Halla-ahon valinta innosti “Perus-Samin” politiikkaan – “Monimuotoinen Sastamala on paras paikka asua”

Sami Pajunoja otti toimituksen pyynnöstä kuvan itsestään.

Mikä saa 42-vuotiaan kirvesmiehen kiinnostumaan politiikasta? Tiivistetysti: kotiseuturakkaus ja Jussi Halla-aho.

Sami Pajunoja Sastamalan Roismalasta on kevään kuntavaalikoitoksessa mukana ensimmäistä kertaa. Pajunoja on syntynyt Humppilassa, ja nykyiseen kotikuntaansa hän muutti kaksivuotiaana, kun perhe asettui isän synnyinkotiin Kaltsilaan. Sieltä “Perus-Samiksi” itseään tituleeraavan miehen tie on kulkenut Varilan, Lousajan, Äetsän, Sammaljoen, Vatajan, Kiikan ja Vammalan keskustan kautta Roismalaan.

Pajunojan ammatteina on ollut varastomies, lapiomies, rakennusmies, rekkakuski ja nyt kirvesmies.

“Olen asunut kokonaisvaltaisesti sekä maaseudulla että keskustan vilinässä ja tehnyt monipuolisesti eri alojen töitä. Juurikin tästä syystä nykyinen Sastamala on paras paikka asua, koska kunta on monimuotoinen luontoineen, palveluineen ja vielä työpaikkoineen”, hän toteaa.

Vähitellen mutta vauhdilla politiikkaan

Politiikka on tullut Pajunojan elämään vähitellen. Sosiaalisen median käytön yleistyminen ja sen myötä uutisvirroissa kahlaaminen ovat lisänneet hänen kiinnostustaan ajankohtaisten asioiden seuraamiseen ja pohdiskeluun.

Puolueista lähinnä Pajunojan sydäntä on ollut jo vuosia Perussuomalaiset, mutta into lähteä itse mukaan politiikkaan syttyi, kun Jussi Halla-Aho valittiin puolueen puheenjohtajaksi.

“Mietin silti pitkään, että onko tämä minun juttuni ja riittääkö minulla rahkeet tähän toimintaan. Viime keväänä saatuani jäsenyyden liityin paikallisosastoon. Nyt syyskokouksessa minut valittiin Sastamalan Perussuomalaisten hallitukseen uutena jäsenenä ja viime viikolla minusta tehtiin paikallisosaston varapuheenjohtaja.”

Tahti on ollut siis ripeä, mutta kova on ollut tahtokin, Pajunoja tuumaa.

“Kevään vaalit kertovat annetaanko minulle paikka ja aikaa vaikuttaa oman kunnan asioihin.”

Tasapainotusta haja-asutuksen ja keskustan välillä

Sastamala kuntana on yhteen liitettyjen kuntien ryhmä, ja se asettaa haasteita päätöksentekoon, Pajunoja toteaa. Kysymyksessä on tasapainotus keskustan ja haja-asutuksen välillä, maanviljelyä unohtamatta. Pajunojan mukaan on tärkeää säilyttää riittävät palvelut joka alueella, esimerkkeinä koulut ja perusterveydenhuolto.

“Liiallinen painotus keskustaan vie vetovoimaa pois muualta, jossa kuitenkin on halua asua ja yrittää. Painopistettä ei kuitenkaan voi kokonaan viedä pois keskustan kehitykseltä, koska kasvava väestö tarvitsee tiettyjen asioiden helpon saatavuuden ja sykkivän sydämen.”

Sami Pajunojan mukaan vallitsevassa maailmantilanteessa prioriteetit ovat muuttuneet ja meidän täytyy muuttua sen mukana. Sastamala ei saa luopua terveydenhuollostaan ja huonontaa oppimismahdollisuuksia pienempiä kouluja sulkemalla. Turvallinen ja hyvä oppimisympäristö ei aina ole se 30 hengen luokkakoko, Pajunoja muistuttaa.

“Suomesta on tullut pienien kyläkoulujen kautta paljon viisaita ihmisiä, ja maailmanlaajuisestikin on huomattu hyvät tulokset. Viime vuosina käyrä on lähtenyt alaspäin. Sillä suuntauksella ei tätä maata auteta eteenpäin.”

“Pysytään terveinä ja tehdään Sastamalasta kestävä, kehittyvä ja tasapainoinen kunta”, Pajunoja tuumaa.

Jätä kommentti