Satakunnan Yrittäjät pitivät kevätkokouksensa Huittisten Risto Ryti-salissa – Uusi toimitusjohtaja tunnustautui shampanjanaiseksi

Huittisten Yrittäjien puheenjohtaja Juha Suomela pääsi viime viikolla johtamaan Satakunnan Yrittäjien kevätkokousta. Sihteerinä toimi Satakunnan Yrittäjien järjestöpäällikkö Heikki Kaplas.

Huittisten Yrittäjien puheenjohtaja Juha Suomelan yöunet jäivät viime viikon tiistaina ja keskiviikon välisenä yönä vähiin.

Suomela on tottunut nuijimaan läpi Huittisten Yrittäjien kokouksia, mutta viime keskiviikkona hänellä oli johdettavanaan Satakunnan Yrittäjien kevätkokous.

Satakunnan Yrittäjät piti kevätkokouksensa Huittisissa, Risto Ryti-salissa ja perinteisesti kevät- ja syyskokouksien puheenjohtajana toimii kokouspaikkakunnan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja.

”Meidän oman hallituksen kokoukset ovat tunnelmaltaan pääsääntöisesti varsin rentoja. Vaikka kaava oli Satakunnan Yrittäjien kokouksessa sama, astetta virallisempi tilanne toi kokouksen vetämiseen aivan toisenlaista painetta”, Suomela kertoo.

Huittisissa kokoontui noin 50 Satakunnan Yrittäjien paikallisyhdistysten jäsentä sekä toimiston henkilökuntaa.

”Oli hieno kunnia, että saimme kokousväen pitkästä aikaa Huittisiin. Meillä on täällä hienot puitteet, joten mieluusti kokouksia voisi järjestää täällä useamminkin”, Suomela totesi.

Suomela veti kokouksen läpi mallikkaasti ja jälkikäteen miehen oli helppo hymyillä.

”Minulle tämä oli hieno, mutta jännittävä kokemus. Onneksi sain hyvää tsemppiä omasta hallituksesta ja Isotalon Jounin kanssa kävimme edellisenä iltana läpi kokouskäytönnöt ja teimme pienen treenin. Siitä oli paljon apua tilanteeseen, joka ei ollut itselle niin ominainen.”

Toimitusjohtaja vaihtuu syksyllä

Ennen kevätkokouksen alkua Satakunnan Yrittäjä palkitsi perinteiseen tapaan vuoden satakuntalaisen nuoren yrittäjän.

Tänä vuonna palkinto ojennettiin harjavaltalaiselle lvi- ja rakennustekniikan kokonaispalvelua tarjoavan Tech-Salmi Oy:n yrittäjä Joona Salmille.

Kokouksessa koettiin myös varsin tunteikas hetki, kun paikallisyhdistysten puheenjohtajat nousivat lavalle kiittämään Satakunnan Yrittäjien pitkäaikaista toimitusjohtaja Markku Kivistä.

Kivinen jää eläkkeelle lokakuussa Porissa järjestettävien Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien jälkeen.

”Huittisten Yrittäjien puolesta haluamme kiittää Markkua hänen ansiokkaasta urastaan. Markku on tehnyt valtavasti töitä yhdistyksen eteen ja vienyt sitä hienosti eteenpäin”, Suomela kiitteli muiden mukana.

Kivinen kertoi viettävänsä tulevia eläkepäiviään ainakin ahkerasti mökkeillen.

”Tässä tehtävässä on todellakin saanut olla näköalapaikalla sekä yrittäjyyteen että paikalliseen, alueelliseen ja valtakunnalliseen vaikuttamiseen”, hän tuumi.

Satakunnan Yrittäjien paikallisyhdistysten puheenjohtajat kokoontuivat yhdessä kiittämään pitkäaikaista toimitusjohtaja Markku Kivistä, joka jää eläkkeelle lokakuussa.

Kevätkokouksessa esittäytyi myös Satakunnan Yrittäjien uusi toimitusjohtaja Nina-Mari Turpela.

Nakkilan kunnanjohtajana ennen valintaansa toiminut Turpela vakuutti tietävänsä, miten tärkeää kuntien ja yrittäjien välinen yhteistyö on elinvoiman kannalta.

Porista kotoisin oleva ja siellä tälläkin hetkellä asuva Turpela muistutti, että maakunnan menestymisen kannalta on tärkeää, että maakunnassa vallitsee vahvasti yrittäjämyönteinen ilmapiiri.

Itselleen henkilökohtaisesti Satakunnan tärkeimmän paikan Turpela kertoi löytyvän yllättäen Huittisista.

”Se on meidän mökkimutka. Lapsuuteni mummula, joka nyt palvelee mökkinä ja jonne tänäänkin toin äitini tämän kokouksen ajaksi.”

Turpela kertoo, että tätä nykyä Huittisissa tulee vierailtua useimmiten hautausmaalla, mutta 15-kesäiselle Turpelalle rakkaimpia paikkoja maailmassa olivat ne, minne Suttilassa sijaitsevasta mummulasta pääsi polkupyörällä.

”Täältä on valtavan paljon hienoja muistoja.”

Kun yleisö pääsi tenttaamaan uutta toimitusjohtajaa, tahtoivat yrittäjät tietää muun muassa Turpelan lempidrinkin.

”Olen ihan selkeitä shampanjanaisia”, hän tunnusti.

Turpela lupaa heittäytyä Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtajan rooliin suurella sydämellä.

”Markulla on minulle aika paljon opetettavia ja neuvottavia asioita niiden parin kuukauden aikana, kun ehdimme työskennellä päällekkäin.”