“Lapsiperheiden arvostusta pitää nostaa”, sanoo kansanedustajaksi mielivä Petri Kulju

Sari Tanus ja Petri Kulju kampanjatunnelmissa viime lauantaina Sastamalassa.

Eduskuntaan pyrkivä sastamalalainen kristillisdemokraattien Petri Kulju käy lauantaina mielenkiintoisen keskustelun tamperelaisen kansanedustaja Sari Tanuksen (kd) kanssa Sastamalan Citymarketin edessä.

Aiheena on Kuljun vaalima ajatus Melon voimalaitoksen ohittamisesta kanavalla Nokianvirralle. Visioitaan Kulju on toteuttanut usein, sillä sitä vaatii työ Maskun Kalustetalon markkinointipäällikkönä.

”Se nostaa matkailun ja asumisen aivan uusiin ulottuvuuksiin niin Nokian kuin Sastamalankin suunnilla. Nokianvirran rannoille saa hienot rantabulevardit ja asuntoja rinteeseen. Sastamala hyötyy merkittävästi venematkailusta, ja myös asuntojen hinnat nousevat.”

Melon kanava on yksi Kuljun vaalikampanjan ykkösnyrkeistä.

”Olen puhunut asiasta Tampereen pormestarille. Kannatan asiaa”, toteaa Tanus.

Aivan ilmaiseksi kanava ei synny. Siksi sitä pitää miettiä useamman kunnan voimin.

”Arvelen hintalapuksi alle kymmenen miljoonaa euroa. Mutta kanavan pitää olla kunnollinen. Sellainen, jota ihmiset tulevat katsomaan. Kanava on parhaimmillaan nähtävyys”, muistuttaa Kulju.

Viron malli vaikuttaisi syntyvyyteen Suomessakin

Toinen, tai oikeastaan ensimmäinen asia kampanjassa on lapsiperheiden arvostuksen nostaminen, jolla lisätään syntyvyyttä.

”Virossa, jossa palkkataso on meitä heikompi, nostettiin lapsilisä kolmannesta lapsesta 520 euroon kuukaudessa. Meillä se on runsaat 300 euroa. Jos meillä nostettaisiin lapsilisää kolmannesta lapsesta samalla indeksillä kuin Virossa, niin lisä olisi yli tuhat euroa. Virossa korotus lisäsi syntyvyyttä välittömästi. Uskon, että niin kävisi meilläkin”, vakuuttaa Petri Kulju.

Sastamalan menestyksen mahdollisuuksia Kulju pitää hyvinä. Yksi kehityskohde on valtatie 11, jonka turvallisuutta on lisättävä. Tämä kohentaa entisestään Häijään vetovoimaa. Mutta on myös toinen suunta.

”Meillä puhutaan paljon yhteyksistä Tampereelle ja Helsinkiin. Kuitenkin Turun, Rauman ja Uudenkaupungin suunnat ovat tärkeitä. Telakkakaupungeista saadaan varmasti Sastamalaan alihankintaa, kun asiaan oikeasti paneudutaan. Se tosin vaatii myös valtatien 12 parantamista Vammalasta Huittisiin. Molempiin suuntiin tarvitaan ainakin yhdet ohituskaistat.”

  • avatar Nimetön

    Lapsiperheiden ja syntyvyyden avuksi tulisivat pysyvät työpaikat. Nykyinen silppu,- pätkä,- nollatunti ym. työt eivät luo mahdollisuuksia perustaa perhettä lapsineen. Liian moni työpaikoista on näitä palkattomia “harjoittelupaikkoja” tai palkat todella heikkoja. Ei ihme, jos syntyvyys laskee. Epävarmuus työn jatkumisesta ja palkasta vie mahdollisuuden suunnitella tulevaisuutta. Aina enemmän vaaditaan joustoja huonompaan suuntaa….

  • avatar Nimetön

    *****Nokianvirran rannoille saa hienot rantabulevardit ja asuntoja rinteeseen***

    Ainakaan vihreät tai edes ympäristölainassädäntö ei salli tuollaista rantarakentamista (rikkaille).

Kommentointi ei ole käytössä.