”Tuntuu hyvältä, jos voi auttaa edes vähän” – 5500 euron potti lasten ja nuorten hyväksi

Jukka Keskitalo ja Petri Kiiski kertoivat, millainen oli hyväntekeväisyysprojektin lopputulema.

Kiviniityn Auto- ja Maatalouskonehuolto Oy sekä huittislainen musiikkia ja näyttämötaidetta harrastava Sekulit järjestivät 11. joulukuuta kaksi hyväntekeväisyyskonserttia, joiden tuotto ohjataan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Lisäksi Kiviniitty halusi rohkaista yhdistyksiä kertomaan toiminnastaan sosiaalisessa mediassa. Yritys lahjoittaa tukea eniten tykkäyksiä Facebookissa tai Instagramissa keränneille esittelyvideolle.

Alueviestin toimistolla poikkesi iloisten terveisten kera kaksi konsertin takuumiestä. Sekuleiden taiteellinen johtaja Jukka Keskitalo sekä konsertin esiintyjäkaartissa vakuuttanut Petri Kiiski.

”Konsertit onnistuivat hyvin ja tuottivat iloa yleisölle. Hyväntekeväisyyspottiin tuli jaettavaa yhteensä 5500 euroa”, he kertoivat.

Keskitalon mukaan Kiviniityn väki ja Sekuleiden hallitus ovat yhdessä päättäneet jakaa tuotot seuraavasti: kunnan sosiaalitoimen kautta vähävaraisten perheille harrastusvälineisiin, ruoka-apuun ja lahjakortteihin 2200 euroa, Mannerheimin lastensuojeluliiton Huittisten yhdistykselle 1000 euroa jaettavaksi harrastusvälineisiin ja lahjakortteihin, kehitysvammaisten elokuvanäytöksiin 500 euroa sekä Suttilan nuorisoseuralle lasten ja nuorten harrastustoiminnan ja perheiden yhdessäolon tukemiseen 500 euroa sekä erityisluokan toiminnan tukemiseen 300 euroa.

”Hakemuksia tuli enemmän, mitä tuen saajia on. Olimme päättäneet jo tätä projektia aloitettaessa, että tuotto käytetään juuri lapsiin ja nuoriin. Siitä pidimme kiinni”, Keskitalo kertoo.

Lisäksi päätettiin videoiden perusteella antaa 500 euroa Sastamalan Kumurille ja Rekikosken kyläyhdistykselle kumpaisellekin.

Keskitalon mukaan konsertteihin myytiin yhteensä 369 lippua. Elviksen kappaleet soivat vartavasten Sekulit-kuorolle, bändille sekä solisteille – Petri Kiiskelle ja Paula Pietilälle – räätälöityinä sovituksina.

”Oli hienoa omalla pienellä panoksella osallistua hyvän tekemiseen. Ajatus siitä, että voi edes vähän auttaa, motivoi varmasti meitä kaikkia”, Kiiski sanoo.

Huomionarvoista tässä hyväntekeväisyysprojektissa oli paikallisuus ja useamman tahon saumaton yhteistyö, miehet kiittelevät. Mukana oli aktiivisesti yli parikymmentä ihmistä.

”Huittislaiset ja sastamalalaiset tekivät tämän yhdessä. Tämän yhteistyön kehittämisen kannalta edesmennyt Timo Heino oli merkittävässä roolissa”, Keskitalo kertoo.

“Tästä on mainiota jatkaa ja suunnitella uutta. Toivottavasti esimerkkimme kannustaa muitakin yhdistyksiä ja yrityksiä hyviin tekoihin.”

Jätä kommentti