Sorateiden virtuoosit vauhdissa sunnuntaina – Sastamalan Kaltsilassa ajetaan rallisprinttiä

Kuva on tapahtumajärjestäjien Facebook-julkaisusta.

Kaltsilassa mennään eikä meinata 25 vuoden tauon jälkeen, kun Hämeen moottoriseura ry tarjoilee ralliviihdettä tulevana sunnuntaina.

Sastamalassa ajetaan harrasterallisprintin mestaruussarjan osakilpailu. Sprintti ajetaan keskellä Kaltsilan kylää. Varikko on pellolla Uudenkyläntien varrella ja yleisöparkki Lamminmaantiellä. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina on Sastamalan Ympäristöpalvelut Oy.

Sorateiden virtuoosit pääsevät vauhtiin kello 12 alkaen, jolloin ensimmäinen kilpailija starttaa noin kolme kilometriä pitkälle – järjestäjien mukaan legendaariselle – Kaltsilan pätkälle.

Kukin kilpailija ajaa reitin kahdesti. Sprintissä kuskilla ei ole kartanlukijaa, vaan rataan tutustutaan etukäteen joko polkupyörällä tai jalkapatikassa.

Osallistujaluettelon mukaan kuljettajia on mukana 116.

Alueviestin jakelualueelta Sastamalasta on mukana kahdeksan kuskia, Huittisista kaksi, samoin Eurasta ja Säkylästä yksi kuljettaja.

Kaltsilassa on ajettu rallisprinttiä viimeksi 1990-luvun puolivälissä. Kilpailun henkiinherättämisestä kiitos kuuluu yhteistyökumppaneiden lisäksi idean isälle ja innokkaalle talkoolaiselle, eli Aarne ”Liinamies” Toivolle.

Turvallisuusohjeita noudattaen

”Muistutamme kaikkia tapahtumassamme vierailevia huolehtimaan hygieniasta ja turvaväleistä. Katselupaikat tulee valita turvallisuusohjeitamme noudattaen, ja yleisön tulee asettua vain merkityille katselualueille”, sanoo kilpailujohtaja Timo Saikka.

Tapahtumajärjestäjät korostavat, että puimattomille viljapelloille tai ihmisten piha-alueille ei saa mennä ilman lupaa.

Kilpailun aikana tapahtumaturvallisuutta valvovat kilpailujärjestäjän lisäksi poikkeuksellisesti myös turvallisuusviranomaiset.

”Mikäli turvallisuussääntöjä rikotaan, viranomaisten äärimmäinen pakkokeino on kilpailun keskeyttäminen tai kokonaan peruuttaminen ja tätä emme varmasti kukaan halua”, järjestäjät toteavat.

Kisassa noudatetaan myös koronasuosituksia. THL:n ohjeistuksen mukaan kaikkien kilpailuun osallistuvien tulee noudattaa metrin turvaväliä niin katselualueilla kuin varikollakin.

Käsidesiä on saatavilla WC-tiloissa, kilpailukeskuksessa ja grillien lähettyvillä. Sairaana jäädään kotiin.

Rallin valmistelut aloitettin aiemmin tällä viikolla. Ohjelmassa on ollut muun muassa uuden liittymän tekeminen varikolle ja varikkopellon heinän murskaus. Kuva: Sastamalan Ympäristöpalvelu Oy:n Facebook-sivu.

Muokattu kello 17.30. Sastamalan Ympäristöpalvelut on pääyhteistyökumppani, mutta rallin järjestää Hämeen moottoriseura.

  • avatar Jerry

    Eiköhän se ole jo aikansa elänyt tämä luonnon ja muunkin ympäristön tuhoaminen.
    Olisiko fiksuinta ottaa käyttöön maastopyörät ja ajaa niillä sama lenkki, kuin nyt on suunniteltu autoilla kohellettavaksi.
    Samalla ’urheilu’-sanan käyttökin olisi perusteltua. Nyt se ei ole.

Jätä kommentti