Etäpalveluille kova kysyntä – Apteekkari Anne Lehtonen peukuttaa uutta sovellusta

Apteekkari Anne Lehtonen esittelee noutolokerikkoa, joka asennettiin apteekin pääoven viereen Torikeskukseen. Arkistokuva: Pauliina Vilenius.

Koronaviruspandemia on muuttanut apteekkiasiointia, ja apteekkien uusille etäpalveluille on ollut kova kysyntä, kertoo apteekkari Anne Lehtonen.

Lehtosen luotsaamassa Sastamalan 1. apteekissa Torikeskuksessa voi nyt hoitaa asiansa etänä Remomedi-sovelluksen avulla. Sovellus ladataan älypuhelimeen sovelluskaupasta.

“Tutun farmaseutin kanssa voi keskustella luottamuksellisesti joko ääni- tai videopuheluna, saada asiantuntevaa neuvontaa ja tilata reseptilääkkeet ja muut apteekkituotteet. Etämaksaminen onnistuu maksukorteilla. Ostokset voi noutaa apteekista tai apteekin noutolaatikostosta, tai ne voidaan toimittaa kotiin”, Lehtonen selvittää.

Anne Lehtonen on tyytyväinen.

”Olemme iloisia, kun voimme tarjota asiakkaillemme turvallisen tavan hoitaa apteekkiasiansa jopa ilman apteekissa käyntiä. Tällä tavoin sairaiden tai esimerkiksi liikuntarajoitteisten ihmisten ei tarvitse käyttää aikaa matkoihin tai odotella apteekissa, mutta voimme kuitenkin tarjota heille saman asiantuntevan neuvonnan ja palvelun”, Lehtonen sanoo.

Remomedin toimitusjohtaja Kari Paukkerin mukaan etäasiointimahdollisuudesta hyötyvät monenlaiset asiakasryhmät. Kiireiset ihmiset voivat sen myötä välttää odottelun ja jonotuksen, ja lapsiperheet voivat saada helpotusta arjen rutiineihin.

Erityisen nopeasti palvelun ovat tänä keväänä Paukkerin mukaan kuitenkin löytäneet ikäihmiset, sillä lähes joka viides Remomedi-sovelluksen käyttäjistä on yli 70-vuotias.

  • avatar Jerry

   Kuinkahan paljon se kapselin ulosmyyntihinta sitten ollenkaan on, jos siitä apteekki saa 120€ voittoa?
   Ja toisaalta, mistä olet saanut selville kuinka paljon kapselin hinnassa on apteekin saamaa voittoa? Voiton laskemiseen kun vaaditaan sisäänostohinta, apteekin kulut (esim. palkat, vuokrat) ja monet muut kuluerät.

 • avatar Mullikuhnuri

  Ilman muuta kannattaa opettaa asiakkaat käyttämään verkkokauppaa. Ennen pitkää asiakas huomaa, että muitakin, edullisempia verkkoapteekkeja löytyy ja tilaakin lääkkeensä alan valtakunnalliselta tai vielä suuremmalta toimijalta. Syntyy hinta- ja palvelulaatukilpailua. Tosin lopulta kilpailu johtaa alan keskittymiseen apteekkijäteille ja monopolihintoihin, mutta onpa ainakin markkinatalous saanut toimia kuten sen tuleekin toimia.

Jätä kommentti