”Yhteinen tahtotila elinvoiman kehittämiseen” – Satakuntaliitto ja Satakunnan Yrittäjät solmivat elinvoimalupauksen

Elinvoimalupaus solmittiin keskiviikkona. Kuva: Satakunnan Yrittäjät.

Satakuntaliitto ja Satakunnan Yrittäjät ry ovat solmineet alueellisen elinvoimalupauksen. Elinvoimalupauksia on aiemmin tehty lähinnä kunnissa ja kaupungeissa, Satakunnassakin lähes kaikissa.

”Tietojemme mukaan nyt solmittu elinvoimalupaus on ensimmäinen alueellinen elinvoimalupaus maakuntaliiton ja yrittäjäjärjestön aluejärjestön kesken”, liitto tiedottaa.

Maakuntaliitossa ja sen hallituksessa sekä useilla muillakin alueellisilla toimijoilla on yhteinen tahtotila Satakunnan elinvoiman kehittämiseen, ja nyt solmittu elinvoimalupaus on omalta osaltaan työntämässä vauhtia Satakunnan yrittäjämyönteisyyden lisäämiseksi.

”Elinvoimalupaukseen on kirjattu painopistealueet, joita edistetään jatkossa entistäkin vahvemmassa yhteistyössä”, maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä toteaa.

Satakunnan Yrittäjät on tuonut vahvasti esiin yrittäjyysmaakunta-ajattelua, sillä järjestössä on tunnistettu, että satakuntalainen yrittäjyys ja myös kuntien ja kaupunkien yrittäjämyönteisyys on vahvistunut ja se alkaa näkyä myös maakuntarajojen ulkopuolella.

”Kun saamme muitakin toimijoita mukaan vahvaan satakuntalaiseen yhteistyöhön, luo se Satakuntaan vetovoimaa, joka alkaa houkuttaa uusia asukkaita, osaajia ja yrittäjiä. Kun Satakunta vahvistuu yhtenäisenä, myös maakunnan pitovoimasta tulee vahvempaa.”

Sekä maakuntahallituksen että Satakunnan Yrittäjien hallituksen hyväksymä elinvoimalupaus allekirjoitettiin keskiviikkona 23. marraskuuta.