Rantasaunasta pubiin – ehdokkailla monenkirjavia vaalivalvojaisia

Pertti Hakanen, Arto Satonen ja Ilmari Nurminen Vammalan torilla. Kuva: Facebook.

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on tulevana sunnuntaina 14. huhtikuuta. Kansanedustajaehdokkailla riittää jännitettävää iltaan saakka, sillä vaalihuoneistot sulkevat ovensa kello 20.

Alueviesti kyseli ehdokkailta, missä ja miten he aikovat viettää vaalivalvojaisiaan. Kysymys lähetettiin myös Sastamalan maaseutujohtajalle, hämeenkyröläiselle Katariina Pylsylle.

Nykyisistä kansanedustajista kokoomuksen Arto Satosen vaalivalvojaisia pidetään hänen kampanjatoimistollaan Sastamalan Exlibriksessä. Keskustan Pertti Hakanen löytyy vaalipäivän iltana Itsenäisyydentien Keskustatuvalta. Sosialidemokraattien Ilmari Nurminen puolestaan seuraa tuloksia Tampereen Työväentalolla.

Kristillisdemokraattien Petri Kulju kertoo pitävänsä vaalivalvojaisensa Karkussa Evankelisen opiston rantasaunalla ystäviensä kanssa.

Olli Kärki (ps) jännittää tuloksia kotonaan Tyrväällä vaimonsa ja ehkä myös naapurien ja ystävien kanssa.

“Mahdollisuus olisi olla myös Tampereella, mutta maanantaina on opettajan koulupäivä niin haluan olla virkeänä töissä”, hän perustelee.

Vasemmistoliiton Leena Saarela kertoo näillä näkymin viettävänsä vaali-iltaa Tampereen Mallashovissa, jonne kokoontuu useampia puolueen pirkanmaalaisia ehdokkaita sekä tietysti tukijoukkoja.

Sinisten ehdokas, punkalaitumelainen Ari Prihti on mukana Pirkanmaan “sinisissä” vaalivalvojaisissa Pub Ukko Nooassa Tampereella. Paikalla on sinisten ehdokkaiden lisäksi tuki- ja kannustusjoukkoja.

Hämeenkyröläinen Pylsy (kesk) kertoo viettävänsä vaalivalvojaiset perhepiirissä kotonaan.

Huittislainen keskustan ehdokas Martin Ylikännö viettää vaalivaljojaisia Porissa kauppakeskus Bepopissa, jossa on koolla myös muiden puolueiden ehdokkaita ja median edustajia.

Alueviesti välittää vaalitunnelmia ja -tuloksia sunnuntai-illan ajan nettisivuillaan ja Facebookissa. Ehdokkaat ja heidän kannustusjoukkonsa voivat lähettää valokuvia vaalivalvojaisista osoitteeseen: minna.isotalo@alueviesti.fi.

Lisätty tieto Leena Saarelan vaalivalvojaisista 13.4. klo 12.

  • avatar Nimetön

   niimpä…joku lehtimies sais selvittää miksi hänestä kirjotellaan sastamalalaisena

   • avatar Nimetön

    Viettää valvojaisia Tampereen Työväentalolla. Miten hänelle maksetaan
    matkakorvaukset Sastamalan kokouksiin. Asunnoltaan tampereelta, vai miten?
    Mieten hän voi toimia päättäjänä Sastamalassa, jos asuu Tampereella?

   • avatar Nimetön

    Yliopistoissa opiskelevat yleensä asuvat yliopistokaupungeissa, mutta ovat henkikirjoitettuina kotipaikkakunnillaan. Opiskelua pidetään tilapäisenä oleskeluna, ja henkikirjoituspaikkakunnan vaihdolle opiskelupaikkakunnalle pitää olla muu syy, jotta henkikirjoittaja pitää asumista opiskelupaikkakunnalla pysyvänä ja vakituisena.

  • avatar Nimetön

   Vähän niinkuin Valepakin,Tampereen suunta tuntuu vetävän Sastamalalaisia huippuja.

  • avatar Nimetön

   Elämää on myös Sastamalan ulkopuolella. Iso kaupunki nyt vaan antaa politiikan teolle paremmat edellytykset.

 • avatar Nimetön

  Kokoomuksen Orpo saattaa viettää vaalivalvojaisia hyvinkin.tiukasti vartioituna. Orpon ministeriö koitti huijata eduskuntaa. Oikeuskansleri tutkii asian ensin ja syyttäjä nostaa syytteen ministeri Orpoo vastaan. Asia on tutkinnassa. Vaikka porvarihallitus hutki palkansaajia, eläkeläisiä ja vähäosaisia, ilman mitään tutkintaa. Orpo saa paremman kohtelun, mitä kansa häneltä.

 • avatar Nimetön

  Vielä löytyi keino pilkata Ilmaria. Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa.

