Museokeskustelu sai Sastamalassa kierroksia – “Mihin viittaatte?”

Sastamalassa keskustelu museoista nousi pintaan valtuuston kokouksessa. Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti, että kivinavetta palautetaan entiseen tarkoitukseensa eli museoksi.

Vaatimusta perustellaan muun muassa sillä, että kivinavetta on ensisijaisesti suojelukohde. Aloitteessa se rinnastetaan museoesineeksi.

“Tornihuvila on ammattimaisesta näkökulmasta museoksi täysin sopimaton ja niin on myös Pukstaavikin Museoviraston arvion mukaan”, sanoi aloitteen lukenut Maire Villo.

Sastamalan seudun museo vastasi perussuomalaisten valtuustoryhmälle Facebookissa. “Mihin viittaatte ‘Museoviraston arviolla’?” kysyi museonjohtaja Marja Hänninen-Tolvi. “Tietooni ei ole tullut mitään tällaista arviota, vaikka tänä talvena me ja muut ammatilliset museot olemme olleet erittäin aktiivisesti yhteydessä sekä Museovirastoon että opetus- ja kulttuuriministeriöön”, hän kirjoittaa.

Perussuomalaisten valtuustoaloitteen voit kuunnella videotaltioinnista ja Sastamalan seudun museon vastauksen lukea kokonaisuudessaan Facebookista.

 • avatar Nimetön

  Villo voisi oikeasti siirtyä eläkeläisenä ihan muihin harrastuksiin. Pakkomielle kivinavetasta ei johda mihinkään.

  • avatar Nimetön

   Ja kun asiallisia vastauksia tähän sirkukseen kysellään, ovat vastaukset tuolla facessa kolmen sanan mittaisia. 🙂

 • avatar Nimetön

  Paljon aikaa, vaivaa ja veronmaksajien rahaa palaa näihin vastuuttomiin eläkeläisten höpöjuttuihin. Luulisi että joku vastuu olisi myös ryhmän muilla jäsenillä, näin ei näytä olevan; täysillä päin seinää!

 • avatar Nimetön

  Pakkomielle asiasta on kyllä monella muullakin. Sastamalalaiset vain eivät yleensä arvosta enää muuta kuin lentopalloa. Muualla maailmassa esi-isien työtä ja tiedon siirtämistä siitä pidetään tärkeänä. Sukupovien ajan paikkakuntalaiset ovat lahjoittaneet esineitä hyvin hoidetulle museolle joka nyt sitten vaivihkaa “myytiin” Pukstaaville. Paikkaa johtavat nyt muualta tulleet ihmiset, joille meidän kotiseutumme historia ei merkitse mitään. Kaupungin johtavien virkamisetenkin tullessa muualta asialle on hyvin vaikea tehdä enää mitään ja harvaa se tuntuu tosiaan kiinnostavankaan. Olemme ilmeisesti ansainneet tilanteen tähän pisteeseen päätymisen ?

 • avatar Nimetön

  Senverran mitä ole näiden museoihmisten kanssa ollut tekemisissä, edellisen kirjoittajan väitteet ovat pelkkää potaskaa. Todella ammattitaitoista ja museota eteenpäin vievää porukkaa. Museon on kehityttävä, eikä jäädä “kivikauteen”. Esineistöä ja perintöä ei kuulemma ole hävitetty…

 • avatar Nimetön

  Sastsmalalaisille tulisi halvemmaksi järjestää Mairelle oma kivinavetta., jossa hän voisi näperrellä ja pitää huutokauppojansa. Säästyisi valtuutetuilta aikaa ja energiaa järkeville ja hyödyllisille asiolle. Kyllä ammattilaiset nuo museoasiat osaavat hoitaa.

 • avatar Nimetön

  Eiköhän persujen kannattaisi vähän sivistää itseänsä vaikka sitten kaupungin varoin ja käydä vaikkapa ensin Vapriikissa, Tampereen taidemuseossa,Sara hildenin taidemuseossa, Göstassa, Amos Rexissä ja vaikkapa Kiasmassa ja lopuksi vaikka Lustossa, metsämuseossa.
  Näissä vierailemalla saa aika hyvän käsityksen mitä on tämänpäivän museo, se ei ole rakennus ja esineitä vaan toiminnallinen kokonaisuus.

  • avatar Nimetön

   Kyllä näissä Göstassa ym. on käyty, hienoja paikkoja ovat. Päin seinää tässä on mentävä, koska kolme suurta ryhmää jyräävät kylässä asiat päin……

 • avatar Nimetön

  No ei ole poliittinen kysymys tämä museoasia, järjellä ratkaistu. Jos joku esittää vuodesta toiseen johonkin hylättyyn navettoon museon perustamista minkä käyttö on yhteisellä päätöksellä hylätty niin kuulostaa erikoiselta.

 • avatar Nimetön

  Todellinen asiantuntija museoasioissa on Marja-Liisa Rönkkö. Ettekö vastustajat todellakaan ole lukeneet hänen erinomaisia kirjoituksiaan, hänen, joka on tehnyt pitkän ja arvokkaan elämäntyönsä museomaailmassa. Ette ole lukeneet Sastamalan Joulua, hänen julkaisujaan museon puolesta, hänen kirjoittamaansa kirjaa. Olisi mukava kuulla nyt hänenkin mielipiteensä vai eikö uskalleta kysyä. Vastaus: ei uskalleta! Onhan moni muukin puolustanut kivinavettaa.

 • avatar Nimetön

  No ei siinä tohtorintutkintoa tarvita vaan tervettä järkeä kun mietitään vaikkapa näitä museoasioita. Rönköllä on toki oikeus mielipiteeseen mutta se ei ole enempää kuin yhden ihmisen mielipide.
  Eikä sillä Rönköllä täällä Sastamalassa kovin häävisti mennyt, vähän oli jämähtänyt omaan lokeroonsa, muuten ihan mukava ihminen.

 • avatar Nimetön

  Rönkkö, älykännykkä?Onko samainen ihminen joka joutui pulaan kun ei omistanut älypuhelinta, tuntuu asiantuntijalta.

 • avatar Nimetön

  Annetaan työrauha nykyisille museon hoitajille, siellä on uusia ajatuksia ja yritetään pitää toiminta tässä päivässä. Eläkeläiset voisivat ottaa rennommin ja antaa kehityksen kulkea myös museotoiminnassa. Maailma muuttuu, eikä se pilalle mene vaikka nuoremmat ottavat vastuun, korvaamattomia ihmisiä ja asioita ei ole vielä tullut vastaan.

  • avatar Nimetön

   Se on vaan niin, että nuorempi sukupolvi ei arvosta vanhempien ihmisten kokemusta. Nuoret kaiken tietävät, kunnes vanhenevat.

 • avatar Nimetön

  Nuorilla on tosiaan paljon laajempi ja joustavampi näkemys, vanhoilla tahtoo olla pinttymiä ja kapeakatseisuutta, sekä oikeassa olon pakote.

  • avatar Nimetön

   Mielipiteessäsi on vain yksi ero eri ikäpolvien näkemysten suhteen: Me vanhat olemme eläneet sekä nuoruuden, että vanhuuden. Se on argumentti, jota kannattaa kuunnella.

Kommentointi ei ole käytössä.