”Unelmafinaali”, pohjustaa VaLePa-luotsi Janne Kangaskokko – Mestaruuskamppailu käyntiin torstaina

Janne Kangaskokko. Arkistokuva.

Miesten lentopallon Mestaruusliigan kuluvan kauden herruus ratkeaa ensi tiistaihin mennessä. Vastakkain ovat VaLePa ja Savo Volley.

Pukkipaitoja luotsaavan Janne Kangaskokon mukaan edessä on unelmafinaali.

”Loppujen lopuksi finaalissa ovat odotetut joukkueet, jotka jo kauden alussa olivat vahvoilla ja erottuivat melko aikaisessa vaiheessa muista”, hän ennakoi.

Savo Volley hallitsi komeasti runkosarjaa ja hävisi vain yhden ottelun. Puolivälierässä savolaiset kellistivät selkeästi Lakkapään suoraan 2-0. Välierässä joukkue sai vastaansa pudotuspelien yllättäjän Vantaa Ducksin, joka pudotti vastoin ennakko-odotuksia Hurrikaanin puolivälierässä.

Ducks jatkoi välierässä erinomaisia esityksiä ja laittoi savolaiset ahtaalle. Savo Volleyn finaalipaikka ratkesi voitoin 2-1 erin 3-2.

VaLePa puolestaan voitti Ettan puolivälierässä ja Tiikerit välierässä otteluvoitoin 2-0, Kokkolassa Tiikerit piti pukkipaitoja pinteessä ja vei ottelun viidenteen erään.

Kokemusta ja nuoria lupauksia

Runkosarjan voitto yhdellä tappiolla kuvaa Savo Volleyn kivikovan joukkueen tasoa.

”Savo on erittäin hyvä ja tasapainoinen joukkue, samantyyppinen kuin meillä. Kokeneita huippupelaajia ja nuoria lupauksia vastuunkantajan roolissa”, kuvailee Kangaskokko tulevaa vastustajaa.

VaLePan joukkue lähtee keskiviikkona nälkäisenä kohti Pielavettä, missä pukkipaidat vetävät vielä tänään iltaharjoitukset ja pääsevät hyvissä ajoin hotellimajoitukseen.

Kangaskokko on luottavainen ennen loppusuoraa.

”Valmistautuminen on mennyt hyvin, porukka on terveenä ja puhkuu keväistä intoa.”

Hän uumoilee voittajan ratkeavan syöttö-vastaanottopelissä sekä oikean tunnetilan saavuttamisessa.

”Tiukka sarja on varmasti tulossa.”

Mestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa. Toinen osaottelu pelataan lauantaina Sastamalassa. Jos kolmas kohtaaminen tarvitaan, se mitellään Pielavedellä ensi viikon tiistaina.

Ottelu Pielavedellä alkaa torstaina 25.3. klo 18.30 ja Ruutu+ lähetyksen ennakkostudio klo 18.