  • avatar Nimetön

   Kuka pilkkaa ? Mun mielestä vaan ihmeteltiin miksi haluaa esiintyä paikkakuntalaisena kun ei oikeasti ole sitä ollut aikoihin

   • avatar Nimetön

    Sun mielestä sitten jokaiselle pakolaiselle pitäisi antaa Suomen passi ja kansalaisuus. Mikäli on osoite täällä Suomessa!

 • avatar Kari kaaja

  Sastamalaisen ehdokkaan pitää ehdottomasti pitää vaalivalvojaiset kotipaikkakunnalla! Näin varmaan kaikki toimivat, jotka asuvat Sastamalassa.

  • avatar Nimetön

   Ok. Olisi kunnioittavaa kyllä äänestäjiään kohtaan. Ilmarin äänet tulevat enimmäkseen tältä “kotipaikkakunnalta”

   • avatar Nimetön

    Eivät vietä vaalivalvojaisia Sari Essayah Lapinlahdella, Juha Sipilä Kempeleessä eikä Petteri Orpo Turussa. Mielestäsi eivät kunnioita äänestäjiään.

  • avatar Nimetön

   Voi hyvänen aika! Mistä teitä mielensäpahoittajia aina löytyy? Aika moni ehdokas näyttää viettävän vaalivalvojaisia muualla, kuin kotipaikkakunnallaan. So what? Älkää viittikö, aikuiset ihmiset!

   • avatar Nimetön

    Samaa mieltä. Sastamala on kateellisten kyttääjien pikku pesä. Selkänsä kääntää niin jo pahaa puhutaan.

 • avatar Nimetön

  Ja huittislaisen Huittisissa? Taitaa Porissa olla paremmat bileet. Vai koskiko tää kritiikki vain yhtä ehdokasta?

 • avatar Jenni Jokinen

  Hei,

  Nurmisen Ilmari osallistuu Tampereella puolueemme yhteisiin vaalivalvojaisiin, joihin tulee ehdokkaita myös muista Pirkanmaan kunnista. Paikalla on tietysti myös median edustajia.

  Tämä ei tietenkään ole epäluottamuslause omia sastamalalaisia äänestäjiä kohtaan. Puolueemme toivoi omiin valvojaisiinsa ehdokkaiden, erityisesti istuvien kansanedustajien, osallistumista. Myös tämä oli velvollisuus.

  Ilmari on ollut nyt neljänä lauantaina torilla tavattavissa. Hän on halunnut tulla tapaamaan nimenomaan sastamalalaisia, vaikka istuvia kansanedustajia kovasti kaikkialle pyydetäänkin.

  Hyvää vaalimieltä!

  Jenni Jokinen, Ilmarin vaalipäällikkö, Sastamala

  • avatar Nimetön

   Jenni, et vastannut kysymykseen. Eli miten Ilmarille maksetaan matkakorvaukset, kun hän Tampereelta asunnoltaan kulkee Sastamalassa kaupungin kokouksissa? Sinun se kaupunginhallituksen pj:n ominaisuudessa pitäisi tietää. Hyväksynet kokouspalkkiot? Miten on?

 • avatar Nimetön

  Tampereen Työväentalolla AlmaMedia on paikalla, sieltä välittyy tiedot,

 • avatar Nimetön

  Olisi tämänkin tiennyt ennen kuin äänesti,että Vammalalainen Ehdokas pitää vaalivaljojaisensa Tampereella!! Ei arvosta näköjään kotopitäjäänsä. Ääni olisi mennyt toiselle,jos olisi kertonut.

  • avatar Nimetön

   Sastamala alkaa olla Tampereen kaupunginosa. Lentopallonkin nappasivat,
   rahoitus jäi.

  • avatar Pekkane

   Vaalivalvojaisetko on tärkein asia ehdokkaassa?? Jutun mukaan melkein kaikki menevät puolueen valvojaisiin tai ovat kotipiirissä. Hakanen ja Satonen pitävät viimeiset valvojaisensa kokikulmilla ja hyvä niin!

  • avatar Nimetön

   Miten se vaalivalvojaisten muualla pitäminen vaikuttaa mahdolliseen kansanedustajan työn hoitamiseen? Ei yhtään mitenkään. Ottakaas nyt järki käteen…

  • avatar Nimetön

   Nurmisen vaalipäällikkö tai mielluummin Nurminen itse saisi rehellisesti kertoa ettei ole millään lailla paikkakuntalainen enää eikä ollut aikoihin

   • avatar Nimetön

    Sinähän tyyppi olet. Muut koittavat Sastamalaan lisää asukkaita, mutta sinä olet häätämässä muualle. Ihmisen joka on kaupungin luottamushenkilö.

