Lauri Joona ykkönen Pohjanmaalla – SM-pisteissä sastamalalainen nousi toiseksi

Tuukka Shemeikalla ja Lauri Joonalla oli aiheitta iloon. Kuva: Hannu Rainamo.

Lauri Joona ajoi Seinäjoella uransa ensimmäiseen yleiskilpailun voittoon rallin SM-sarjassa.

Ja millä tavalla tuo voitto tulikaan! Ensimmäistä kauttaan Ralli SM -sarjan kuninkuusluokassa ajava Lauri Joona oli kartturinsa Tuukka Shemeikan kanssa SM Pohjanmaa Rallin kärkikahinoissa heti kisan ensimetreistä lähtien. Kaksikko siirtyi Pohjanmaa Rallin johtoon lauantaiaamun erikoiskokeilla, eikä menoa haitannut edes viidennellä erikoiskokeella sattunut hidas rengasrikko.

”Hyvät fiilikset, vaikka vähän huono homma tuo rengasrikko. Nyt hyvä tatsi päälle iltapäivän lenkille, niin eiköhän siitä hyvä tule”, totesi Joona lauantain päivähuoltoon tullessa.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Joonan johto toisena olevaan tiimikaveri Teemu Asunmaahan oli 1,8 sekuntia. Joona näytti lähes 15 kilometriä pitkällä päätöserikoiskokeella taitonsa ja vauhtinsa, ja ajoi pohja-ajan 4 sekunnin erolla Asunmaahan. Lopputuloksissa kaksikon ero oli 5,8 sekuntia ja maalissa nähtiin todella tyytyväinen debyyttivoittaja.

”Kyllä hyvältä tuntuu, ensimmäinen ison luokan voitto meiltä. Vähän enemmän mitä oletettiin, kun kisaan lähdettiin. Tiedettiin, että vauhti on hyvällä tasolla, mutta vähän jopa yllätti, että se oli näinkin hyvä. Pätkät sopi meille hyvin ja kaikki muukin pelasi hyvin. Ihan sanattomaksi vetää”, kertasi hymyilevä voittaja maalissa.

Kuluva rallikausi on Lauri Joonalle ensimmäinen Ralli SM -sarjan kuninkuusluokassa (SM1) ja TGS Škoda Motorsport Suomi -tiimissä Škoda Fabia Rally2 Evolla. Kotimaisten SM-osakilpailuiden lisäksi Joonan kisakalenteriin on merkattu valikoituja MM-ralleja.

”Viikko sitten ajetulla Portugalin MM-rallilla oli iso merkitys. Opittiin siellä paljon ja päästiin täällä heti hyödyntämään oppeja, vaikka tiestö olikin aivan erilainen. Ennen seuraavaa SM-rallia osallistutaan touko-kesäkuun vaihteessa Sardinian MM-ralliin. Tästä mahdollisuudesta suuri kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja tukijoille”, kiittelee Joona.

Joonan ja Asunmaan jälkeen kolmanneksi SM Pohjanmaa Rallissa ajoi kaksi edellistä SM-rallia voittanut Jari Huttunen. Pistetaulukossa Asunmaa piti ykköspaikkansa, Joona nousi voittonsa ansiosta toiseksi ja Juha Salo putosi kolmanneksi. Seuraava SM-osakilpailu, SM Itäralli, ajetaan kesäkuun puolessa välissä Joensuun ympäristössä.

Lauri Joona vauhdissa. Kuva: Hannu Rainamo.

Tulokset / SM1-luokka, SM Pohjanmaa RALLI:
1. LAURI JOONA – TUUKKA SHEMEIKKA 52:21,2
2. Teemu Asunmaa + 5,8
3. Jari Huttunen + 10,9
4. Juha Salo + 51,2
5. Niclas Grönholm +2:41,6
6. Heikki Kovalainen +3:10,8
7. Riku Tahko +6:18,8
8. Stefan Henkola +6:55,9
9. Jukka Ketomäki +10:25,1

Pisteet / SM1-luokka, 4/7 osakilpailua:
1. Teemu Asunmaa 85
2. LAURI JOONA 72
3. Juha Salo 67
4. Jari Huttunen 65
5. Niclas Grönholm 37
6. Juuso Metsälä 33
7. Riku Tahko 25
8. Heikki Kovalainen 18