Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto on 25-vuotias – toukokuussa kaikille avoin juhlaseminaari

Puurijärven alkukesän maisemaa Kärjenkallion lintutornin portaista.

Satakuntalaisen kulttuuriympäristön sylissä, Huittisten ja Kokemäen kaupunkien alueella sijaitsevan Puurijärven ja Isosuon kansallispuiston perustamisesta tuli viime vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Sen kunniaksi 2. toukokuuta järjestetään kaikille avoin juhlaseminaari, jonka aiheena on kansallispuiston loistavat luontoarvot.

Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto on tunnettu monipuolisesta lintumaailmasta ja suoluonnosta, ja alue on vetovoimainen luontoharrastus- ja virkistyskäyttökohde.

Kansallispuiston alueella sijaitseva Puurijärvi on kansainvälisesti arvokas lintujärvi. Järveä kunnostettiin osana vuosina 2006-2012 toteutettua EU-rahoitteista Kokemäenjoki-LIFE -hanketta, jota Varsinais-Suomen ELY-keskus koordinoi. Puurijärven kunnostuksen luonto- ja linnustovaikutuksia seurataan säännöllisesti.

Puurijärven ja Isosuon kansallispuiston juhlaseminaari on avoin tilaisuus, jonne kaikki kansallispuiston luonnosta ja alueen kehittämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Seminaarin aiheita ovat muun muassa kansallispuiston luonto ja Puurijärven kunnostuksen luonto- ja linnustovaikutukset. Juhlapuheen pitää ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander ympäristöministeriöstä.

Seminaari jakautuu kahteen osaan: Aamupäiväosuudessa kuullaan valmisteltuja esityksiä Huittisten Risto Ryti -salissa ja iltapäivällä suunnataan Kokemäen puolella sijaitsevalle Kärjenkallion lintutornille Kauvatsan Yttiläntielle.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Metsähallitus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Satakuntaliitto sekä Huittisten ja Kokemäen kaupungit.

  • avatar Nimetön

    Voi hyvänen aika. Seminaari ja sisätiloissa.

    Ja sitten pirssillä piipahdus Oikein Luontoon

  • avatar Merja Torra, s. Viitanen

    Puurijärvellä kävin isän ja äidin kanssa 50- luvulla kun Villiläässä asuttiin ja monta kertaa ollut mielessä, mutta nyt ehkä ensi kesänä!

Kommentointi ei ole käytössä.