Neulo, veistele tai vaikka dreijaa – Kiikoisten Ystävänpäivämessujen käsityökilpailussa inspiroidutaan juustokehästä

Kuvassa Rintalan juustokehä.

Toukolan koululla Kiikoisissa 11. – 12. helmikuuta pidettävillä Ystävänpäivämessuilla järjestetään jälleen käsityökilpailu. Perinteisen mittelön aiheena on tällä kertaa juustokehän kuvio.

Materiaali on vapaa, tekniikka on vapaa, esine tai asia on vapaa – ainoa vaatimus on, että aiheessa tai kuvioinnissa on jollakin tavalla käytetty hyväksi perinteistä juustokehän kuviomuotoa. Perinteisiä kuvioitakin on monenlaisia, mutta kaikki ovat sallittuja, kunhan kuviosta hahmottuu juustokehä.

Esimerkiksi voit neuloa villapaidan, jossa raita muodostuu juustokehän kuviomuodoista, veistellä leikkuulaudan tai dreijata kulhon, jossa käytät perinteistä juustoformun mallia kuviona tai vaikkapa virkata pannunalusen juustokehän malliin.

Käsityökilpailun järjestää Sastamalan Opisto. Valmiit työt tulee toimittaa viimeistään torstaina 9. helmikuuta opiston toimistoon (Onkiniemenkatu 1, 38200 Sastamala) tai Kiikoisiin Taina Niemelle (Niementie 79, 38360 Sastamala). Tiedustelut Tainalta p. 050 336 5483.