Kakkosvalmentajasta kuskin paikalle – Janne Räsänen luotsaamaan LP Vampulan ykkössarjajoukkuetta

Janne Räsänen kuvassa oikealla.

Sastamalalainen Janne Räsänen siirtyy LP Vampulan 1. sarjajoukkueen kakkosvalmentajasta päävalmentajan pallille. Hän on luotsannut edelliskaudella myös seuran B-tyttöjä sekä Lounais-Suomen aluejoukkuetta. Valmennusurallaan Räsänen on aiemmin valmentanut VaLePan tyttöjunioreita vuodesta 2009 alkaen.

Räsänen näkeekin itsensä ennen kaikkea nuorten tulevaisuuden pelaajien valmentajana, joka haluaa kehittää pelaajien ominaisuuksia yhdessä muun valmennustiimin kanssa.

Seuran tiedotteessa Räsänen toteaa, että yhteistyössä Markku Köykän kanssa pelaajille voidaan rakentaa kokonaisuus, jossa kehittyvät sekä pelaajan fyysiset että pelilliset taidot.

”Kukaan ei ole koskaan valmis, vaan aina voi oppia lisää – ihan perustekniikoista alkaen. Lentopallo on tekniikan lisäksi myös älypeli, jossa järkevällä pelitaktiikalla voidaan saada joukkueesta enemmän irti. Siksi koen, että oma pelaajakokemus tuo ymmärryksen paitsi taktiikkaan, myös niihin tunteisiin, joita pelaajat kauden aikana käyvät läpi”, hän tuumii.

Janne Räsänen on itse pelannut aikanaan yli sata nuorten maaottelua sekä reilut parikymmentä A-maaottelua. 19-vuotiaana SM-liigapelaajaksi noussut Räsänen ehti pelaajaurallaan juhlia myös Suomen mestaruutta, Suomen cupin voittoja sekä muutamia himmeämpiä mitaleja Keski-Savon Paterissa. Viimeinen kokonainen pelikausi oli 2002-2003 VaLePassa.

Valmennuskoulutuksena hän on suorittanut lentopalloliiton II-tason koulutuksen.

Jätä kommentti