Lähiruokapäivänä lautaselle paikallista peuranlihaa – “Riistaa tarjotaan kouluruokailussa nyt ensimmäistä kertaa”

Arkistokuva Servin tarjoamasta kouluruoka-annoksesta.

Satakuntalaisissa kunnissa vietetään lähiruokapäivää jälleen keskiviikkona 14. lokakuuta. Huittisissa oppilaat pääsevät nauttimaan paikallisesta peuranlihasta.

Riistaa tarjotaan kouluruokailussa nyt ensimmäistä kertaa. Lähiruokapäivänä meille selviää oppilaiden suhtautuminen siihen. Ajatus sai alkunsa, kun paikallinen metsästysseura tarjosi meille peuranlihaa yhteen ruokailuun. Otamme ilomielin tarjotun lihan vastaan”, kiittelee Huittisten ravitsemustyönjohtaja Nina Kärki.

Peuranlihasta valmistuu pata, jonka ohessa tarjolla on perunoita, ruisleipää ja levitettä.

“Lähes kaikki kunnat Satakunnassa ovat lähteneet mukaan päivään ja nostaneet lähialueen tuotteita esiin sosiaalisissa medioissaan. Lähiruokapäivän myötä on saatu onnistuneesti lisänäkyvyyttä satakuntalaisille raaka-aineille”, kertoo päivän toteutuksessa mukana oleva Anna Kari Sikses parasta -hankkeesta.

Tavoitteena on, että kuntien ruokapalvelut hyödyntäisivät jatkossa yhä enemmän paikallisia raaka-aineita ja tuotteita sekä se, että lähiruokapäivää vietettäisiin kouluissa vuosittain.

Osalla paikkakunnista lähiruoasta pääsevät nauttimaan myös päiväkotilapset ja vanhushuollon asiakkaat.