VaLePaan toinenkin Leinonen, Juho Kaunisto tekee paluun – vahvistus Chase Direito tulee Yhdysvalloista

Miro Leinonen.

VaLePa julkisti lisää pelaajasopimuksia. Leinosen perheen edustus pukkipaidoissa vahvistuu, kun joukkueeseen liittyy Jiri Leinosen veli Miro. Keskipelaaja Miro Leinonen on pelannut viimeksi Loimaalla Hurrikaanissa.

Vakuuttavat esitykset viime kaudella saivat maajoukkueen päävalmentaja Joel Banksin vakuuttumaan Leinosen taidoista, ja hän on mukana kesän maajoukkueryhmässä. Leinosen vahvuudet ovat laadukas hyökkäyspeli sekä kovat hypärit. Ajoittain hän on pelannut myös hakkurina.

”Tavoitteeni on vakiinnuttaa paikkani maajoukkueessa ja myöhemmin ura lentopalloammattilaisen ulkomailla. VaLePa on tasokas joukkue ja Sastamalassa on erinomaiset harjoitteluolosuhteet, joten uskon, että tämä on kehitykseni kannalta erinomainen vaihtoehto”, Leinonen sanoo.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko luonnehtii Miroa seuraavasti:

”Mielenkiintoinen uusi tulokas keskariosastolle. Asenne ja tavoitteet ovat selkeät ja Miro hakee seuraavaa steppiä urallaan. Keskitorjujien välillä tulee olemaan hyvää kilpailua ja jokaisella on hieman erilaiset vahvuusalueet.”

Juho Kaunisto (keskellä) palaa pukkipaitoihin.

VaLePaan paluun tekee Juho Kaunisto, monien pelipaikkojen mies. Suomessa hän on pelannut yleispelaajana, mutta ulkomaanvuosina pääasiassa hakkurina. Myös keskipelaajan rooli on mahdollinen, koska hän on loistava torjuja. Monipuolisuus on ehdottomasti Kauniston suurin vahvuus ja siksi hän on ensi kaudella tärkeä pelaaja VaLePalle. Viimeksi Kaunisto on pelannut Belgiassa.

Janne Kangaskokko näkee Kauniston monipuolisuuden joukkueen etuna:
”Juho on tuttu pelaaja minulle ja suurelle osalle joukkuetta. Sopeutuminen tuskin tuottaa suuria vaikeuksia. Juho tulee yleispelaajan tontille, mutta hän pystyy pelaamaan myös muita rooleja. Tämä auttaa koko joukkueen harjoittelua varsinkin, jos tulee esimerkiksi sairastumisia. Juho tuo fyysisyydellään paljon torjuntavoimaa.”

Kaunisto kokee kehittyneensä pelillisesti ulkomaanvuosien aikana, mutta suurin kasvu tapahtui henkisellä puolella. Harjoittelukulttuuri ja olosuhteet eivät aina vastanneet odotuksia, mutta vaikeudet piti voittaa.

”Halusin VaLePaan, koska tiedän tasan millaiseen ympäristöön ja harjoittelukulttuuriin tulen. Ylpeydellä puen pukkipaidan päälle parin vuoden tauon jälkeen”, Kaunisto sanoo.

Chase Direito.

Keskipelaaja Chase Direito saapuu Sastamalaan ja VaLePan riveihin Kaliforniasta Yhdysvalloista. Erittäin urheilullinen ja ponnistusvoimainen Direito on viisi kautta pelannut kalifornialaisen Menlon yliopiston joukkueessa. Nyt on aika suunnata katseet Eurooppaan.

”Ammattilaisura on ollut tavoitteeni ja olen iloinen, että sain mahdollisuuden tulla pelaamaan VaLePaan. Uskon, että Suomen lentopallosarjan kova taso auttaa minua kehittymään pelaajana. Toivon, että energisyyteni kentällä ja kentän ulkopuolella sekä urheilullisuuteni auttavat VaLePaa menestymään”, Direito sanoo.

Janne Kangaskokko toteaa Direitosta: ”Uskomattoman ponnistusvoiman omaava pelaaja. Chase on pelannut menestyksekkäästi collegessa ja aloittaa nyt ammattilaisuraa Euroopassa. Näen erittäin suuren potentiaalin hänessä ja mielenkiintoista nähdä miten hänen fysiikkansa ja meidän pelisysteemimme sopivat yhteen.”

Sakari Mäkinen tuulettaa.

Lisäksi yleispelaaja Sakari Mäkinen jatkaa pukkipaidoissa, ellei kutsu käy houkuttelevana ulkomaille. Mäkisellä on sopimus VaLePan kanssa. Sopimuksessa on ulkomaanpykälä 30.6. asti, joten hänen kohdallaan palataan asiaan heinäkuun alussa, seura tiedottaa.

Vielä VaLePaan haetaan yhtä tai kahta yleispelaajaa riippuen Mäkisen jatkosta. Muutoin joukkue alkaa olla kasassa.

Jätä kommentti