”Ajattelin, etten koskaan keräisi sukkia” – Reino Rinne sai huomata, että villasukat ja -tumput menevät kuin kuumille kiville

Reino Rinne toivoo saavansa mahdollisimman paljon villasukkia lahjoitettavaksi. Toimituksen edustajien sukat ovat vain kuvausrekvisiittaa.

Sastamalalainen hyväntekijä Reino Rinne on käynnistänyt keräyksen, jollaista ei koskaan uskonut tekevänsä. Hän kaipaa nyt villasukkia.

”Itse kun en villasukkia käytä, ajattelin jotenkin etteivät muutkaan. Mutta olin väärässä”, mies tunnustaa nauraen.

Villasukat sekä muut puikoilla syntyneet tuotteet tumpuista säärystimiin ja pipoista huiveihin tullaan lahjoittamaan lasten ja nuorten psykiatrisille poliklinikoille Sastamalassa ja Tampereella.

Rinne kuuli villasukkien tarpeesta tehdessään lahjakorttilahjoituksen Sastamalan nuorisopsykiatrian poliklinikan 13-17 -vuotiaille nuorille.

”Hoitajat kertoivat, että heille oli aiemmin tehty tällainen lahjoitus, ja sukat olivat menneet kuin kuumille kiville. Siitä innostus.”

Maanantaihin mennessä sukkia on ehtinyt kertyä jo 25 paria. Tumppuja on viidet, pipoja ja kaulahuiveja yhdet. Rinne on saanut paljon yhteydenottoja Facebook-ryhmässään, ja tiedossa on että ahkerilta kutojilta on tulossa runsaasti lisää lahjoitettavaa.

”Mutta edelleen saa kutoa, niin paljon kuin lokakuun loppuun mennessä ehtii ja jaksaa. Eiköhän se ole kutojallekin mukavampaa, kun tietää että valmis tuotos päätyy hyvään kotiin”, mies uumoilee.

Marraskuussa kiertueelle

Rinteen hyväntekijän ura alkoi 3,5 vuotta sitten kehitysvammaisille suunnatusta discosta. Tämän syksyn aikana hän on muistanut esimerkiksi nokialaista erityisluokkaa ”erikoiskoulupäivällä” sekä kolmea perhettä sirkusreissulla.

Isänpäivänä hän lähtee laulukiertueelle Eveliina Hämäläisen kanssa.

”Äitienpäivänä kiertue toteutettiin äideille, joten kyllähän isätkin ansaitsevat oman huomionsa.”

Korona-aika on Rinteen mukaan vaikuttanut avunpyyntöjen määrään.

”En tiedä johtuuko se suoranaisesti koronasta, mutta tuntuu, että perheillä ei enää ole varaa tehdä niin paljon sellaisia juttuja mitä aiemmin. Ehkä siellä on taustalla esimerkiksi lomautuksia”, Reino Rinne miettii.

Reinon yhteystiedot lahjoitusta varten saa Alueviestin toimituksesta. Mieheen saa yhteyden myös Facebookissa Reinon hyväntekeväisyysharrastus -sivulla.