Puistokatu 14:n tulipalosta huhumylläkkä – ”Asiakkaiden kirjanpitomateriaalit ovat turvassa”

Kärvähdys toimistorakennuksen IV-konehuoneessa synnytti runsaasti savua. Nosturia tarvittiin katolla sijaitsevien luukkujen avaamiseen. Kuva: Minna Isotalo.

Kärvähdys ilmastointi- ja konehuoneessa aiheutti näkyvän operaation Puistokatu 14:ssä Sastamalan keskustassa tiistaiaamuna kello kahdeksan jälkeen.

Kiinteistössä sijaitsee lähinnä liike- ja toimistotiloja, joista yksi, EK-Tilit Oy, on joutunut tapauksen jälkeen huhumylläkkään.

”Nyt kiertää huhuja, että Vammalan Tilitoimiston toiminta olisi keskeytynyt, mikä ei pidä paikkaansa”, korostaa asiakkuus- ja kehitysjohtaja Helena Karppelin.

Tiistainen vahinko johtui taloyhtiön teknisessä tilassa sattuneesta oikosulusta. Tämän seurauksena tilitoimiston tilat kärsivät savuhaitoista.

Karppelinin mukaan nokisia jälkiä siivotaan toimistolla vielä ainakin ensi viikon eli viikon 7 ajan, mutta muilta vahingoilta onneksi vältyttiin.

”Mikä tärkeintä, asiakkaiden kirjanpitomateriaalit ovat turvassa ja henkilöstömme säilyi vahingoittumattomana.”

Vammalan Tilitoimiston väki toimii siivouksen ajan normaalisti etänä, samalla tapaa kuin se on toiminut koko koronapandemian ajan. Henkilökunnan tavoittaa puhelimella tai sähköpostitse, aineiston toimittamisesta kannattaa sopia etukäteen oman yhteyshenkilönsä kanssa. Myös toimiston postilaatikko tarkistetaan päivittäin.

Pelastuslaitoksen mukaan Puistokatu 14:n tulipalo oli pieni mutta aiheutti valtavasti savua.

“Onneksi talossa ei ole asuinhuoneistoja. Savua oli todella paljon, minkä vuoksi paikalle hälytettiin kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä sekä poliisi ja sairaankuljetus. Mitään henkilövahinkoja ei kuitenkaan aiheutunut”, kertoi päivystävä palomestari Tommi Lönnqvist palopaikalla tuoreeltaan tiistaina.

Palomestarin mukaan tilanne saatiin hyvin nopeasti hallintaan.