 • avatar Nimetön

  Kuvan kolmesta kansanedustajasta vain yhdellä on huomenna syytä hymyyn.

  Hän on se joka juhlii Treen työväentalolla.

  (En ole demarien äänestäjä, mutta seuraan politiikkaa.)

  Ei ole pois suljettua että tämän jutun nimistä yksi muukin nousee eduskuntaan, ensi kertaa. (Eikä se tosiaankaan ole Pylsy.)

 • avatar Pekkane

  Kommenteissa paistaa vaalipaniikki! Katotaan huomenna illalla miten kävi ja otetaan maljat voitolle tai Karjaalle tappiolle, kumpiakin on luvassa!!

 • avatar Nimetön

  Ensi yönä on vielä halla, ahon-laitaan ei ilman paitaa. Kansa on oikeassa, vaikka poliitikko olisi väärässä. Persut eivät kestäneet hallitusvastuuta. Taakankantajiksi joutuivat palkansaajat, eläkeläiset ja maan hiljaiset. Huomenna sunnuntaina osat vaihtuu, demokratian kasvot, ovat aina ihmisen kasvot.

  • avatar Nimetön

   Lähteekö Suomi huomenna vyöryyn rinnetta alas hala-ahon laitaan?
   Silloin koittaa kovat ajat ja leipään lisätään puolet petäjäistä.

 • avatar Nimetön

  misähän se oikein kirjotus expertti nyt luuraa mutta tässä olis sulle pisteitä ja isoja kirjaimia …………………………………………………………………..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,AFGGFGGDFFHNGREWFKLOIJHGSDGJKLLKUTREFHHEDFNKJYKNFKUDYJYGJFYUDKUSXC

 • avatar Nimetön

  Uusilla edustajilla ei ole enää paljon tuhottavaa kun itsenäisyys lahjoitettiin EU:lle ja markat vaihdettiin leikkiraha euroon ja puolustus on kohta natossa ja julkiset palvelut on kehitysmaan tasolla .

  • avatar Nimetön

   Sauli Niinistö kannatti Natoa ennen presidentiksi valintaa. Halla-aho näyttää luistelevan samaa rataa. Sinne Halla-aho tähtää – presidentiksi. Ei häntä pääministerin pesti kiinnosta. Jussi pääsis pressanvaalissa toiselle kierrokselle ja ihan mahdollista tulla valituksi presidentiksi.

 • avatar Nimetön

  Antti Rinne on niin heikkokuntoisen näköinen, että hänen bussikyytiinsä en uskalla mennä.
  Hänen kyydissään rotkonpohja saattaa odottaa seuraavan mutkan jälkeen.

 • avatar Nimetön

  Roska sakkia melkein kaikki vie suomen perikatoon ja vähävarasilta loputkin!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • avatar Nimetön

  Palkansaajien ja eläkeläisten käytettävissä olevat tulot vähenivät porvarihallituksen komennossa. Tilastotkin sen osoittaa. Jopa oikeiston “tilastot”. Nyt on muutoksen aika. Pelkkä rahan valta on sama, eilen ja tänään.

 • avatar Nimetön

  Sanovat että huonokin kana munii jos on hyvä kukko näissä tapauksissa pääministeri .

 • avatar Nimetön

  Eipä oo Rinteen vaalibussia Sastamalassa näkynyt, taitaa munia jossakin.

  • avatar Nimetön

   On varmaan viranomaiset katkaissut matkan kun polttoainekin on punaista.

  • avatar Nimetön

   Rinteen vaalibussi! Sieltä laitettiin bussiin parenpaa silmäniloa kun Sanna tuli S-marketille.

 • avatar Nimetön

  Li Anderssonista Rinne jossakin tilaisuudessa kaavaili valtiovarainministeriä.
  Sillä flikalla huulet lerppaa siihen malliin, että vihreitäkin hirvittää.

  • avatar Nimetön

   Juu, käyttäisi edes huulipunaa. Kuulemma kapinoi feministinä. Ei meikkiä. Aika erikoista.

   • avatar Nimetön

    Eiköhän se ratkaise, mitä huulien välistä tulee ulos. On seksististä ja törkeää puuttua ihmisen ulkonäköön tai muihin esiintymisen puutteisiin. (Esim. puheviat). Asiat ratkaisevat.

 • avatar Nimetön

  Näistä keskusteluista pystyy laskemaan Sastamalalaisten ÄÖ:n ei kovinkaan korkea.

 • avatar Nimetön

  Jos joku harkitsee muuttoa Sastamalaan niin toivottavasti ei lue näitä.

 • avatar Nimetön

  14.4 klo 16.40: Valtakunnan ääniharava tässä vaiheessa. En ota kantaa puolueeseen, mutta huulipunan puuttuminen ei vissiin haitannut muita kuin sinua.

Kommentointi ei ole käytössä.