Äetsän hammashoitola vuokra-ajaksi vain huittislaisten käyttöön – Hoitoon pääsy voi pitkittyä Sastamalassa

Sastamalan uusi keskushammashoitola remontoidaan Torikeskuksen toiseen kerrokseen.

Jos Huittisten kaupungin suunnitelmat Äetsän hammashoitolan vuokraamisesta Sastamalan kaupungilta toteutuvat, saattaa se merkitä sastamalalaisten hammashoitoon pääsyn pitkittymistä.

Sastamalan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryykin mukaan Äetsän hammashoitola olisi vuokra-ajan, eli elokuun alusta ensi vuoden helmikuun loppuun, ainoastaan huittislaisten käytössä.

“Mikäli vuokraus toteutuu, Keikyässä asuvat ohjataan käyttämään keskushammashoitolaa kyseisenä aikana. Alueen koululaisten osalta voidaan hyödyntää mobiiliyksikköä, mikäli tarkastusten ajankohta osuu tuohon vuokra-aikaan”, Tryyki sanoo.

Vammalan Torikeskukseen rakentuu uusi keskushammashoitola, joka avautunee asiakkaille kesän kuluessa.

Hoitojonon pidentyminen on Tryykin mukaan mahdollista johtuen sekä uuteen keskushammashoitolaan muuttamisen vaatimasta toiminnan porrastuksesta että Äetsän hammashoitolan vuokraamisesta.

“Jonon ei kuitenkaan oleteta pidentyvän kohtuuttomasti.”

Tryykin mukaan Äetsän hammashoitolan vuokraaminen on osa Sastamalan talouden tasapainotusta, ja väliaikaisenakin toimenpiteenä se hieman tasapainottaa keskushammashoitolan hetkellistä kaksissa tiloissa toimimista.

Huittisten hammashoito remonttia pakoon

Huittisten terveyskeskuksen hammashoitolasiipi on menossa remonttiin. Peruskorjauksen on määrä alkaa elokuun alussa ja jatkua ensi vuoden helmikuun loppuun. Vuokrasopimusta Äetsän hammashoitolasta ollaan laatimassa täksi ajaksi, jatkosta neuvoteltaisiin tarvittaessa.

Vuokrattavien tilojen kokonaismäärä on 207 neliötä. Hinnaksi on sovittu 4 670 euroa kuukaudessa. Vuokraan kuuluvat muun muassa tiloissa olevat kiinteät hammashuoltokoneet ja röntgenlaitteet.

Asia on esillä Huittisten teknisessä lautakunnassa. Valmisteluaineiston mukaan vuokraussuunnitelma on saanut Sastamalassa yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksynnän. Huittisissa päätöksen toimeenpano edellyttää, että valtuusto hyväksyy vuokraukseen esitetyn lisämäärärahan.