Valepoliisi sai puhuttua vanhukselta pankkikortin Punkalaitumella – kertoi sepitettyä tarinaa rikoksesta

Kuvituskuva.

Poliisina esiintynyt mies huijasi maanantaina vanhukselta pankkikortin Punkalaitumella. Poliisin tiedotteen mukaan mies oli ilmestynyt iäkkään henkilön ovelle ja kertonut sepitettyä tarinaa rikoksesta, jolla verukkeella hän oli pyytänyt saada vanhuksen pankkikortin nähtäväkseen. Vanhus oli antanut kortin ja kertonut sen tunnusluvun.

Valepoliisi oli poistunut paikalta pankkikortti mukanaan. Kortilla oli tämän jälkeen tehty huomattava määrä ostoja Pirkanmaalla. Poliisi tutkii tapausta virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena.

Tiedotteessaan virkavalta varoittaa valepoliiseista. Vastaavia tekoja on tullut ilmi viime aikoina muun muassa Pohjanmaalla sekä muualla Pirkanmaalla. Valepoliisien kohteeksi joutuvat tyypillisesti iäkkäät ihmiset, joille esimerkiksi soitetaan tai joiden ovelle tullaan. Heille kerrotaan keksittyä tarinaa rikosuhasta, jonka vuoksi poliisina esiintyvän henkilön olisi tarve saada uhrin pankki- tai maksukortti tai verkkopankkitunnukset haltuun sepitetyn rikoksen estämiseksi tai selvittämiseksi. Tämän jälkeen saaduilla tiedoilla nostetaan tilillä olevat varat.

Poliisi muistuttaa, että virkatehtävissä oleva poliisi ei koskaan pyydä pankkikorttia, tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia. Poliisi ei niitä tietoja tarvitse asiakkaalta.

”Mikäli epäilet, että pankkikortti, sen tunnusluku tai verkkopankkitunnukset ovat joutuneet vääriin käsiin, sulje maksuvälineet pankin sulkupalvelussa. Tee asiasta rikosilmoitus poliisille. Mikäli tilanne on juuri samalla hetkellä tapahtunut, soita hätänumeroon 112”, poliisi ohjeistaa.

Jätä kommentti