissä kunnissa kasvatetaan lapset tuottamaan hyvinvointia muutamaan maan kasvukeskukseen. Vanhukset jäävät vähenevien veronmaksajien hoidettavaksi.
  Juuri tämän asian vuoksi maahan yritetään saada Sotea, jotta vastuu olisi laajemmilla harteilla.
  Tätä eivät tietenkään hyväksy itsekkäät päättäjät näissä muutamissa kasvukeskuksissa.
  Heillä on yritysten pääkonttorit tuottamassa verotuloja ja maakuntien kasvattamat koulutetetut työntekijät hyvine verotuloineen.
  Miksi Ilmari Nurminen ei tätä asiaa käsitä?Mikäli käsittäisi, siltarahoituskin saattaisi löytyä.

  • avatar Nimetön

   Iso mörkö kuntatalouteen ollut nykyhallituksen valtionosuusleikkaukset. Huonon tuloksen tehneet myös isot kaupunkit, kuten Tampere, Turku ja Oulu. Nykyhallitus iskee uusia menoja kuntien hartioille. Ja vaikka maakunnat tulisivat, niin niillähän ei ole verotusoikeutta. Vaan rahat tulevat valtiolta. Mitäs sitten kun rahat eivät riitä maakunnassa? Kukaan ei ole luvannut mitään automaattia, että valtio antaisi lisärahoitusta. Se tietää leikkauksia talouteen ja keihin se kohdistuu.

 • avatar Nimetön

  Kuntien valtionosuuksia leikkasi edellinen hallitus. Sipilän hallitus näitä leikkauksia ei ole tehnyt.
  Helsinki alensi veroäyriään hyvän kehityksen johdosta ja Tampere rakentaa ratikkaa ja montaa muuta.
  Sastamala panostaa Ellivuoreen ja uimahalliin, joten kuntapäättäjät arvottavat asioita tavallaan.
  Sosiaali- ja terveydenhoito on todellakin syytä laittaa leveimmille hartijoille.

  • avatar Nimetön

   Vai ei ole leikattu valtionosuuksia nykyhallitus! Vuonna 2018 lähes 300 mljoonaa euroa. Nykyhallitus on tehnyt näitä leikkauksia vuodesta 2016 lähtien. Siksi lähes 200 kuntaa teki negatiivisen tilinpäätöksen. Edellisen hallituksen lopettaessa niitä oli vain 40 kuntaa.

Kommentointi ei ole käytössä.