Maajussi-Kalle ja Niinakin pelaavat pesistä! – Varilan pesäpallokentän avajaisia juhlitaan näyttävästi Sastamalassa

 

Sastamalan uusimman hiekkatekonurmikentän eli tuttavallisemmin Varilan pesäpallokentän avajaisia vietetään lauantaina 23. heinäkuuta kello 12-18. Avajaisten toteutuksesta vastaavat Sastamalan Kumuri ja Sastamalan kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelut.

Avajaiset käynnistyvät kello 12 kakkukahvilla, jota on tarjolla 150 ensimmäiselle. Kaupungin tervehdyksen pitää kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Antti Lepistö ja Kumurin tervehdyksen hankkeen puuhamies ja seuran puheenjohtaja Sami Ristimäki, joka kommentoi pesäpallokentän valmistumista seuraavasti:

”Kumuri on jo usean kesän ajan liikuttanut noin 200 henkilöä pesäpallon parissa. Kesän 2022 aikana pelitapahtumia Sastamalassa on yli 40. Paikkakunnalta on puuttunut tämän päivän vaatimukset täyttävä pesäpallokenttä, joten hiekkatekonurmikenttä on todella odotettu ja toivottu parannus lajin harrastajille.”

Avajaispäivän ohjelmaan sisältyy tottakai jännittävät pesäpallo-ottelut: kello 13-14 pelataan avausottelu Sastamala allstar- Kumuri allstars ja kello 15 alkaen pelataan E-poikien sarjapeli Sastamalan Kumuri-Ikaalisten Tarmo.

Avajaisjuhlallisuuksissa vierailee myös joukko paikallisia julkisuuden henkilöitä. Kumurin Ristimäki paljastaa, että MTV3:n Maajussille morsian- ohjelmasta tutut maajussi ja maajussin morsian – eli Sastamalan Lantulassa viihtyvät Kalle Hanhijärvi ja Niina Wunsch ovat tulossa pelaamaan.

“Myös Koko Suomi leipoo -ohjelman Ulla Pyymäki sekä EM-mitalisti, Sastamalan vuoden junioriurheilija, suunnistaja Elli Punto ovat lupautuneet mukaan”, Ristimäki kertoo.

Suomen tunnetuin unissakävelijä Herra Hakkarainen on tietysti myös mukana menossa.

Avajaisten tarkempi aikataulu on nähtävillä Sastamalan kaupungin tapahtumakalenterissa.

Hiekkatekonurmikentän rakentaminen sisältyi Sastamalan kaupungin investointisuunnitelmaan, ja talousarviossa hankkeelle varattiin 155 000 euroa. Länsi- ja Sisä Suomen Aluehallintovirasto myönsi hankkeelle 31 000 euron avustuksen. Hanke on toteuttu yhteistyössä Sastamalan Kumurin kanssa. Uusi kenttä soveltuu monipuolisesti eri lajien harrastamiseen ja koululiikuntaan.

Jätä kommentti