Matkahuollon asiamiespisteen ovet säppiin Sastamalassa – ”Toiminta ei ole kannattavaa”, yrittäjä sanoo 

Arkistokuva kertoo, miten Sami Perkola asensi Sastamalan Matkahuolto-asiamiehen ikkunoihin uusia teippejä syksyllä 2021. Kun toimipiste sulkeutuu, ei sisälle pääse enää kahvittelemaan tai muutoin aikaansa kuluttamaan. Kuva: KTL-Kuljetus Ay/Janika Ihanamäki.

Viimeiset kaksi vuotta Sastamalan linja-autoasemalla toiminut Matkahuollon asiamiespiste on viimeisen kerran auki 30. joulukuuta. Ensi vuoden alusta alkaen täysin vastaavaa palvelua ei paikkakunnalla enää ole. Lähin asiamiespiste sijaitsee Huittisten linja-autoasemalla.

Asiamiestoiminnasta sekä Huittisissa että Sastamalassa vastaavan kokemäkeläisen KTL-kuljetuksen yrittäjä Kirsi Leino sanoo, että päätöksen taustalla ovat kustannussyyt. Sastamalan asiamiespiste suljetaan, koska toiminta ei kannata.

Leinon mukaan kaupunki perii aseman liiketilasta noin 700 euron kuukausivuokraa.

”Meillä on ollut tilassa myös pienimuotoista kahvila- ja kirpputoritoimintaa, mutta niistä saadut tulot ovat hyvin pienet. Emme keksineet konsteja kannattavuuden nostamiseksi, vaikka sellaisia olemme yrittäneet miettiä”, hän kertoo.

Leinon mukaan kehityssuunta on sama useilla muillakin paikkakunnilla.

”Varmasti asiamiespisteitä karsitaan muuallakin, sillä kilpailu on kovaa ja palvelu on jo siirtynyt vahvasti nettiin ja pakettiautomaatteihin.”

Tilanne on sama Sastamalassakin. Vaikka asiamiespiste sulkeutuu, Matkahuollon pakettipisteet jatkavat ennallaan. Matkahuollon omien verkkosivujen mukaan palvelupisteitä, eli sellaisia paikkoja, joissa kassahenkilön kanssa asioidaan, ovat Raivion K-market ja R-kioski Sastamala. Matkahuollon pakettiautomaatit sijaitsevat Prismassa ja Torikeskuksessa.

Lisäksi Sastamalassa on muiden toimijoiden, kuten Postin ja Postnordin, pakettiautomaatteja ja palvelupisteitä.