Toinen amerikkalaisvahvistus LP-Vampulan joukkueeseen – Sitä myöten keskipelaajaosasto paketissa

Samantha “Sam” Rubal.

LP-Vampula Huittinen on solminut pelaajasopimukset amerikkalaisen keskitorjuja Samantha Rubalin ja Vaasan Kiistosta siirtyvän Emilia Tyynismaan kanssa. Entuudestaan seuralla on jo sopimus viime kaudellakin seurassa pelanneen Laura Laukkasen kanssa. Näin seuran keskipelaajaosasto on paketissa.

Samantha ”Sami” Rubal on 23-vuotias, 189-senttinen pelaaja, joka tulee Suomeen ja Huittisiin nyt ensimmäiseksi yliopistovuosiensa jälkeen. Hän on valmistunut liiketoimintajohtamisen maisteriksi ja pelasi viime kaudella Lipscomin joukkueessa. Hänet valittiin huhtikuussa SUN konferenssin seitsemän parhaan pelaajan joukkoon. 19 ottelussa hän nakutti reilut 200 pistettä.

LP-Vampula Huittisen manageri Timo Talvitie on Rubalin tulosta Huittisiin sangen tyytyväinen.

“Sami tuntee entuudestaan seuramme kaksi muuta ulkomaalaisvahvistusta eli latvialaisen passarin Elvita Dolotovan ja amerikkalaisen yleispelaajan Cassidy Bairdin. He kaikki saapuvat Huittisiin heinä-elokuun vaihteessa.”

Talvitien mukaan Sami on pituutensa ansiosta ulottuva ja kuitenkin yllättävän liikkuva sekä ketterä keskipelaaja.

“Hän on iloinen ja tsemppaava joukkuepelaaja. Hän aloitti lentopallon pelaamisen jo 8vuotiaana ja odottaa innolla pian alkavaa ensimmäistä pelikautta Suomessa. Hän nauttii lentopalloilusta juuri joukkuelajina, jossa koko joukkue tekee töitä voittaakseen otteluita.”

“Pitkät heitetään aina keskareiksi”

Seuran kolmas keskipelaaja, 20-vuotias Emilia Tyynismaa on pelannut lentopalloa jo pikkutytöstä lähtien. Hän on Kortesjärven Järvi-Veikkojen kasvatti ja on sen jälkeen pelannut Alajärven Ankkureissa ja Vaasan Kiistossa.

“Pitkät heitetään aina keskareiksi, joten siten se pelipaikka on minulle valikoitunut. Kun LP-Vampulasta otettiin yhteyttä ja tarjottiin liigapaikkaa, ei sellaisesta voi kieltäytyä”, Tyynismaa kertoo.

Hän kävi Huittisissa ensimmäisen kerran treeneissä toukokuussa, mutta harjoittelee kesän pääsääntöisesti kotikonnuilla, koska on kesätöissä PowerParkissa.

“Käyn treeneissä täällä kun ehdin, mutta muutan Huittisiin elokuussa ja silloin treenaaminen on joukkueen kanssa täysipainoista.”

Hän odottaa, että voi Huittisissa kehittyä pelaajana.

“Olen ulottuva ja hyvä lyömään palloa, mutta torjunnassa on edelleen kehittämisen varaa. Esikuviani ovat Laura Pihlajamäki ja Michaela Madsen, mutta seuraan toki muitakin keskitorjujia. Haluan tehdä itsestäni paremman pelaajan. Olen lukion jälkeen pitänyt välivuoden ja tavoitteena on opiskella luokanopettajaksi”, sanoo 12 vuotta lentopalloa pelannut Tyynismaa.

Emilia Tyynismaa.

Jätä kommentti