Turvallisuus paranee, matkustaminen nopeutuu – Sastamalan halkovalle junaradalle 40 miljoonaa

Juna
IC2-juna. Kuva: VR Group

Tampereen ja Porin väliselle junaradalle on luvassa iso investointi. Hallitus kohdensi tarkoitukseen budjettiriihessä 40 miljoonaa euroa.

Rahoitus mahdollistaa tasoristeysten poistamisia. Parannukset lisäävät turvallisuutta ja lyhentävät matka-aikoja. Tätä kautta työssäkäynti Porin ja Tampereen työmarkkina-alueiden välillä helpottuu.

Pirkanmaa ja Satakunta ovat jo pitkään ajaneet tasoristeysten vähentämistä. Maakunnat ovat tehneet asian eteen tiivistä yhteistyötä. “Tasoristeyksiä on 46”, laskee edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela Pirkanmaan liitosta. Hän toimii rataryhmän sihteerinä.

Junarataan tehtävää satsausta ovat kiitelleet muiden muassa Pirkanmaan liiton suunnittelujohtaja Karoliina Laakkonen-Pöntys, Satakunnan maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä ja Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

  • avatar Jari

    Erittäin upea juttu, että tasoristeykset poistetaan, se lisää turvallisuutta. Liikenteen nopeutuminen on sitten toinen juttu. Nytkin tämän radan suurin sallittu nopeus on 140km/h vaikka on tasoristeyksiä. Vaikka tasoristeykset poistetaan on nopeuden noston rajoitteena tällä radalla sen mutkaisuus. Suurin osa nykyisistä rajoituksista johtuu tästä asiasta, Monen minuutin ajoajan lyhennyksiä ei saada pelkästään tasoristeyksiä poistamalla. Radan geometria on haastava.

Kommentointi ei ole käytössä.