Operaatio Pirkanmaan avoin haku käynnistynyt – Kulttuuritempaukset tarjoavat koettavaa ja osallisuutta

Kuva Laura Vanzo / Visit Tampere.

Kulttuurin alueellinen kehittämishanke Operaatio Pirkanmaa on käynnistänyt avoimen haun, jonka teemana on rajat ylittävä yhteistyö. Hausta myönnetään pirkanmaalaisille kulttuuriprojekteille yhteensä enintään 100 000 euroa vuodelle 2023.

Haku päättyy 4. kesäkuuta.

Rahoitusta myönnetään saapuvien ehdotusten arvioinnin ja mahdollisen jatkoneuvottelun pohjalta. Vuoden 2023 hakuun toivotaan Pirkanmaalla toimivilta kulttuurin ja taiteen ammattilaisilta projektiehdotuksia erilaisia rajoja ylittävään toimintaan.

Nämä ylitettävät rajat voivat olla niin taiteenalojen kuin eri toimialojen välisiä – tai esimerkiksi kunta- tai maarajoja ylittävää toimintaa. Ehdotuksien toivotaan olevan luonteeltaan sellaisia, joista pirkanmaalaiset saavat jotain koettavaa: asukkaita voidaan osallistaa itse prosessiin tai tarjota mahdollisuuksia kokea sen lopputulema, toteutuipa se missä muodossa tahansa.

Rahoitusta saavat projektit valitaan kesäkuussa ja niiden toteutusaika on 1.7.–31.12.2023.

Lisätietoja ja hakuohjeet löytyvät tästä.

Operaatio Pirkanmaa on Tampereen kaupungin vetämä ja alueen 19 muun kunnan yhteinen kulttuurin kehittämishanke, joka perustettiin toteuttamaan Tampere26-kulttuuripääkaupunkihaun tavoitteita. Sastamalan kaupunki on yhtenä kuntana mukana Operaatio Pirkanmaa -hankkeessa.

Kolmivuotinen hanke on ollut kumppanina ja tukijana jo kymmenille kulttuuripääkaupunkihaun aikaisille projekti-ideoille. Lisäksi Operaatio Pirkanmaa tukee uusien toimintamallien pilotointia sekä uutta kulttuurista ohjelmistoa.

Vuonna 2022 järjestetyssä avoimessa haussa rahoitettiin yli 60 eri kokoluokan kulttuuritempausta, joita kulttuurialan ammattilaiset toteuttivat Pirkanmaalla.